Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Η «πίστη» του πετρώδους εδάφους



Γιατί ο λόγος του Θεού είναι η ανατροπή της πίστης του πετρώδους εδάφους;

Φανταστείτε ένα λεπτό στρώμα από χώμα, να καλύπτει μια πετρώδη περιοχή, όπου οι σπόροι φυτρώνουν γρήγορα «με χαρά.» Αλλά μόλις ανατείλει ο ήλιος, μαραίνονται και πεθαίνουν επειδή δεν έχουν ρίζες.

Στην παραβολή του σπορέα (Ματθ.ιγ:1-23, Λουκ.η:4-15, Μάρκ.δ:1-20), ο Ιησούς μιλά για τους ανθρώπους που δέχονται το Ευαγγέλιο όπως ένα πετρώδες έδαφος δέχεται τους σπόρους.


Δέχονται αμέσως το λόγο του Θεού, με χαρά, αλλά γρήγορα αποκηρύττουν την πίστη, όταν δοκιμαστούν.

Θέλουν τα οφέλη της σωτηρίας, αλλά δεν θέλουν τις ευθύνες. Ο λόγος του Θεού, που έλαβαν με χαρά, τώρα απαιτεί πράγματα από αυτούς, που δεν θέλουν να δώσουν.
Ίσως κάποιος τους κορόιδεψε όταν υπερασπίστηκαν τον λόγο του Θεού, σε θέματα που δεν αρέσουν στους ανθρώπους. Ίσως κάποιος τους απέρριψε επειδή ομολόγησαν τον Κύριο. Ή ίσως ένας Χριστιανός φίλος τους επισήμανε κάποιες αμαρτίες τους.

Η αρχική τους χαρά διαλύεται όταν ανακαλύψουν ότι μπορεί να χάσουν τη δημοτικότητά τους ή να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους.

Οι άνθρωποι του πετρώδους εδάφους, δεν καταλαβαίνουν ότι η σωτηρία έχει ένα κόστος (Λουκ.ιδ:25-35).

Αλλά ούτε καταλαβαίνουν την απίστευτη ανταμοιβή όσων ακολουθούν τον Ιησού (Α’ Θες.ε:23-24).

Ας προσευχηθούμε για αυτούς τους ανθρώπους, μήπως μπορέσουν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν την αγάπη του Ιησού.