Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ναι. Έρχου. Κύριε Ιησού



Είσαι ο ερχόμενος Κύριος. Αυτός που ήλθε και ξαναήλθε και θα ξαναέλθει. Και έρχεται κάθε στιγμή που θα τον θελήσουμε και θα τον ζητήσουμε, και θα του ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας.

Ναι έρχου Κύριε Ιησού. Κάνε να λάμψει το φως του προσώπου Σου, η δοξασμένη Σου παρουσία και να διώξει τα σαμιαμίδια και τους σκορπιούς, που γυροφέρνουν στις καρδιές.

Ναι, έρχου Κύριε Ιησού. Εσύ, με την θέρμη της καρδιάς σου, θα στεγνώσεις τα δάκρυα, που κυλούν στιφόπικρα στα μάτια, θαμμένα κάτω από γκρεμισμένα όνειρα και χαμένες ονειροφαντασίες.

Ναι έρχου Κύριε. Να σταματήσουν τα βογγητά και τα αναφιλητά. Και να ξεχαστούμε περιδιαβάζοντας το θαύμα της αγάπης Σου και της δωρεάς σου.

Ναι έρχου Κύριε Ιησού. Τις πληγωμένες καρδιές που μάτωσαν κάτω από την αδικία και την καταπίεση, να βάλεις το μπάλσαμο της αγάπης Σου και να αποδώσεις την δικαιοσύνη που υποσχέθηκες και πρόσφερες.

Ναι έρχου Κύριε Ιησού, γιατί πια η απογοήτευση, της καρδιάς μας είναι πλήρης και απέραντη και από όλες τις κατευθύνσεις. Μόνο και με τη σκέψη της προσδοκίας η καρδιά μας μέσα σκιρτά.

Ναι έρχου Κύριε Ιησού. Όλη μας η ύπαρξη μεταβάλλεται σε μια κραυγή μέσα στο πυκνό σκοτάδι και φωνάζει και αγωνίζεται σπαράζοντας.

Ναι έρχου Κύριε Ιησού. Κάποτε η προσευχή μου είχε ποικίλο περιεχόμενο. Μα τώρα, όλες μου οι προσευχές συγχωνευτήκανε και δέσανε σε μία, σ’ αυτήν με τις τέσσερις λέξεις.

«Ναι έρχου Κύριε Ιησού».

Όχι Κύριε. Τίποτα δεν πρόκειται πια να φτιάξει ή ν' αλλάξει. Παρά μόνο σαν έλθεις Εσύ, στον ταλαίπωρο κόσμο μας, στην κοσμικοποιημένη εκκλησία Σου.

Όχι Κύριε. Δεν πρόκειται ν' ανθίσουν πια λουλούδια μέσα στις δηλητηριασμένες αναπνοές της αμαρτίας. Μόνο σαν φανεί στον ορίζοντα και πέσει επάνω μας η δοξασμένη ακτινοβολία της παρουσίας σου.

Όχι Κύριε. Δεν περιμένω τίποτα και από πουθενά. Μόνον από Σένα περιμένω Κύριε. Να έλθεις, όπως και την άλλη τη φορά, και η δοξασμένη Σου αγάπη, να σπάσει τα δεσμά της κατάρας.

Κύριε. Ας συσπειρωθούν όλες οι καρδιές όλες οι προσευχές, στις τέσσερις αυτές λέξεις που επικαλούνται την έλευση σου. Όλα πια ανακεφαλαιώνονται σ' αυτό το σημείο. Ναι έρχου Κύριε Ιησού.

Δοξασμένος. Δυνατός. Κραταιός. Όπως σε είδε ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη. Για να σταματήσει αυτή η τραγική κωμωδία, που λέγεται κόσμος, πολιτισμός, πρόοδος, επιστήμη.

Ναι έρχου Κύριε Ιησού.