Τα 32 δόντια του ανθρώπου, αποτελούν καταπληκτικές κατασκευές. Είναι τακτοποιημένα έτσι ώστε οι επιφάνειες των δοντιών της πάνω και της κάτω σιαγόνας να μπορούν να εργάζονται μαζί στο μάσημα και στην ομιλία.
Άραγε έχετε ποτέ προσέξει πόσο διαφορετικά είναι μεταξύ τους; Εμπρός έχουμε τους κοπτήρες, αρκετά κοφτερούς για ν' αποσπάσουν ένα κομμάτι μήλο ή ψωμί αλλά και να κόψουν ένα τρυφερό βλαστάρι.
Πιο έξω είναι οι κυνόδοντες που χρησιμεύουν για να κόβουμε κομμάτια αρκετά σκληρά για τους κοπτήρες. Μετά έρχονται οι προγόμφιοι που έχουν δύο κορφές και τέλος οι σχεδόν επίπεδοι γομφίοι (τραπεζίτες) στους οποίους κατευθύνεται κάθε τροφή για άλεση πριν κατεβεί στο στομάχι μας. Όλα αυτά τα δόντια είναι σχεδιασμένα αξιοθαύμαστα ειδικά για τις ανάγκες του ανθρώπου.
Τα δόντια των ζώων είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα τα ζώα που ροκανίζουν, όπως οι ποντικοί, τα άλογα, οι λαγοί κ.ά, έχουν κοπτήρες αλλά δεν έχουν κυνόδοντες που είναι άχρηστοι για το κόψιμο του χόρτου ή των κόκκων που αποτελούν την τροφή τους. Αντίθετα, επειδή οι κοπτήρες τους φθείρονται από τη συνεχή χρήση, ο Θεός φρόντισε ώστε αυτοί να μην παύουν να μεγαλώνουν σε όλη τους τη ζωή. Δεν είναι αυτή καταπληκτική πρόνοια;
Όλα τα σαρκοφάγα ζώα έχουν κυνόδοντες αρκετά ισχυρούς ώστε να κόβουν ωμό κρέας. Το δόντια αυτά δεν τους χρειάζονται μόνο για να μασούν αλλά και για να συλλαμβάνουν και φονεύουν τη λεία τους. Επίσης τα περισσότερα από αυτά τα ζώα έχουν γλώσσες με άγρια επιφάνεια, σαν ράσπα, για να αφαιρεί το κρέας από τα οστά.
Τα δόντια της ύαινας είναι καλά στηριγμένα σε μεγάλες ισχυρές σιαγόνες, ώστε να μπορούν να αρπάζουν και να μασούν και τα μεγαλύτερα κόκαλα. Οι τραπεζίτες της διαθέτουν τρεις κοφτερές επιφάνειες για να συντρίβουν τους σκελετούς των νεκρών ζώων, από τα οποία τρέφεται. Όλα τα σαρκοφάγα ζώα καταπίνουν την τροφή τους χωρίς να τη μασήσουν Γι' αυτό δε χρησιμοποιούν τους τραπεζίτες τους όπως εμείς, για μάσημα.
Αν μπορούσαμε να έχουμε τα δόντια του λιονταριού, θα μας ήταν εντελώς άχρηστα. Ο Δημιουργός προμήθευσε το κάθε είδος με εκείνο ακριβώς που του χρειάζεται και τούτο ισχύει για όλη την κτίση, ψάρια, ερπετά κ.λ.π. «Πάσα σαρξ δεν είναι η αυτή σαρξ. άλλη μεν σαρξ των ανθρώπων, άλλη δε σαρξ των κτηνών, άλλη δε των ιχθύων, και άλλη των πτηνών» (Α ' Κορ.ιε:39).
Άραγε δεν τα έχουν προσέξει όλα αυτά εκείνοι που επιμένουν να μιλούν για τυφλή εξέλιξη;