Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Η Τριάδα και ο Οικουμενισμός




Μπορούμε όλοι να δούμε το οικουμενικό κίνημα που προωθείται στις μέρες μας, πώς οι εκκλησίες ενώνονται και προσχωρούν πίσω στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Τώρα, πολλές από αυτές τις εκκλησίες θα σου πουν ανοικτά ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους. Έτσι, το ερώτημα είναι, ποια είναι η «κόλλα» που φέρνει αυτές τις εκκλησίες μαζί σε ενότητα; Ρίξε μια ματιά στα ακόλουθα αποσπάσματα:

«Ο Πάπας Francis λέει ότι ο Οικουμενισμός είναι μια πνευματική διαδικασία ριζωμένη στην Τριάδα».



«Η Τριαδική θεωρία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον Οικουμενικό διάλογο; ... Ο David Fergusson δείχνει πώς η συμφωνία των Χριστιανών σχετικά με το δόγμα της Τριάδας έχει τονώσει τις προσπάθειες για την επέκταση αυτής της συμφωνίας σε άλλους τομείς της πίστης και της πρακτικής (δογματικό, λειτουργικό, και ηθικό). (Το τριαδικό εγχειρίδιο της Οξφόρδης).


«Η κεντρική οικουμενική σπουδαιότητα του δόγματος της Τριάδας, αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια». (MATTHIAS HAUDEL, καθηγητής θεολογίας στην Προτεσταντική Θεολογική Σχολή, Γερμανίας)



Το «παγκόσμιο χριστιανικό φόρουμ» δηλώνει ότι για να είναι κάποιος μέρος της Οικουμενικής κίνησής τους, πρέπει «να ομολογεί τον Τριαδικό Θεό» 


«Η Τριάδα μας καλεί σε αλληλεγγύη με άλλους» (Πάπας Francis)


«Είμαστε στην ίδια ομάδα... Όταν μιλάς για Πεντηκοστιανούς, Χαρισματικούς, Ευαγγελικούς, φονταμενταλιστές, Καθολικούς, Μεθοδιστές, Βαπτιστές, Πρεσβυτεριανούς, κτλ, κτλ, όλοι λέμε ότι πιστεύουμε στην Τριάδα». (Rick Warren)


«Η Εκκλησία των Αντβεντιστών της έβδομης ημέρας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε σαν «νέο θρησκευτικό κίνημα», ούτε σαν αίρεση, δηλώνει μια κοινή δήλωση που εκπονήθηκε από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και την Εκκλησία Αντβεντιστών στην Πολωνία... το έγγραφο εκδόθηκε μετά από 15 χρόνια διαλόγου με στόχο την καλύτερη κατανόηση των διδασκαλιών και της πρακτικής των καθολικών και των Αντβεντιστικών εκκλησιών, καθώς επίσης και την βελτίωση των σχέσεων... Η δήλωση υπεγράφη από τους εκπροσώπους των εκκλησιών, συμπεριλαμβανομένου του πάστορα Wladyslaw Polok, προέδρου της Αντβεντιστικής Εκκλησίας στην Πολωνία, και του Αρχιεπίσκοπου Alfons Nossol, προέδρου της Πολωνικής Επισκοπικής Επιτροπής για οικουμενικές υποθέσεις... και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να καλλιεργήσουμε τον σεβασμό ο ένας στον άλλο και να μάθουμε να καταλαβαινόμαστε... Αυτή είναι μια σημαντική τροπή των γεγονότων για την εκκλησία μας, λέει ο καθηγητής Zachariasz Lyko... Καθώς περνούσαν τα χρόνια όμως, ανταλλάσσοντας πληροφορίες μεταξύ μας, σημειώσαμε πολλές δογματικές ομοιότητες, αλλά και διαφορές. Η καθολική πλευρά αναγνωρίζει στο έγγραφο τον Χριστοκεντρικό χαρακτήρα των πεποιθήσεών μας, και ιδιαίτερα την πίστη μας στην Τριάδα, καθώς επίσης και την Εκκλησιολογική ταυτότητα της εκκλησίας, ένα καθεστώς που επιβεβαιώνεται από μια πράξη του πολωνικού Κοινοβουλίου».


Ποια είναι λοιπόν η «κόλλα» που φέρνει όλες τις εκκλησίες μαζί; Η διδασκαλία του τριαδικού Θεού.

Η διδασκαλία της τριάδας βασίζεται στην Ελληνική φιλοσοφία, όχι στην Βίβλο, και τέθηκε σε ισχύ σαν «εκκλησιαστικό δόγμα», μετά τις Συνόδους μεταξύ 325-381 μ.Χ.

