Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Το σωστό είναι σωστό


Η σεξουαλική ανηθικότητα και η εύκολη πίστη που «πουλιέται σε αυτόματους πωλητές», απειλούν την εκκλησία.

Το σωστό είναι σωστό, ακόμη και αν δεν το κάνει κανείς. Το λάθος είναι λάθος ακόμα κι αν το κάνουν όλοι.

Όλοι έχουμε ζήσει κάτω από το φρόνημα του κόσμου. Ίσως έχουμε διδάξει τις κοσμικές φιλοσοφίες και ζήσαμε στη μέθη και την ανηθικότητα πριν πιστέψουμε.


Αφού δώσαμε ολόψυχα την καρδιά μας στον Θεό, τώρα πρέπει να το θεωρήσουμε υποχρέωσή μας να εκθέτουμε τα λάθη του πολιτισμού μας, αλλά και της εκκλησίας.

Η σύγχρονη κουλτούρα, μας πιέζει να δεχτούμε σεξουαλικές πράξεις ενάντια στο σχέδιο της αγάπης του Θεού.

Ψευδοδιδάσκαλοι αποσπούν την προσοχή των Χριστιανών από τους σκοπούς του Θεού με την «εύκολη πίστη». Αντικαθιστούν την αυταπάρνηση την παραχώρηση, την υπακοή και την ευλάβεια με την «αγάπη του εαυτού» τις υποσχέσεις υγείας, πλούτου και άνεσης:

Ματθ.ις:24 Τότε ο Ιησούς είπε προς τους μαθητάς αυτού· Εάν τις θέλη να έλθη οπίσω μου, ας απαρνηθή εαυτόν και ας σηκώση τον σταυρόν αυτού και ας με ακολουθή.

Α’ Ιωάν.β:15-17 Μη αγαπάτε τον κόσμον μηδέ τα εν τω κόσμω. Εάν τις αγαπά τον κόσμον, η αγάπη του Πατρός δεν είναι εν αυτώ· διότι παν το εν τω κόσμω, η επιθυμία της σαρκός και η επιθυμία των οφθαλμών και η αλαζονεία του βίου δεν είναι εκ του Πατρός, αλλ' είναι εκ του κόσμου. Και ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία αυτού· όστις όμως πράττει το θέλημα του Θεού μένει εις τον αιώνα.



Πρέπει να φυλάμε τις καρδιές μας από τις ψεύτικες διδασκαλίες και να προειδοποιούμε τους πιστούς ότι δεν μπορούν να οικοδομήσουν πάνω στο θεμέλιο του Χριστού εγκρίνοντας τις σεξουαλικές αμαρτίες ή προωθώντας την «εύκολη πίστη των αυτόματων πωλητών»:

Α’ Κορ.γ:11-15 διότι θεμέλιον άλλο ουδείς δύναται να θέση παρά το τεθέν, το οποίον είναι ο Ιησούς Χριστός. Εάν δε τις εποικοδομή επί το θεμέλιον τούτο χρυσόν, άργυρον, λίθους τιμίους, ξύλα, χόρτον, καλάμην· εκάστου το έργον θέλει φανερωθή· διότι η ημέρα θέλει φανερώσει αυτό, επειδή διά πυρός ανακαλύπτεται· και το πυρ θέλει δοκιμάσει το έργον εκάστου οποίον είναι. Εάν το έργον τινός, το οποίον επωκοδόμησε μένη, θέλει λάβει μισθόν· εάν το έργον τινός κατακαή, θέλει ζημιωθή, αυτός όμως θέλει σωθή, πλην ούτως ως διά πυρός.

Εφεσ.ε:11 Και μη συγκοινωνείτε εις τα έργα τα άκαρπα του σκότους, μάλλον δε και ελέγχετε·

Κολ.β:8 Βλέπετε μη σας εξαπατήση τις διά της φιλοσοφίας και της ματαίας απάτης, κατά την παράδοσιν των ανθρώπων, κατά τα στοιχεία του κόσμου και ουχί κατά Χριστόν·