Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥ (4)

ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Κύριος ο Θεός ήθελε η εκκλησία στην Ιερουσαλήμ να μάθει από την κρίση Του στον Ανανία και τη Σαπφείρα, για να ενεργήσει κάποια καλά πράγματα για την ανάπτυξή της.

Η προσοχή των ανθρώπων

Όταν ένα πυροσβεστικό όχημα τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, αμέσως αρχίζουν να το ακολουθούν πολλοί με τα αυτοκίνητά τους. Τέτοια επεισόδια, τραβάνε την προσοχή του κόσμου. Έτσι έγινε στην Ιερουσαλήμ υπό το φως της κρίσης του Θεού στον Ανανία και τη Σαπφείρα.

Η πρώτη εκκλησία δεν είχε δει ανάλογη επίδειξη της δύναμης του Θεού. Κύριος ο Θεός ενήργησε την κρίση για δικούς Του λόγους και για τη δόξα Του. Η Αγία Γραφή αποκαλύπτει στην Φιλιπ.β:13, «διότι ο Θεός είναι ο ενεργών εν υμίν και το θέλειν και το ενεργείν κατά την ευδοκίαν αυτού».

Κύριος ο Θεός φανέρωσε τη δύναμή του με κρίση πάνω στους υποκριτές συνεργάτες και χρησιμοποίησε τη χρισμένη διακονία για να βοηθήσει στο θέμα αυτό.


Τα γεγονότα που πλαισιώνουν την περίπτωση του Ανανία και της Σαπφείρας, αποκαλύπτουν τέσσερα μαθηματικά χαρακτηριστικά μιας υγιούς εκκλησίας.