Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ελέγχοντας την πηγή

Ας προσέχουμε τους ανθρώπους που περιγράφονται σ’ αυτό το μήνυμα και να ξέρουμε ότι ερμηνεύουν λάθος τον λόγο του Θεού.

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο γεμάτο από ιστορικές ανακρίβειες και αβάσιμους ισχυρισμούς, αλλά κάποιοι το ανέβασαν στο Facebook.

Αναρωτήθηκα, πώς είναι δυνατόν, έξυπνοι άνθρωποι να πιστέψουν κάτι, χωρίς να ελέγξουν την πηγή.


Δυστυχώς, βλέπω την ίδια νοοτροπία, σε πολλούς που λένε ότι είναι χριστιανοί.

Όταν η κουλτούρα αντιτίθεται σε Βιβλικές αρχές, τότε, διδασκαλίες γεμάτες Βιβλικές ανακρίβειες, γίνονται πολύ δημοφιλείς και πιστευτές.

Και αναρωτιέμαι γιατί τόσοι πολλοί καθ’ ομολογία Χριστιανοί, πιστεύουν αυτές τις διδασκαλίες χωρίς να τις ελέγξουν μέσα από την Αγία Γραφή.

Αλλά η Γραφή εξηγεί αυτό το φαινόμενο:

Β’ Τιμ.δ:3 Διότι θέλει ελθεί καιρός ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν,

Οι άνθρωποι προσεγγίζουν τη Γραφή με έναν από τους δύο παρακάτω τρόπους: (1) θέλουν να γνωρίζουν τι διδάσκει η Γραφή ή (2) θέλουν να «αποδείξουν» τα πρακτέα τους.

Καθώς ο πολιτισμός μας κινείται όλο και πιο μακριά από τις Βιβλικές αρχές, μπορούμε να περιμένουμε όλο και περισσότεροι «χλευαστές» να προωθούν αυτές τις ψευδείς, διχαστικές διδασκαλίες (Ιούδας α).

Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να αποφύγουμε αυτά τα λάθη είναι ελέγχοντας τα πάντα με την πηγή όλης της αλήθειας - τον λόγο του Θεού (Ιωάν.ιζ:17).