Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Η άποψη του Θεού για την ομοφυλοφιλία

Ο πολιτισμός μας είναι πεπεισμένος ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένας αποδεκτός τρόπος ζωής.

Αλλά η Γραφή λέει το αντίθετο.

Ο Σατανάς θέλει να καταστρέψει ζωές, και οι Χριστιανοί που εγκρίνουν την ομοφυλοφιλία ενώνονται μαζί του σ’ αυτή την προσπάθεια. Το πιο άσχημο πράγμα που ένας Χριστιανός μπορεί να κάνει είναι να συμπράξει σε κάτι που ο Θεός λέει ότι κάνει ζημιά στο σώμα, το μυαλό, και το πνεύμα των ανθρώπων.


Ας ρίξουμε μια ματιά στη διδασκαλία της Αγίας Γραφής για την ομοφυλοφιλία, ώστε να μην πέσουμε θύμα αυτού του σοβαρού σφάλματος.

Το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, είναι να κατανοήσουμε τι διδάσκει η Βίβλος για την ομοφυλοφιλία και να σταθούμε απ’ την μεριά του Θεού σε αυτόν τον άκρως αμφιλεγόμενο τομέα. Εδώ μοιραζόμαστε ό,τι λέει η Γραφή.

Η Παλαιά Διαθήκη καταδικάζει κάθε σεξουαλική σχέση εκτός έγγαμου.

Λευ.ιη:22-24 Και μετά άρρενος δεν θέλεις συνουσιασθή, ως μετά γυναικός· είναι βδέλυγμα. Ουδέ θέλεις συνουσιασθή μετ' ουδενός κτήνους, διά να μιανθής μετ' αυτού· ουδέ γυνή θέλει σταθή έμπροσθεν κτήνους, διά να βατευθή· είναι μυσαρόν. Μη μιαίνεσθε εις ουδέν εκ τούτων· διότι εις πάντα ταύτα εμιάνθησαν τα έθνη, τα οποία εγώ εκδιώκω απ' έμπροσθέν σας·

Λευ.κ:13 Εάν δε τις κοιμηθή μετά άρρενος, καθώς κοιμάται μετά γυναικός, βδέλυγμα έπραξαν αμφότεροι· εξάπαντος θέλουσι θανατωθή· το αίμα αυτών θέλει είσθαι επ' αυτούς.

Μερικές φορές οι άνθρωποι μειώνουν τους νόμους της Παλαιάς Διαθήκης, επειδή δεν ήταν όλοι για πάντα. Αυτό είναι αλήθεια. Οι θυσίες και οι νόμοι περί φαγητών εκπληρώθηκαν στον Χριστό. Ορισμένοι νόμοι της Παλαιάς Διαθήκης ήταν ειδικά για το έθνος του Ισραήλ. Αλλά αυτό δεν αναιρεί τους ηθικούς νόμους της Παλαιάς Διαθήκης.

Ωστόσο, δεν χρειαζόμαστε τους νόμους της Παλαιάς Διαθήκης για να αποδείξουμε ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία. Η Καινή Διαθήκη καταδικάζει επίσης την ομοφυλοφιλία:

Ρωμ.α:26,27 Διά τούτο παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας· διότι και αι γυναίκες αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν· ομοίως δε και οι άνδρες, αφήσαντες την φυσικήν χρήσιν της γυναικός, εξεκαύθησαν εις την επιθυμίαν αυτών προς αλλήλους, πράττοντες την ασχημοσύνην άρσενες εις άρσενας και απολαμβάνοντες εις εαυτούς την πρέπουσαν αντιμισθίαν της πλάνης αυτών.

Α’ Κορ.ς:9-11 Η δεν εξεύρετε ότι οι άδικοι δεν θέλουσι κληρονομήσει την βασιλείαν του Θεού; Μη πλανάσθε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται ούτε κλέπται ούτε πλεονέκται ούτε μέθυσοι ούτε λοίδοροι ούτε άρπαγες θέλουσι κληρονομήσει την βασιλείαν του Θεού. Και τοιούτοι υπήρχετέ τινες· αλλά απελούσθητε, αλλά ηγιάσθητε, αλλ' εδικαιώθητε διά του ονόματος του Κυρίου Ιησού και διά του Πνεύματος του Θεού ημών.

Α’ Τιμ.α:8-11 Εξεύρομεν δε ότι ο νόμος είναι καλός, εάν τις μεταχειρίζηται αυτόν νομίμως, γνωρίζων τούτο, ότι ο νόμος δεν ετέθη διά τον δίκαιον, αλλά διά τους ανόμους και ανυποτάκτους, τους ασεβείς και αμαρτωλούς, τους ανοσίους και βεβήλους, τους πατροκτόνους και μητροκτόνους, τους ανδροφόνους, πόρνους, αρσενοκοίτας, ανδραποδιστάς, ψεύστας, επιόρκους, και ει τι άλλο αντιβαίνει εις την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, κατά το ευαγγέλιον της δόξης του μακαρίου Θεού, το οποίον εγώ ενεπιστεύθην.

Ιούδ.α:7 καθώς τα Σόδομα και τα Γόμορρα, και αι πέριξ αυτών πόλεις, εις την πορνείαν παραδοθείσαι κατά τον όμοιον με τούτους τρόπον, και ακολουθούσαι οπίσω άλλης σαρκός, πρόκεινται παράδειγμα τιμωρούμεναι με το αιώνιον πυρ.

Ας προσευχηθούμε για τους ανθρώπους που εμπίπτουν σ’ αυτή τη σοβαρή αμαρτία και να συνεργαστούμε με τον Ιησού ενάντια σε ό, τι βλάπτει τις ψυχές των ανθρώπων.