Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ες αύριον τα σπουδαία

« Σεις που δεν ξέρετε η θα συμβεί αύρίον. Ποια είναι η ζωή σας;
Είσθε σαν τον ατμόν, που φαίνεται για λίγο διάστημα
και έπειτα εξαφανίζεται»

Ιάκωβος 4/δ΄,14

" ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ "
Αρχίας ο ολιγαρχικός άρχοντας της αρχαίας Θήβας, (4ος αι. π.Χ.) γλεντούσε στο σπίτι του έμπιστου φίλου του Φυλλίδα, όταν ένας αγγελιοφόρος που έστειλε κάποιος άλλος φίλος του, έφθασε φέρνοντας ένα πολύ επείγον μήνυμα. « Το πρόσωπο που σας γράφει, του λέει ο αγγελιοφόρος, σας παρακαλεί να διαβάσετε αυτό το γράμμα, χωρίς καθυστέρηση. Αναφέρεται σε μια πολύ σπουδαία και επείγουσα υπόθεση »

"Ες αύριον τα σπουδαία" απάντησε ο Αρχίας γελώντας και παραμέρισε το γράμμα.

Όμως η επόμενη μέρα δεν ήλθε ποτέ για τον Αρχία. Συνωμότες, υποστηριχτές του Πελοπίδα, πολιτικού αντιπάλου του Αρχία, τις προθέσεις των οποίων αποκάλυπτε το μήνυμα εκείνο, τον δολοφόνησαν ενώ ακόμη διασκέδαζε.
Ένα παράδειγμα τόσο αληθινό, τόσο πραγματικό για την συμπεριφορά πολλών ανθρώπων γύρω μας, οι οποίοι αναβάλλουν πάντοτε για αργότερα, αυτό που τους ενοχλεί.

Ο Θεός έστειλε από τον Ουρανό στη γη μας ενα μήνυμα γεμάτο με τα πιο σπουδαία νέα. Το πνευματικό άγγελμα ήλθε στα χέρια μας και μας λέει: « Ερευνάτε τις Γραφές ». Η Αγία Γραφή μας μιλά για θέματα που είναι τα πιο σοβαρά απ' όλα και μας αφορούν άμεσα. Μας προειδοποιεί για :
  • Την δικαιοσύνη του Θεού 
  • την αμαρτία που κατοικεί μέσα μας
  • την καταδίκη των ασεβών
  • τον αιώνιο θάνατο  
Απο την άλλη μεριά δίνει τη λύση που με αγάπη και σοφία ο Θεός προέβλεψε :

  • την μετάνοια την θυσία του Χριστού
  • για μας την χάρη του Θεού
  • δια της πίστεως την ανάσταση για ζωή
  • την αιώνια ζωή .
Αλίμονο, οι άνθρωποι αποφεύγουν να σκέπτονται όλα αυτά τα...ενοχλητικά.Διώχνουν τους φόβους τους λέγοντας:"ες αύριον τα σπουδαία".
Σήμερα, λέει ο κόσμος, πουλάμε, κερδίζουμε, σήμερα τρώμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε, αυτά είναι τα ενδιαφέροντα μας. Έχουμε απασχολήσεις, ενδιαφέροντα, είμαστε νέοι και μάλιστα καλοστεκούμενοι. Ίσως αύριο θα υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος για να σκεφτούμε την αιωνιότητα.
Ο Αρχίας πέθανε μέσα στην αφροσύνη του. Μην ακολουθείς το παράδειγμα του.
                                                             (πηγή Μαραναθά)