Ο Κωνσταντίνος, ένας ειδωλολάτρης που απλά προσποιούταν ότι είναι Χριστιανός, ξεκίνησε την προσπάθεια να φέρει ενότητα στον λαό και προέδρευσε στην πρώτη Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ. για να εξαλείψει κάθε διδασκαλία που έφερνε «διαίρεση» και να επιβάλει μια «ενοποιημένη» πίστη. Έτσι, το σχέδιο του Σατανά να εξαπατήσει τον κόσμο για να ακολουθήσει το θηρίο και την ψευδοδιδασκαλία του περί τριαδικού Θεού αρχίζει, και σήμερα, η πλειοψηφία των εκκλησιών που δηλώνουν ότι είναι χριστιανικές, λατρεύουν τον ψεύτικο τριαδικό θεό της Ρώμης.

Αλλά για ποια ενότητα προσευχόταν ο Χριστός; 

Προσευχήθηκε να είμαστε ενωμένοι στον «Θεό της Τριάδας»; Ας ρίξουμε μια ματιά στην προσευχή του Ιησού προς τον Πατέρα:

Ιωάν.ιζ:21- 23 «ἵνα πάντες ἐν ὦσιν καθὼς σύ, πατὴρ ἐν ἐμοὶ καγὼ ἐν σοί, ἵνα καὶ αὐτοὶ ἐν ἡμῖν ὦσιν, ἵνα ὁ κόσμος πιστεύῃ ὅτι σύ με ἀπέστειλας. καγὼ τὴν δόξαν ἣν δέδωκας μοι δέδωκα αὐτοῖς, ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς ἕν· ἐγὼ ἐν αὐτοῖς καὶ σὺ ἐν ἐμοί, ἵνα ὦσιν τετελειωμένοι εἰς ἕν, ἵνα γινώσκῃ ὁ κόσμος ὅτι σύ με ἀπέστειλας καὶ ἠγάπησας αὐτοὺς καθὼς ἐμὲ ἠγάπησας».

Έτσι, ο Χριστός σαφώς διακήρυξε ότι η αληθινή ενότητα έχει να κάνει με την σχέση του Πατέρα και του Υιού, δεν είναι αυτό που ονομάζουν «Τριαδικός θεός».

Άρα, αυτή η ενότητα που συμβαίνει μέσα στο οικουμενικό κίνημα είναι μια ενότητα που οδηγείται από τον Σατανά, όχι τον Θεό. Είναι ο Σατανάς που οδηγεί το οικουμενικό κίνημα για να ενώσει τις «εκκλησίες» με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την «μητέρα των πορνών».

Αλλά «Δύνανται δύο να περιπατήσωσιν ομού, εάν δεν ήναι σύμφωνοι(Αμώς γ:3).

Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ του αληθινού λαού του Θεού και των εκκλησιών της Βαβυλώνας. Δεν πρέπει να συμβιβάσουμε την αλήθεια, χάριν της «ειρήνης» με τον κόσμο. Ο ίδιος ο Ιησούς είπε ότι δεν ήρθε για να φέρει ειρήνη, «αλλά μάχαιρα» (Ματθ.ι:34), και αυτή η μάχαιρα που είναι η αλήθεια, διαχωρίζει! Πάντα θα διαχωρίζει, γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει τον ένα αληθινό Θεό και τον Γιο Του Ιησού Χριστό. Έτσι, αντί να διακυβεύεται η αλήθεια για χάρη της ενότητας, πρέπει να σταθούμε ακλόνητοι πάνω στην αλήθεια και να την διακηρύξουμε με τη δύναμη του πνεύματος του Θεού.

Το χάραγμα του θηρίου σύντομα θα επιβληθεί και η πλειοψηφία των ανθρώπων θα το λάβει, αφού ακολουθούν ανθρώπους, αντί να ακολουθούν τον Χριστό. Εμπιστεύονται διδασκαλίες ανθρώπων, αντί να αφήσουν τον Χριστό να είναι ο δάσκαλός τους και ο οδηγός τους.

Φίλοι μου, όλος ο κόσμος ενώνεται με τις πεσμένες εκκλησίες και το παπικό θηρίο της Ρώμης. Εκείνοι που στέκονται για την αλήθεια - εκείνοι που λατρεύουν τον ένα αληθινό Θεό, ουσιαστικά διώκονται, τους ονομάζουν αιρετικούς. Αλλά εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι εν Χριστώ, για εκείνη την ημέρα που έρχεται σύντομα. Ας μην μετακινηθούμε από αυτή τη θέση από το οικουμενικό κίνημα, ούτε τα μεγάλα σημεία και θαύματα που θα γίνουν από τον Σατανά. Ας σταθούμε πάνω στην αλήθεια που βρίσκεται στον Ιησού Χριστό, τον Γιο του ζωντανού Θεού. Και ας το διακηρύξουμε με δύναμη, έτσι ώστε οι άνθρωποι του Θεού είναι ακόμα παγιδευμένοι στη Βαβυλώνα, να μπορέσουν να δουν την αλήθεια και να βγουν από εκεί:

Αποκ.ιη:4 Και ήκουσα άλλην φωνήν εκ του ουρανού, λέγουσαν· Εξέλθετε εξ αυτής ο λαός μου, διά να μη συγκοινωνήσητε εις τας αμαρτίας αυτής, και να μη λάβητε εκ των πληγών αυτής·