Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Αναζητώντας την αλήθεια - 051

Α. Ο Ιησούς έκλαψε για την Ιερουσαλήμ

Διάβασε Λουκ.ιθ:41-44 και κα:20-24. Καταλαβαίνεις γιατί ο Ιησούς έκλαψε για την Ιερουσαλήμ; Επειδή η πλειονότητα των Εβραίων Τον απέρριψαν και καταλάβαινε τι θα τους συμβεί ακριβώς γι’ αυτό!
 
Ακόμα και σήμερα κλαίει γι’ αυτούς που Τον απορρίπτουν και Τον αρνούνται. Αρνούμαι το Χριστό σημαίνει ζω χωρίς Χριστό. Αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ κοινό και οικείο σ’ εμάς, αλλά θα είναι πάντα μια τραγωδία για την οποία κλαίει ακόμα Χριστός. Κλαίει γι’ αυτούς που δεν θα αποδεχτούν την ευκαιρία, την ημέρα που θα τους επισκεφτεί. 

Κλαίει, για όλους όσων τα μάτια είναι τυφλωμένα λόγω απιστίας. Κλαίει επειδή η κρίση θα είναι ανήλεος πάνω σε όλους αυτούς! 


Κ ρ ί σ η ! Αυτό φαντάζει τόσο εξωπραγματικό και απόμακρο. Ακούμε να λένε ότι είναι πολύ μεγάλο για να είναι πραγματικό, είναι μόνο ένα παραμύθι! Η Ιερουσαλήμ δεν πίστεψε εκείνη την ημέρα, όταν Τον άκουσαν, αλλά ας δούμε τι έγινε τριάντα ή σαράντα χρόνια αργότερα. Είναι γραμμένο πολύ καθαρά στα βιβλία της ιστορίας μας, αποδεδειγμένα, ότι η κρίση ήρθε και ήταν ουσιαστική. Ακριβώς εκεί που ο Ιησούς καθόταν και έκλαιγε πάνω από την Ιερουσαλήμ, αργότερα στρατοπέδευσαν οι ρωμαϊκές στρατιές.

B. Ημέρα εκδίκησης

Γύρω στο 70 μ.Χ. ο Ρωμαίος στρατηγός Τίτος, περικύκλωσε την πόλη της Ιερουσαλήμ με το στρατό του. Όταν όλα φαίνονταν έτοιμα για μια αιφνιδιαστική επίθεση, ο στρατηγός απέσυρε τις δυνάμεις του χωρίς τον παραμικρό λόγο. Ήταν ο Θεός που κατεύθυνε τα γεγονότα για το καλό του λαού Του. Το υποσχεθέν σημείο δόθηκε στους Χριστιανούς που περίμεναν και μια ευκαιρία για όλους όσους θα υπάκουαν την προειδοποίηση του Σωτήρα. Ούτε ένας Χριστιανός δεν χάθηκε κατά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ. Μόλις αντιλήφθηκαν το σήμα, άφησαν την πόλη και αναχώρησαν για το βουνό. Σε λίγα χρόνια, ή θα μπορούσε να είναι σε λίγες μέρες, ο Θεός θα δώσει και πάλι ένα σήμα, θα ηχήσει η σάλπιγγα του Θεού, και θα αρπαχτούμε για να Τον συναντήσουμε στον αέρα για να εκφύγουμε από τα δεινά που έρχονται πάνω σε όλη τη γη.

Μια τάφρος ανοίχτηκε στην κάθε πλευρά της Ιερουσαλήμ, και η ιστορία μας λέει για τη φρίκη του τρομερού λιμού που ακολούθησε. Μητέρες έφαγαν ακόμη και τα παιδιά τους. Άνδρες ροκάνιζαν το δέρμα από τις ζώνες και τα σανδάλια τους για να γεμίσουν το άδειο στομάχι τους. Ένα μέτρο σίτου πωλήθηκε για ένα τάλαντο. Όσοι επιχείρησαν να δραπετεύσουν σταυρώθηκαν ακριβώς έξω από τα τείχη της πόλης. Οι Ρωμαίοι σταύρωσαν τόσους πολλούς, που δεν υπήρχε χώρος για όλους τους σταυρούς, ούτε υπήρχαν αρκετά δέντρα για να φτιάξουν σταυρούς. Οι Εβραίοι δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν όταν έλεγαν, «το αίμα αυτού ας ήναι εφ' ημάς και επί τα τέκνα ημών» ότι αυτό θα συνέβαινε. Μαστιγώθηκαν, βασανίστηκαν, και διαμελίστηκαν. Πτώματα ήταν παντού.

Ο Ιησούς είπε επίσης «αληθώς σας λέγω, δεν θέλει αφεθή εδώ λίθος επί λίθον, όστις δεν θέλει κατακρημνισθή», εννοώντας το ναό. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες, χωρίς να το ξέρουν, φρόντισαν αυτή η προφητεία να βγει αληθινή. Ο ναός κάηκε εντελώς και το τείχος της πόλης σκάφτηκε μέχρι τα θεμέλια του. Το έδαφος πάνω στο οποίο βρισκόταν ο Ναός του Θεού οργώθηκε σαν χωράφι. Στην πολιορκία και τη σφαγή που ακολούθησε, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι χάθηκαν. Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν σαν αιχμάλωτοι, πουλήθηκαν σαν σκλάβοι, και διασκορπίστηκαν σαν άστεγοι και περιπλανώμενοι σε όλο τον κόσμο — εωσού εκπληρωθώσιν οι καιροί των εθνών! Οι Εβραίοι θέρισαν αυτό που είχαν σπείρει με τα ίδια τους τα χέρια.

Με ταχύτητα πλησιάζουμε μια άλλη μέρα, που αυτή η φοβερή καταστροφή δεν θα μπορεί να συγκριθεί. Οι Χριστιανοί θα ξεφύγουν, όπως ακριβώς έκαναν από την Ιερουσαλήμ. Ο κόσμος βρίσκεται σε άγνοια. Δεν είναι πλέον έτοιμος να δεχτεί το μήνυμα της κρίσης για τις μέρες μας, όπως οι Εβραίοι δεν δέχτηκαν την προειδοποίηση του Ιησού σχετικά με την Ιερουσαλήμ. Αλλά η κρίση του Θεού είναι περισσότερο από σίγουρη. Ότι λέει ο λόγος του Θεού, θα γίνει ακριβώς έτσι!