Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Θεραπεία

Ο κόσμος είναι απελπισμένος με τις αρρώστιες και τη θεραπεία τους. Ποτέ η ζωή μας δεν ήταν τόσο κατακλισμένη από παράγοντες που καταστρέφουν  την υγεία όσο είναι σήμερα.

Τοξικές, χημικές ουσίες στα τρόφιμα, τον αέρα, και το νερό. Επιπλέον η πίεση από την πολιτική, κοινωνική και οικονομική αναταραχή, η εμφάνιση νέων ασθενειών που προκαλούν τις γνώσεις των γιατρών, οι ξηρασίες, οι αλλεργίες και οι λοιμοί έχουν μετατρέψει αυτό τον κόσμο σε ένα τεράστιο θεραπευτήριο, οδηγώντας την ανθρωπότητα στο χείλος της απελπισίας. 
Σε συνδυασμό, όλοι αυτοί οι παράγοντες σκοπό έχουν να απελπίσουν τον κόσμο στο θέμα της θεραπείας. Και ακριβώς εδώ είναι που γεννιέται ένας μεγάλος κίνδυνος. Ο Σατανάς, ο πανούργος εχθρός που είναι η αιτία κάθε μιζέριας που βασανίζει αυτό τον πλανήτη, προσφέρει μεθόδους που μπορούν ν’ ανακουφίσουν ή να αφαιρέσουν τα προβλήματα, με αποτέλεσμα να μας χωρίσει από το Θεό παγιδεύοντας μοιραία την ψυχή μας.

Ο Ιησούς μας προειδοποίησε γι’ αυτή την απάτη:

Είπε ότι πριν τη δεύτερη έλευσή Του: «θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και θέλουσι δείξει σημεία μεγάλα και τέρατα, ώστε να πλανήσωσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς» (Ματθ.κδ:24).
Αυτά τα υποτιθέμενα θαύματα θα περιλαμβάνουν και θεραπείες που θα φαίνονται ότι είναι από το Θεό. Ο Σατανάς θα αρρωστήσει τους ανθρώπους με τα μάγια του, και μετά θα τα σηκώσει, ώστε να νομίζουν οι άνθρωποι ότι οι άρρωστοι έχουν θεραπευθεί ως εκ θαύματος. Πώς μπορούμε να διακρίνουμε το ψεύτικο από το αληθινό;
Μια Βιβλική αναφορά βρίσκεται στον Ησαΐα η:20: «Εις τον νόμον και εις την μαρτυρίαν εάν δεν λαλώσι κατά τον λόγον τούτον, βεβαίως δεν είναι φως εν αυτοίς»

Ο Σατανάς δίνει τη δύναμη στους απατεώνες

Ο Σατανάς δίνει τη δύναμή του στους συνεργάτες του στις απάτες. Το μαλί του προβάτου φαίνεται τόσο αληθινό, τόσο γνήσιο, που μπορούμε να διακρίνουμε το λύκο, μόνο όταν κοιτάξουμε μέσα από τα μεγάλα ηθικά πρότυπα του Θεού.
Θα κάνουν μεγάλα θαύματα θεραπείας και θα λένε ότι έχουν αποκάλυψη από τον ουρανό που θα έρχεται σε αντίφαση με ό,τι λέει η Γραφή.
Η φωνή ή το πνεύμα που λέει σε κάποιον, «δεν υποχρεούσαι να υπακούσεις το νόμο του Θεού», δεν είναι η φωνή του Ιησού γιατί Αυτός είπε: «εγώ εφύλαξα τας εντολάς του Πατρός μου» (Ιωάν.ιε:10) και ο Ιωάννης επικυρώνει: «Όστις λέγει, Εγνώρισα αυτόν, και τας εντολάς αυτού δεν φυλάττει, ψεύστης είναι, και εν τούτω η αλήθεια δεν υπάρχει» (Α’ Ιωάν.β:4).

