Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Απο τήν σκύλλα στην χάρυβδη


Η διεθνής θεολογική επιτροπή του Βατικανού στις 20 Απρίλη 2007 είχε δημοσιεύσει στην καθολική υπηρεσία ειδήσεων, μελέτη που υποστήριζε οτι οι ψυχές των αβάπτιστων παιδιών θα σωθούν. Η επιτροπή είναι συμβουλευτική, αλλά η σχετική μελέτη επικυρώθηκε με την υπογραφή του πάπα.
Η (μεσαιωνικών προκαταλήψεων) ρωμαϊκή καθολική εκκλησία διδάσκει ότι οι ψυχές των τα αβάπτιστων παιδιών καταδικάζονται στο αιώνιο κενό(!), μια θέση που δεν είναι ούτε ουρανός ούτε κόλαση.
Παρόμοιες είναι οι απόψεις της ανατολικής εκκλησίας, δηλαδή καταδικάζει και αυτή τα αβάπτιστα νήπια σε ένα αντίστοιχο κενό και τα τιμωρεί με «ακηδεία», δεν τα κηδεύει δηλαδή(!).
Θα περίμενε κανείς οτι τέσερα χρόνια μετά από αυτήν την απόφαση, η παπική εκκλησία θα αναγνώριζε οτι ο νηπιοβαπτισμός δεν παραγει κανένα σωτηριακό αποτέλεσμα , όμως η δημιουργία θρησκευτικών υπηκόων είναι μια δαιμονική επιχείρηση που κανένα ιερατείο δεν θα εγκαταλείψει έτσι εύκολα..
Αλλωστε από την μελετη και την φρασεολογία του κειμένου εκτιμούμε οτι η διεθνής θεολογική επιτροπή δεν βρίσκεται (όπως θα νόμιζε κανείς) σε Βιβλική κατεύθυνση ,αλλά σε ουνιβερσαλιστική (αίρεση που ισχυρίζεται οτι όλα τα ανθρώπινα όντα στο τέλος θα σωθούν -θεολογική διδασκαλία δαιμονίων). 
Στην πραγματικότητα δηλαδή οι παπικοί θεολόγοι υπονοούν(αν και ακόμα δεν το λένε ξεκάθαρα), ότι και οι αβάπτιστοι ενήλικοι και όλοι όσοι δεν μετανοούν θα σωθούν ..