Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Το {ΒΙΒΛΙΚΟ} σχέδιο της ΣΩΤΗΡΙΑΣ



(Σας παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά)

Η αναγέννηση συνεπάγεται τρία συγκεκριμένα βήματα:

1ο ΜΕΤΑΝΟΙΑ από την ΑΜΑΡΤΙΑ

Αυτό δεν έχει να κάνει με το πολύ - ειπωμένο  «δέξου τον Χριστό στην καρδιά σου»!

Η μετάνοια από την αμαρτία είναι κάτι παραπάνω από την ομολογία της αμαρτίας σου. Μετάνοια από την αμαρτία σημαίνει πραγματικά να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ την αμαρτία σου. Αυτό είναι αληθινή μετάνοια.

Παρ.κη:13 Ο κρύπτων τας αμαρτίας αυτού δεν θέλει ευοδωθή· ο δε εξομολογούμενος και παραιτών αυτάς θέλει ελεηθή.


2ο : ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΣ ΑΦΕΣΙΝ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΣΟΥ

Το βάπτισμα στο νερό καθιερώθηκε από τον Ιησού σαν μέρος του σχεδίου σωτηρίας.

Ο Ιησούς είπε: «Όστις πιστεύση και βαπτισθή θέλει σωθή, όστις όμως απιστήση θέλει κατακριθή» (Μάρκ.ις:16).

Ιωάν.γ:5 Απεκρίθη ο Ιησούς· Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, εάν τις δεν γεννηθή εξ ύδατος και Πνεύματος, δεν δύναται να εισέλθη εις την βασιλείαν του Θεού.

Σύμφωνα με τα γραπτά της πρώτης εκκλησίας, το να «γεννηθείς εξ ύδατος» και το «βάπτισμα στο νερό» είναι ακριβώς η ίδια έννοια -χρησιμοποιούνται σαν εναλλάξιμοι όροι.

Το βάπτισμα στο νερό αφίει τις αμαρτίες του παρελθόντος ενός ατόμου για να ξεκινήσει μια ολοκαίνουργια ζωή με τον Ιησού.

Πράξ.κβ:16 Και τώρα τι βραδύνεις; σηκωθείς βαπτίσθητι και απολούσθητι από των αμαρτιών σου, επικαλεσθείς το όνομα του Κυρίου.

3ο : ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Η λήψη του Αγίου Πνεύματος είναι «ταυτόσημη» με το να γεννηθείς από το Πνεύμα.

Ο «βιβλικός» τρόπος που ένα άτομο ξέρει ότι έχει λάβει το Άγιο Πνεύμα, είναι το αρχικό σημείο της «ομιλίας σε άγνωστες γλώσσες». Μιλώντας με άλλες γλώσσες, καθὼς τὸ πνεῦμα δίδει το ἀποφθέγγεσθαι - είναι το στοιχείο που σου επιτρέπει να ξέρεις ότι έχεις γεμίσει με το Πνεύμα του Θεού!

Πράξ.β:4 και επλήσθησαν άπαντες Πνεύματος Αγίου, και ήρχισαν να λαλώσι ξένας γλώσσας, καθώς το Πνεύμα έδιδεν εις αυτούς να λαλώσιν.

Πράξ.ι:45,46 Και εξεπλάγησαν οι εκ περιτομής πιστοί, όσοι ήλθον μετά του Πέτρου, ότι η δωρεά του Αγίου Πνεύματος εξεχύθη και επί τα έθνη· διότι ήκουον αυτούς λαλούντας γλώσσας και μεγαλύνοντας τον Θεόν.

Το σχέδιο της σωτηρίας συνοψίζεται σε ένα μόνο εδάφιο μέσα στο λόγο του Θεού:

Πράξ.β:38 Και ο Πέτρος είπε προς αυτούς· Μετανοήσατε, και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών, και θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος.

Αυτή η διαδικασία των ΤΡΙΩΝ βημάτων που ο Πέτρος αποκάλυψε στο Πράξ.β:38, είναι ακριβώς τα κλειδιά της Βασιλείας των Ουρανών, που ο Ιησούς ανέθεσε στον Πέτρο να κηρύξει την ημέρα της Πεντηκοστής.

Ματθ.ις:18,19 Και εγώ δε σοι λέγω ότι συ είσαι Πέτρος, και επί ταύτης της πέτρας θέλω οικοδομήσει την εκκλησίαν μου, και πύλαι άδου δεν θέλουσιν ισχύσει κατ' αυτής. Και θέλω σοι δώσει τα κλειδία της βασιλείας των ουρανών, και ό,τι εάν δέσης επί της γης, θέλει είσθαι δεδεμένον εν τοις ουρανοίς, και ό,τι εάν λύσης επί της γης, θέλει είσθαι λελυμένον εν τοις ουρανοίς.

Δεδομένου ότι ο Πέτρος ήταν ο άνθρωπος στον οποίο δόθηκαν τα «κλειδιά» για να ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ το σχέδιο της σωτηρίας, δεν νομίζεις ότι είναι σημαντικό και απαραίτητο να ακολουθήσεις τα συγκεκριμένα βήματα που εγκαινίασε για να ακολουθήσει η εκκλησία της Καινής Διαθήκης;

Έχεις υπακούσει στο Πράξ.β:38; Αν όχι - σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για σένα να αναγεννηθείς, σύμφωνα με τη διδασκαλία του λόγου του Θεού.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ:

1ο - μετάνοια-(αποστροφή από την αμαρτία)

2ο - βάπτισμα στο νερό «στο όνομα του Ιησού» - (εις άφεσιν αμαρτιών)

3ο - πλήρωση με το Άγιο Πνεύμα (με το αρχικό σημείο της γλωσσολαλιάς – Πράξ.β:1-4

Αν θέλεις να βρεις μια εκκλησία που εφαρμόζει το βιβλικό σχέδιο της σωτηρίας, όπως αναφέρεται στο Πράξ.β:38, επικοινώνησε με:

«ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»
Ναυάρχου Βότση 21 (1ος όροφος) Πατήσια
Τηλ. 6949987075