Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Είμαι πολύ απασχολημένος!




Πόσο συχνά δεν το λέω αυτό....!

Μερικές φορές, άντε γεννητούρια, γιορτές, αρρώστιες, οικογενειακά προβλήματα και θάνατοι, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή. Συνήθως επιλέγουμε αυτό που μας κρατά απασχολημένους, και αυτό αντικατοπτρίζει τις αξίες και τις προτεραιότητές μας.

Αν και σπάνια σκεφτόμαστε την υπεραπασχόληση σαν αμαρτία, είναι συχνά αποτέλεσμα υπερηφάνειας, ανοησίας, τεμπελιάς, ανευθυνότητας ή έλλειψης σχεδιασμού.


Οι αρχές του Θεού μπορούν να βοηθήσουν:

Ιωάν.ιε - ο Ιησούς δοξάζεται όταν «φέρουμε καρπόν πολύν», αλλά παράγουμε κατώτερους καρπούς όταν δεν προσπαθούμε όσο πρέπει.

Εφες.β:10 - ο Θεός έχει προετοιμάσει καλά έργα για εμάς. Ακόμα και όταν απασχολούμαστε με πολλά καλά πράγματα, μπορεί να χάσουμε τα καλύτερα.

Κολ.γ:23-24 - ο Ιησούς είναι το αφεντικό μας. Μπορεί να μας βοηθήσει να προγραμματίσουμε και να βάλουμε προτεραιότητες στη ζωή μας.

Ο Θεός δεν μας καλεί να είμαστε υπεραπασχολημένοι με διάφορα πράγματα - μας καλεί στους σκοπούς και τις δικές Του προτεραιότητες.

Αν είσαι δεσμευμένος με πολλά πράγματα, προσευχήσου να σου δείξει ο Θεός τις περικοπές που πρέπει να κάνεις από το πρόγραμμά σου. Αν αφήνεις το χρόνο να περνάει ανεκμετάλλευτος, προσευχήσου για τρόπους ανασυγκρότησης του προγράμματος και να ορίσεις σταθερές προτεραιότητες.