Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο


Ησ.μα:13 Διότι εγώ Κύριος ο Θεός σου είμαι ο κρατών την δεξιάν σου, λέγων προς σε, Μη φοβού· εγώ θέλω σε βοηθήσει.

Ησ.μγ:1 Και τώρα ούτω λέγει Κύριος, ο δημιουργός σου, Ιακώβ, και ο πλάστης σου, Ισραήλ· Μη φοβού· διότι εγώ σε ελύτρωσα, σε εκάλεσα με το όνομά σου· εμού είσαι.

Τόσο η φύση, όσο και ο λόγος του Θεού μαρτυρούν αυτή την αλήθεια.

Αυτός είναι η πηγή της σοφίας, της χαράς, της ζωής!

Όλα είναι φτιαγμένα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του ανθρώπου, αλλά και όλων των ζωντανών οργανισμών.

Ψαλ.ρμε:15-16 Οι οφθαλμοί πάντων αποβλέπουσι προς σέ· και συ δίδεις εις αυτούς την τροφήν αυτών εν καιρώ. Ανοίγεις την χείρα σου και χορταίνεις την επιθυμίαν παντός ζώντος.

Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο τέλειο. Η Γη, όταν βγήκε από τα χέρια του Δημιουργού, δεν είχε ίχνος φθοράς.

Η παράβαση του νόμου του Θεού, του νόμου της αγάπης Του, έφερε τη συμφορά και το θάνατο.

Γέν.γ:17 Προς δε τον Αδάμ είπεν, Επειδή υπήκουσας εις τον λόγον της γυναικός σου, και έφαγες από του δένδρου, από του οποίου προσέταξα εις σε λέγων, Μη φάγης απ' αυτού, κατηραμένη να ήναι η γη εξ αιτίας σου· με λύπας θέλεις τρώγει τους καρπούς αυτής πάσας τας ημέρας της ζωής σου·

Ο Θεός καταράστηκε τη γη με απώτερο σκοπό το καλό του ανθρώπου.

Μιχ.ζ:18 Τις Θεός όμοιός σου, συγχωρών ανομίαν και παραβλέπων την παράβασιν του υπολοίπου της κληρονομίας αυτού; δεν φυλάττει την οργήν αυτού διαπαντός, διότι αυτός αρέσκεται εις το έλεος.

Έξοδ.λδ:6,7 Και παρήλθε Κύριος έμπροσθεν αυτού και εκήρυξε, Κύριος, Κύριος ο Θεός, οικτίρμων και ελεήμων, μακρόθυμος και πολυέλεος, και αληθινός, φυλάττων έλεος εις χιλιάδας, συγχωρών ανομίαν και παράβασιν και αμαρτίαν και ουδόλως αθωόνων τον ένοχον· ανταποδίδων την ανομίαν των πατέρων επί τα τέκνα και επί τα τέκνα των τέκνων, έως τρίτης και τετάρτης γενεάς.

Παρόλες αυτές τις διαβεβαιώσεις, ο διάβολος έχει τυφλώσει τις διάνοιες των ανθρώπων, ώστε να βλέπουν τον Θεό με φόβο. Τον θεωρούν αυστηρό, χωρίς οίκτο, ενοχλητικό.

Β’ Κορ.δ:4 των οποίων απίστων όντων ο Θεός του κόσμου τούτου ετύφλωσε τον νούν, διά να μη επιλάμψη εις αυτούς ο φωτισμός του ευαγγελίου της δόξης του Χριστού, όστις είναι εικών του Θεού.

Ακριβώς, για να διαλύσει αυτή τη λάθος εντύπωση και να αποκαλύψει στον κόσμο την άπειρη αγάπη Του, ο Θεός φανερώθηκε στο πρόσωπο του ανθρώπου Χριστού, για να έρθει πιο κοντά στον άνθρωπο.

Ιωάν.α:18 Ουδείς είδε ποτέ τον Θεόν· ο μονογενής Υιός, ο ων εις τον κόλπον του Πατρός, εκείνος εφανέρωσεν αυτόν.

Ματθ.ια:27 Πάντα παρεδόθησαν εις εμέ από του Πατρός μου· και ουδείς γινώσκει τον Υιόν ει μη ο Πατήρ· ουδέ τον Πατέρα γινώσκει τις ειμή ο Υιός και εις όντινα θέλει ο Υιός να αποκαλύψη αυτόν.

