Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ησ.ξ:1 Σηκώθητι, φωτίζου· διότι το φως σου ήλθε, και η δόξα του Κυρίου ανέτειλεν επί σε.



Έρχεται η ώρα, που θα δούμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο αρνητικά όπως νομίζαμε. 

Ότι ο Θεός εργάζεται, ότι ο Θεός προμηθεύει, ότι ο Θεός προνοεί, ότι ο Θεός κυβερνά, ότι ο Θεός κατευθύνει, ότι ο Θεός γνωρίζει όλα τα πράγματα, ότι δεν υπάρχουν πράγματα που είναι έξω από τον έλεγχο Του, ότι κτίζει την εκκλησία, ότι υπάρχει η εκκλησία Του στη γη και πως ο ίδιος την γνωρίζει, γνωρίζει αυτούς που είναι δικοί Του (Β’ Τιμ.2-19). 

Αυτή είναι η ελπίδα που υπάρχει μέσα στις καρδιές μας, η ελπίδα της ανάστασης, η ζωντανή ελπίδα μέσα στις καρδιές μας ότι έρχονται μέρες που αυτός ο αιώνας θα έχει φύγει και το φως του Κυρίου θα ανατείλει. 

Υπήρχαν και στο παρελθόν δύσκολοι καιροί, αλλά υπήρξαν άνθρωποι που στάθηκαν και αγωνίστηκαν και δεν παραδόθηκαν στο πνεύμα του κόσμου, που προσπάθησαν με την αλήθεια του λόγου να ξυπνήσουν αυτούς που κοιμούνται. 

Γι’ αυτό χρειάζεται ξανά μαζί να σπρώξουμε, να βάλουμε όλη μας την προσπάθεια, να ξαναζωντανέψουμε, να ξανά-αγαπήσουμε, να ξανά-δώσουμε, να βάλουμε τη ζωή μας ο ένας για τον άλλο.