Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

4 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τον πειρασμό




Ο Παύλος είπε:

Ρωμ.ζ:15 Διότι εκείνο, το οποίον πράττω, δεν γνωρίζω· επειδή εκείνο το οποίον θέλω τούτο δεν πράττω, αλλ' εκείνο το οποίον μισώ τούτο πράττω.

Ρωμ.ζ:18 Διότι εξεύρω ότι δεν κατοικεί εν εμοί, τουτέστιν εν τη σαρκί μου, αγαθόν· επειδή το θέλειν πάρεστιν εις εμέ, το πράττειν όμως το καλόν δεν ευρίσκω·


Έχεις νιώσει ποτέ έτσι; Νομίζω ότι όλοι το έχουμε νιώσει κατά καιρούς. Αλλά ο Παύλος δεν τελειώνει εκεί. Συνεχίζει για να εξηγήσει ότι ο Ιησούς Χριστός μπορεί να μας ελευθερώσει από πειρασμούς που φαίνονται πάρα πολύ μεγάλοι για εμάς:

Ρωμ.ζ:24,25 Ταλαίπωρος άνθρωπος εγώ· τις θέλει με ελευθερώσει από του σώματος του θανάτου τούτου; Ευχαριστώ εις τον Θεόν διά Ιησού Χριστού του Κυρίου ημών. Άρα λοιπόν αυτός εγώ με τον νούν μεν δουλεύω εις τον νόμον του Θεού, με την σάρκα δε εις τον νόμον της αμαρτίας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάτσουμε πίσω και να μην κάνουμε τίποτα; Όχι.

1. Πρέπει να ανανεώσουμε το νου μας με το λόγο του Θεού:

Ρωμ.ιβ:2 και μη συμμορφόνεσθε με τον αιώνα τούτον, αλλά μεταμορφόνεσθε διά της ανακαινίσεως του νοός σας, ώστε να δοκιμάζητε τι είναι το θέλημα του Θεού, το αγαθόν και ευάρεστον και τέλειον.

2. Πρέπει να συνεργαστούμε με τους σκοπούς του Θεού, αναζητώντας το δικό Του θέλημα, όχι το δικό μας:

Φιλ.β:12,13 Ώστε, αγαπητοί μου, καθώς πάντοτε υπηκούσατε, ουχί ως εν τη παρουσία μου μόνον, αλλά τώρα πολύ περισσότερον εν τη απουσία μου, μετά φόβου και τρόμου εργάζεσθε την εαυτών σωτηρίαν· διότι ο Θεός είναι ο ενεργών εν υμίν και το θέλειν και το ενεργείν κατά την ευδοκίαν αυτού.

3. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μάχη έτσι ώστε το σώμα μας, το μυαλό και το πνεύμα μας να είναι ενάντια στην αμαρτία:

Εφεσ.ς:10-13 Το λοιπόν, αδελφοί μου, ενδυναμούσθε εν Κυρίω και εν τω κράτει της ισχύος αυτού. Ενδύθητε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθήτε να σταθήτε εναντίον εις τας μεθοδείας του διαβόλου· διότι δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου· εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις. Διά τούτο αναλάβετε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθήτε να αντισταθήτε εν τη ημέρα τη πονηρά και αφού καταπολεμήσητε τα πάντα, να σταθήτε.

4. Όταν αποτυγχάνουμε, δεν πρέπει ποτέ να τα παρατήσουμε ή να αποστατήσουμε. Αντ’ αυτού, πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα πιο πολύ για τη νίκη:

Φιλ.γ:12 Ουχί ότι έλαβον ήδη το βραβείον ή έγεινα ήδη τέλειος, τρέχω όμως κατόπιν, ίσως λάβω αυτό, διά το οποίον και ελήφθην υπό του Ιησού Χριστού.

Έχουμε σοβαρές ευθύνες στη μάχη μας κατά της αμαρτίας, αλλά ο Χριστός μας δίνει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να τις πετύχουμε:

Φιλ.δ:13 τα πάντα δύναμαι διά του ενδυναμούντός με Χριστού.