Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Το 17 μηνών κοριτσάκι που επέζησε μετά από 4 μέρες στη θάλασσα !

Κατάφερε σαν από θαύμα να επιζήσει για τέσσερα μερόνυχτα στη θάλασσα, ανάμεσα σε πτώματα ναυαγών, μεταξύ των οποίων και των γονιών της.

Οι γονείς της πνίγηκαν μαζί με άλλους περίπου 490 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάριο, το οποίο διακινητές εμβόλισαν στα διεθνή ύδατα της Μάλτας στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η τραγική μάνα, πριν χαθεί για πάντα στα νερά της Μεσογείου, εμπιστεύθηκε το κοριτσάκι στα χέρια της 19χρονης Dooa Al Zamel από τη Συρία η οποία είχε πέσει στη θάλασσα με σωσίβιο. H 19χρονη και το παιδί βρέθηκαν να παλεύουν με τα κύματα, για τέσσερις ημέρες και τρεις νύχτες μέχρι που διασώθηκαν από παραπλέοντα εμπορικά πλοία.

 Η κατάστασή του κοριτσιού ήταν εξαιρετικά κρίσιμη όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων με super puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Πλεόν, έχει αποθεραπευτεί πλήρως. Η Νάντια θα μεταφερθεί στο Κέντρο βρεφών «Μητέρα» ύστερα από δύο εβδομάδες περίθαλψης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Στις 13 Νοεμβρίου το Ειρηνοδικείο Χανίων θα αποφασίσει εάν το «Μητέρα» θα παραμείνει μόνιμος επίτροπος ή εάν η επιμέλεια του παιδιού θα ανατεθεί σε άλλον.

Πηγή: Εφημερίδα «Πατρίς»