Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Πώς να βάλεις τον Θεό πρώτο στη ζωή σου



Είναι πραγματικά ο Θεός πρώτος στη ζωή σου; Πολλοί Χριστιανοί απαντούν ότι βάζουν τον Θεό πρώτα, την οικογένεια δεύτερη, και όλα τα άλλα μετά.

Η απάντηση του αν ο Θεός είναι ο πρώτος στη ζωή σου, βρίσκεται στις ακόλουθες ερωτήσεις:

Είναι ο Θεός ο πρώτος στις σχέσεις σου;

Α’ Ιωάν.γ:14 Ημείς εξεύρομεν ότι μετέβημεν εκ του θανάτου εις την ζωήν, διότι αγαπώμεν τους αδελφούς· όστις δεν αγαπά τον αδελφόν μένει εν τω θανάτω.


Μπορεί η αγάπη σου για τον Θεό να αντέξει έναν δύσκολο γάμο ή ένα δύστροπο παιδί; Μπορείς ακόμα να επεκτείνεις την άνευ όρων αγάπη στον πιο αχάριστο άνθρωπο στη δουλειά σου ή στη γειτονιά σου; Η αγάπη σου για τον Θεό σου επιτρέπει να τους αγαπάς πνευματικά περισσότερο από μια φυσική αγάπη (που πολλές φορές αναμένει ανταπόδοση). Με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε την υπεροχή του Θεού κατά τη διάρκεια της ζωής μας, όταν επεκτείνουμε την αγάπη στους άλλους άσχετα με την συμπεριφορά τους ή τις ελλείψεις τους.

Είναι ο Θεός πρώτος στη δουλειά ή στο σχολείο;

Κολ.γ:23 Και παν ό,τι αν πράττητε, εκ ψυχής εργάζεσθε, ως εις τον Κύριον και ουχί εις ανθρώπους,

Είτε εργαζόμαστε στο σπίτι, στο γραφείο, στο εργοστάσιο ή στο σχολείο – ο Κύριος περιμένει από εμάς να Τον υπηρετούμε με επιμέλεια. Ακόμα και όταν οι άλλοι εξαπατούν, οι πιστοί έχουν την θαυμαστή μαρτυρία ότι δουλεύουν ως εις τον Κύριον και όχι για τους ανθρώπους. Μπορεί να μην πάρουμε τα έξτρα μπόνους ή επευφημίες για τις προσπάθειές μας από τους ανθρώπους. Ωστόσο, ο Θεός βλέπει τα πάντα και επιβραβεύει εκείνους που μένουν πιστοί. Ο Θεός είναι ο πρώτος στη ζωή σου όταν το έργο σου αποκαλύπτει πραγματική επιμέλεια σε μια δουλειά που έγινε σωστά.

Είναι ο Θεός πρώτος στην σχέση σου με την εκκλησία;

Α’ Κορ.ιβ:27 Και σεις είσθε σώμα Χριστού και μέλη κατά μέρος.

Πόσο θλιβερό πρέπει να είναι για το Άγιο Πνεύμα, να βλέπει ένα μεγάλο αριθμό χριστιανών, να δίνουν τόσο λίγη από την ενέργειά τους στην οικοδόμηση της Βασιλείας του Θεού; Είναι καιρός για πολλούς από εμάς να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο μας και να απασχοληθούμε στην εκκλησία είτε διδάσκοντας, είτε επισκεπτόμενοι, είτε υπηρετώντας, είτε μιλώντας, είτε ευαγγελιζόμενοι, είτε, είτε.....

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη στο σώμα του Χριστού και κάθε πιστός είναι εξοπλισμένος με μοναδικά πνευματικά χαρίσματα για να συνεισφέρει. Ο Κύριος είναι πρώτος στη ζωή σου, όταν ταπεινά υπηρετείς στην τοπική σου εκκλησία για να οικοδομηθεί το σώμα του Χριστού.

Είναι ο Θεός ο πρώτος όταν δίνεις από το χρόνο σου ή τα λεφτά σου;

Ματθ.ς:33 Αλλά ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα θέλουσι σας προστεθή.

Ο οικονομικός προϋπολογισμός και ο προγραμματισμός σου, αντανακλούν ένα γενναιόδωρο πνεύμα; Μερικές φορές επιτρέπουμε στις μέριμνες της ζωής να καταβάλουν τις καρδιές μας τόσο διακριτικά, που να μην το γνωρίζουμε καν. Όμως, αν εκζητούμε πρώτα τον Κύριο στα οικονομικά και τον προγραμματισμό μας, βρίσκουμε ότι οι ζωές μας είναι πολύ πιο πλήρεις και ικανοποιημένες από ό,τι αν προσπαθούσαμε να συνεχίσουμε με όλα τα άλλα γύρω μας. Ο Θεός είναι πρώτος στη ζωή σου, όταν επιλέγεις τους σκοπούς Του και τα σχέδιά Του πάνω από το επιθυμητό επίπεδο άνεσης.

Είναι ο Θεός πρώτος στις ψυχαγωγικές και διασκεδαστικές σου αναζητήσεις;

Εφεσ.ε:15,16 Προσέχετε λοιπόν πως να περιπατήτε ακριβώς, μη ως άσοφοι, αλλ' ως σοφοί, εξαγοραζόμενοι τον καιρόν, διότι αι ημέραι είναι πονηραί.

Πολλοί πιστοί αναζητούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα της ζωής. Θέλουμε χαλάρωση και ψυχαγωγία για να ησυχάσει το μυαλό μας. Ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να απολαμβάνουμε τη ζωή που ο Θεός έχει δώσει στον καθένα από εμάς, πρέπει να είμαστε σοφοί με τις επιλογές μας. Πρέπει να αντισταθούμε στην παρόρμηση να ζήσουμε για την επόμενη «ευτυχισμένη στιγμή. Ο Θεός είναι ο πρώτος στις απολαύσεις της ζωής όταν εκζητείται περισσότερο από την ψυχαγωγία.

Το νούμερο ένα;

Δεν είναι ο Θεός πρώτα και μετά προχωράμε με την υπόλοιπη ζωή μας. Μάλλον ο Θεός είναι τα πάντα εν πάσιν! Είναι σε όλα και με κάθε τρόπο, μέρος της καθημερινής μας ζωής. Ζούμε κάθε μέρα με επίγνωση της παρουσίας και της δύναμης του Θεού.

Πράξ.ιζ:28 Διότι εν αυτώ ζώμεν και κινούμεθα και υπάρχομεν, καθώς και τινές των ποιητών σας είπον· Διότι και γένος είμεθα τούτου.

Ο Κύριός μας είναι άξιος της προσοχής μας σε ό, τι κάνουμε, σε ό, τι λέμε, και σε ό, τι σκεφτόμαστε. Σαν πιστοί, έχουμε το Άγιο Πνεύμα μέσα μας που μας προτρέπει σε δικαιοσύνη και εντιμότητα στη στάση και τη συμπεριφορά μας. Καθώς κινούμαστε από το Πνεύμα, δεν μπορούμε παρά να βάλουμε τον Θεό πρώτο σε όλα.