Τα θαύματα πρέπει να ανακρίνονται από τη Γραφή

Οι θαυμαστές εκδηλώσεις δεν θα εκτοπίσουν ποτέ τη Βίβλο. Η αλήθεια πρέπει να μελετάται και να διαφυλάσσεται. Κάθε εμπειρία και κάθε διδασκαλία θα πρέπει να εξετάζεται στο φως του λόγου του Θεού. Οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τη Βίβλο είναι λάθος.
Μια άλλη αναφορά της Βίβλου γι’ αυτό το θέμα, βρίσκεται στο Ματθ.ζ:16-20 όπου ο Ιησούς λέει, Από των καρπών αυτών θέλετε γνωρίσει αυτούς. Μήποτε συνάγουσιν από ακανθών σταφύλια ή από τριβόλων σύκα; ούτω παν δένδρον καλόν κάμνει καλούς καρπούς, το δε σαπρόν δένδρον κάμνει κακούς καρπούς. Δεν δύναται δένδρον καλόν να κάμνη καρπούς κακούς, ουδέ δένδρον σαπρόν να κάμνη καρπούς καλούς. Παν δένδρον μη κάμνον καρπόν καλόν εκκόπτεται και εις πυρ βάλλεται. Άρα από των καρπών αυτών θέλετε γνωρίσει αυτούς.
Αν αυτοί, μέσω των οποίων ενεργούνται θεραπείες, εξ αιτίας αυτών των εκδηλώσεων, απορρίπτουν και αψηφούν το νόμο του Θεού και συνεχίζουν στην ανυπακοή, δεν έπεται ότι ο Θεός εργάζεται μέσα από αυτούς. Αντίθετα, είναι η δύναμη θαυμάτων του μεγάλου απατεώνα.
Προσπαθούν να στρέψουν τους ανθρώπους στον Ιησού και τη Βίβλο, ή προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή πάνω τους και στα θαύματα που κάνουν;
Φανερώνουν στον κόσμο την αγάπη του Ιησού με τη ζωή και το χαρακτήρα τους, ζώντας με αυταπάρνηση, με θυσίες και ευσέβεια; Ο τρόπος ζωής τους καταδικάζει την αμαρτία, ώστε οι άνθρωποι να δουν και να μεταφερθούν από τη λάθος διαγωγή τους στην αλήθεια;
Φορώντας τα διακριτικά του Χριστού, υπηρετούν το χειρότερο εχθρό του Κυρίου, αδιαφορώντας για την εντολή, «Ας απομακρυνθή από της αδικίας πας όστις ονομάζει το όνομα του Κυρίου» (Β’ Τιμ.β:19).
Σιγουρέψου ότι δεν έχεις πλανηθεί απ’ αυτούς τους ψεύτικους δασκάλους, και δεν βρίσκεσαι αγωνιζόμενος κάτω από τη μαύρη σημαία του αντιπάλου του Θεού και του ανθρώπου.
Στις τελευταίες μέρες ο Σατανάς θα κάνει σημεία και τεράστια, συμπεριλαμβανομένων των θαυμάτων της θεραπείας (Αποκ.γ:13, 14 & ις:14).
Επομένως κάθε θαύμα δεν είναι από το Θεό. Μπορούμε να διακρίνουμε μεταξύ των θαυμάτων του Θεού και των σατανικών θαυμάτων, μόνο αν καλλιεργήσουμε μια βαθιά αγάπη για το Θεό και το λόγο Του (Ματθ.κδ:24  Β’ Θες.β:4-17.)
Οι αποτελεσματικότεροι συνεργάτες του Σατανά στην εξαπάτηση είναι εκείνοι που υποκρινόμενοι επαγγέλλονται, ότι θέλουν να τιμήσουν τα πράγματα του Θεού και φαίνονται σαν αφιερωμένοι Χριστιανοί, μερικοί από τους οποίους μάλιστα, εκθειάζουν τα χαρίσματα θεραπείας που εξασκούν. Η διακονία τους συχνά συνδέεται με συσσώρευση μεγάλου πλούτου και πολυτελή διαβίωση (Β’ Κορ.ια:13-15  Β’ Πέτρ.β:1-3, 13-20  Α’ Κορ.γ:16-18.)
Αυτοί οι θρησκευτικοί απατεώνες μπορούν να ανιχνευθούν από την ανυπακοή τους στο νόμο του Θεού ή από την απόρριψη μέρους αυτού (Ματθ.ζ:21-24  Ης.η:10  Α’ Ιωάν.β:5,6).
Ο Σατανάς παραπλανάει τον κόσμο για να τον υποτάξει σ’ αυτόν με το να στρέφει τους ανθρώπους μακριά από τη γνώση και τη λατρεία του Δημιουργού τους, του μόνου που μπορεί αληθινά να θεραπεύσει και να αποκαταστήσει τα αρρωστημένα μας μυαλά και σώματα (Λουκ.δ:18  Α’ Πέτρ.β:22-25  Ιεζεκ.ια:19, 20, σε αντίθεση με το Ιεζεκ.ια::21  Β’ Θες.β:4  Αποκ.ιγ:1-8  ις:1, 2.)