Ιωάν.ιδ:8,9 Λέγει προς αυτόν ο Φίλιππος· Κύριε, δείξον εις ημάς τον Πατέρα και αρκεί εις ημάς. Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Τόσον καιρόν είμαι μεθ' υμών, και δεν με εγνώρισας, Φίλιππε; όστις είδεν εμέ είδε τον Πατέρα· και πως συ λέγεις, Δείξον εις ημάς τον Πατέρα;

Η αποστολή του Ιησού Χριστού:

Λουκ.δ:18 Πνεύμα Κυρίου είναι επ' εμέ, διά τούτο με έχρισε· με απέστειλε διά να ευαγγελίζωμαι προς τους πτωχούς, διά να ιατρεύσω τους συτετριμμένους την καρδίαν, να κηρύξω προς τους αιχμαλώτους ελευθερίαν και προς τους τυφλούς ανάβλεψιν, να αποστείλω τους συντεθλασμένους εν ελευθερία,

Ο Κύριος δεν έκρυβε ποτέ την αλήθεια, αλλά την έλεγε με αγάπη.

Ήταν λεπτός στις σχέσεις Του με τους ανθρώπους.
   
   · Αβίαστα, χωρίς προσποίηση, φρόντιζε καλοκάγαθα τους ανθρώπους.
     · Δεν ήταν βίαιος.
     · Δεν μιλούσε σκληρά χωρίς λόγο.
     · Δεν πλήγωνε κανένα.
     · Δεν καταδίκαζε την ανθρώπινη αδυναμία.

Κατέκρινε την υποκρισία, την απιστία, την αδικία.

Έκλαψε για την Ιερουσαλήμ.

Η ζωή Του ήταν αυτοθυσία και φροντίδα για τους άλλους.

Αυτόν το χαρακτήρα αποκάλυψε ο Χριστός με τη ζωή Του.
Αυτός είναι ο χαρακτήρας του Θεού.

Α’ Τιμ.γ:16 Και αναντιρρήτως το μυστήριον της ευσεβείας είναι μέγα· ο Θεός εφανερώθη εν σαρκί, εδικαιώθη εν πνεύματι, εφάνη εις αγγέλους, εκηρύχθη εις τα έθνη, επιστεύθη εις τον κόσμον, ανελήφθη εν δόξη.

Ης.νγ:

Ματθ.κζ:46 περί δε την εννάτην ώραν ανεβόησεν ο Ιησούς μετά φωνής μεγάλης, λέγων· Ηλί, Ηλί, λαμά σαβαχθανί; τουτέστι, Θεέ μου, Θεέ μου, διά τι με εγκατέλιπες;

Δεν θυσιάστηκε για να δημιουργήσει στην καρδιά του Πατέρα συναισθήματα αγάπης για τον άνθρωπο:

Ιωάν.γ:16 Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον.

Δεν ήταν η θυσία που έκανε τον Θεό να μας αγαπήσει, αλλά ακριβώς επειδή μας αγαπά προμήθευσε τη λύτρωση.

Ο Χριστός ήταν – και είναι – το μέσο που ο Θεός χορηγεί την άπειρη αγάπη Του στον αποστατημένο κόσμο.

Β’ Κορ.ε:19 δηλονότι ο Θεός ήτο εν τω Χριστώ διαλλάσσων τον κόσμον προς εαυτόν, μη λογαριάζων εις αυτούς τα πταίσματα αυτών, και ενεπιστεύθη εις ημάς τον λόγον της διαλλαγής.

Ο Θεός δεν έδωσε το Γιο Του μόνο για να ζήσει ανάμεσα στους ανθρώπους, να πάρει πάνω Του την αμαρτία τους και να πεθάνει στο σταυρό, αλλά Τον χάρισε στην πεσμένη ανθρωπότητα.

Ρωμ.η:32 Επειδή όστις τον ίδιον εαυτού Υιόν δεν εφείσθη, αλλά παρέδωκεν αυτόν υπέρ πάντων ημών, πως και μετ' αυτού δεν θέλει χαρίσει εις ημάς τα πάντα;

Τίτ.β:14 όστις έδωκεν εαυτόν υπέρ ημών, διά να μας λυτρώση από πάσης ανομίας και να μας καθαρίση εις εαυτόν λαόν εκλεκτόν, ζηλωτήν καλών έργων.

Η ασύγκριτη αγάπη του Θεού για ένα κόσμο που δεν Τον αγάπησε!!

Εφεσ.β:4 ο Θεός όμως πλούσιος ων εις έλεος, διά την πολλήν αγάπην αυτού με την οποίαν ηγάπησεν ημάς,

Ρωμ.η:38,39 Επειδή είμαι πεπεισμένος ότι ούτε θάνατος ούτε ζωή ούτε άγγελοι ούτε αρχαί ούτε δυνάμεις ούτε παρόντα ούτε μέλλοντα ούτε ύψωμα ούτε βάθος ούτε άλλη τις κτίσις θέλει δυνηθή να χωρίση ημάς από της αγάπης του Θεού της εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω ημών.