Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Άνθρωποι που ο Θεός μας λέει να αποφεύγουμε

Ο Θεός μας προειδοποιεί ενάντια στην υπεροπτική συμπεριφορά και τη μισαλλοδοξία, πράγματα που φαίνονται, αλλά μας λέει ακόμα να αποφεύγουμε ανθρώπους με κακό χαρακτήρα:

1. Κακές επιρροές (Α’ Κορ.ιε:33).

«Μη πλανάσθε· Φθείρουσι τα καλά ήθη αι κακαί συναναστροφαί» 

2. Ψευδοδιδάσκαλους (Β’ Ιωάν.α:10).

Εάν τις έρχηται προς εσάς και δεν φέρη την διδαχήν ταύτην, μη δέχεσθε αυτόν εις οικίαν και μη λέγετε εις αυτόν το χαίρειν·


3. «Χριστιανούς» με αμαρτωλή ζωή (Α’ Κορ.ε:11).

Αλλά τώρα σας έγραψα να μη συναναστρέφησθε, εάν τις αδελφός ονομαζόμενος ήναι πόρνος ή πλεονέκτης ή ειδωλολάτρης ή λοίδορος ή μέθυσος ή άρπαξ· με τον τοιούτον μηδέ να συντρώγητε.

4. Αιρετικούς (Τίτ.γ:10-11).

Αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού, εξεύρων ότι διεφθάρη ο τοιούτος και αμαρτάνει, ων αυτοκατάκριτος.

Δεν πρέπει να αποφεύγουμε τους άπιστους (Α’ Κορ.ε:9-11), αλλά ούτε να γινόμαστε ένα μαζί τους (Β’ Κορ.ς:14).

Μη ομοζυγείτε με τους απίστους· διότι τίνα μετοχήν έχει η δικαιοσύνη με την ανομίαν; τίνα δε κοινωνίαν το φως προς το σκότος;

Ας έχουμε υπόψη μας αυτές τις προειδοποιήσεις!

Σημείωση: Ο Θεός μας έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για να τιμούμε τους γονείς μας. Δεν πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές του τρόπου ζωής τους ή να ταυτιζόμαστε μ’ αυτές αν είναι ανήθικες, αλλά να τους δείχνουμε σεβασμό επειδή αγαπάμε τον Θεό και τις εντολές Του.