Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

σαν σήμερα

Παραπληροφόρηση και πρόβα-δoκιμή πάνω στις αντιδράσεις του κοινού:

30 Oκτώβρη 1938 - Η ραδιοφωνική μετάδοση της νουβέλας «Ο Πόλεμος των Κόσμων» από τον Όρσον Γουέλς αναστατώνει τις ΗΠΑ καθώς το κοινό πείθεται ότι όντως έγινε εισβολή Αρειανών.

Το μυθιστόρημα προβάλλει επίσης τις απόψεις του Κοινωνικού Δαρβινισμού, μίας ιδεολογίας που είχε εξέχουσα θέση εκείνη την εποχή. Οι "Αρειανοί" ασκούν πάνω στον άνθρωπο τα «δικαιώματά» τους ως ανώτερη και πιο εξελιγμένη φυλή.

 Ο Κοινωνικός Δαρβινισμός ήταν μία θεωρία, η οποία εφάρμοσε τη θεωρία του Δαρβίνου για τη φυσική επιλογή στις εθνικές ομάδες και τις κοινωνικές τάξεις. 

Κατά τη θεωρία αυτή, η επιτυχία των διάφορων εθνικών ομάδων στις διεθνείς υποθέσεις και των κοινωνικών τάξεων σε μία κοινωνία ήταν το αποτέλεσμα εξελικτικών δυνάμεων, ότι δηλαδή η ικανότητα μίας εθνικής ομάδας να επικρατήσει έναντι άλλων ή να επιτύχει και να ανέβει στην κορυφή της κοινωνίας, καθορίζεται από τη βιολογία και όχι από την οικονομική ισχύ, και ότι οι απόγονοι των κυρίαρχων ομάδων προορίζονται να πετύχουν διότι είναι πιο εξελιγμένοι..