Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Μήπως πνίγεσαι από τα αγκάθια;



Πνίγεσαι από τα «αγκάθια της ζωής»; Ο Ιησούς προσφέρει μια σημαντική προειδοποίηση.

Ακανθώδη ζιζάνια: δεν έχουν καμία αξία, αλλά κλέβουν το χώρο, το νερό, το φως του ήλιου, και τις θρεπτικές ουσίες του εδάφους από τα φυτά. Όσο μεγαλώνουν, τόσο πιο δύσκολο είναι να τα αποψιλώσεις.


Δεν είναι περίεργο που ο Ιησούς χρησιμοποίησε αυτή την αναλογία για τους κοσμικούς θησαυρούς και τις γήινες ανησυχίες που πνίγουν τον λόγο του Θεού στις καρδιές μας (Ματθ.ιγ:7, 22).

Α’ Ιωάν.β:15 Μη αγαπάτε τον κόσμον μηδέ τα εν τω κόσμω. Εάν τις αγαπά τον κόσμον, η αγάπη του Πατρός δεν είναι εν αυτώ·

Αυτά είναι δυνατά λόγια... και αληθινά!

Ματθ.ς:24 Ουδείς δύναται δύο κυρίους να δουλεύη· διότι ή τον ένα θέλει μισήσει και τον άλλον θέλει αγαπήσει, ή εις τον ένα θέλει προσκολληθή και τον άλλον θέλει καταφρονήσει. Δεν δύνασθε να δουλεύητε Θεόν και μαμμωνά.

Αν καλλιεργήσουμε τα αγκάθια στις καρδιές μας, θα πνίξουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά μας σαν Χριστιανοί και δεν θα έχουμε ποτέ μια ώριμη πίστη.

Ακριβώς όπως ένας κηπουρός πρέπει τακτικά να βγάζει τα αγκάθια από τον κήπο του, έτσι κι εμείς πρέπει να τα αναγνωρίσουμε και να ξεριζώσουμε αυτά τα αγκάθια από τις καρδιές μας.

Είσαι πρόθυμος να ασχοληθείς με τον κήπο της καρδιάς σου σήμερα;