Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Κερδίζοντας μια μάχη, αλλά χάνοντας τον πόλεμο!




Μερικές φορές, η νίκη είναι ήττα και η ήττα είναι νίκη, στην οικονομία του Θεού.

Μερικές φορές μπορεί να κερδίσουμε μια μάχη αλλά να χάσουμε τον πόλεμο.

Συμβαίνει στις επιχειρήσεις, στη διακονία και στη φιλία, όταν το ένα μέρος απαιτεί εκτίμηση, αλλά δεν την επιστρέφει.


Η Γραφή λέει:

Φιλ.β:3-5 μη πράττοντες μηδέν εξ αντιζηλίας ή κενοδοξίας, αλλ' εν ταπεινοφροσύνη θεωρούντες αλλήλους υπερέχοντας εαυτών. Μη αποβλέπετε έκαστος τα εαυτού, αλλ' έκαστος και τα των άλλων. Το αυτό δε φρόνημα έστω εν υμίν, το οποίον ήτο και εν τω Χριστώ Ιησού,

Εάν θυσιάσουμε την ειλικρίνεια, την ευγένεια, την υπομονή, την υποταγή, και την εκτίμηση, προκειμένου να κερδίσουμε τίτλους, θέσεις, βραβεία, περιουσία, χρήματα, φήμη, ή ευχαρίστηση, μπορούμε να σκεφτούμε ότι έχουμε κερδίσει.

Αλλά στην πραγματικότητα χάνουμε την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των άλλων και αποδεικνύουμε ότι αγαπάμε τα πράγματα του κόσμου περισσότερο από ό, τι αγαπάμε τον Θεό.

Α’ Ιωάν.β:15-17 Μη αγαπάτε τον κόσμον μηδέ τα εν τω κόσμω. Εάν τις αγαπά τον κόσμον, η αγάπη του Πατρός δεν είναι εν αυτώ· διότι παν το εν τω κόσμω, η επιθυμία της σαρκός και η επιθυμία των οφθαλμών και η αλαζονεία του βίου δεν είναι εκ του Πατρός, αλλ' είναι εκ του κόσμου. Και ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία αυτού· όστις όμως πράττει το θέλημα του Θεού μένει εις τον αιώνα.

Πάρε χρόνο σήμερα για να αξιολογήσεις τους στόχους σου και τις μεθόδους σου. Μερικές φορές η νίκη χάνει και μερικές φορές η ήττα κερδίζει.