Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥ (6)

Η ανταπόκριση του κόσμου

Οι πιστοί της εκκλησίας του πρώτου αιώνα, κινούντο και υποκινούντο από τα πολλά γεγονότα που συνέβαιναν. Οι άνθρωποι έξω από την εκκλησία ήταν έκπληκτοι. Περίεργα πράγματα συνέβαιναν στην Ιερουσαλήμ. Η αυλή του Σολομώντα δεν είχε δει ποτέ πριν τέτοια πράγματα. Τα αυτιά γαργαλιζόταν. Τα μάτια έλαμπαν από ενθουσιασμό.

Από το συνδυασμό του φόβου και της πίστης, πλήθη προστέθηκαν στη Βασιλεία του Θεού.

  1. Φόβος. Μία από τις πρώτες προφανείς αντιδράσεις του κόσμου ήταν ο φόβος ή ο σεβασμός.

Είναι προφανές ότι ζούμε σε μια κοινωνία που δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ο φόβος του Θεού. Οι άνθρωποι είναι πολύ ατρόμητοι στις αμαρτίες τους. Οι νέοι είναι πολύ αλαζονικοί μέσα στην ανταρσία τους. Οι άνθρωποι εμπιστεύονται και τολμούν τον διεφθαρμένο τρόπο ζωής τους.

Ο φόβος που ήρθε στην εκκλησία ήταν μια υγιής κίνηση του Θεού. Έκανε τους ανθρώπους να στραφούν στον Θεό. Να αποστραφούν την αμαρτία και τον κόσμο και να επιστρέψουν στον Θεό.

Ο Σολομώντας ασχολήθηκε με το στοιχείο του φόβου του Θεού σε όλα τα γραπτά του.

Παρ.η:13 Ο φόβος του Κυρίου είναι να μισή τις το κακόν· αλαζονείαν και αυθάδειαν και πονηράν οδόν και διεστραμμένον στόμα εγώ μισώ.

   2. Πίστη. Ήταν επίσης εμφανής στις καρδιές των ανθρώπων, μια γνήσια πίστη στον Θεό.

Παρ.ιδ:26 Εν τω φόβω του Κυρίου είναι ελπίς ισχυρά· και εις τα τέκνα αυτού θέλει υπάρχει καταφύγιον.

Τι θαυμαστή δήλωση αυτή, από τον Σολομώντα! Είναι ακριβώς αυτό που συνέβη στις Πράξ.ε στην περίπτωση του Ανανία και της Σαπφείρας και την κρίση του Θεού που ακολούθησε. «Επέπεσε φόβος μέγας εφ' όλην την εκκλησίαν και επί πάντας τους ακούοντας ταύτα». Αλλά ήταν ένας άγιος φόβος, ένα υγιής φόβος που ώθησε την πίστη στον Θεό. Λόγω του συνδυασμού του φόβου του Θεού και της μεγάλης πίστης, πλήθη προστέθηκαν στη Βασιλεία του Θεού. Πολλοί θεραπεύτηκαν, ακόμα και με το απλό πέρασμα της σκιάς του Πέτρου


Ο Θεός επιθυμεί ένας άγιος φόβος και μια ένθερμη πίστη να υπάρχει στην εκκλησία Του. Η εκκλησία είναι ένας θεϊκός οργανισμός, χρισμένος από τον Θεό και προορισμένος από Αυτόν να είναι ο θεματοφύλακας της αλήθειας Υου, της αγιότητάς Του και της θαυμαστής δύναμής Του με τα χαρίσματα του Πνεύματος να λειτουργούν.