Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

η επίδειξη "ευσέβειας" και οι συνέπειες ..

Χάος και ταλαιπωρία σε πτήση της El Al – Φανατικοί Εβραίοι δεν δέχονταν να καθίσουν δίπλα σε γυναίκες

Αν κανείς πιστεύει πως ο διαχωρισμός ανδρών γυναικών, σε χώρους που βρίσκονται μαζί ταυτόχρονα, είναι φαινόμενο και αντίληψη άλλων αιώνων, ειδικά στη Δύση, θα διαπιστώσει πως κάνει λάθος, μετά από μια απλή ανάγνωση της ιστορίας που εκτυλίχθηκε σε μια πτήση από τη Νέα Υόρκη προς το Τελ Αβιβ.

Πολλοί Εβραίοι που ανήκουν στους φανατικά πιστούς ορθόδοξους Χαρεντίμ, είχαν κλείσει θέσεις με την ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al, από Νέα Υόρκη προς Τελ Αβιβ, για τον εορτασμό της δικής τους Πρωτοχρονιάς (Rosh Hashanah). Μόνον που όταν ανέβηκαν στο αεροπλάνο αρνήθηκαν να καθίσουν δίπλα σε γυναίκες που ταξίδευαν με την ίδια πτήση.

Δημιουργήθηκε κομφούζιο και μάταια το πλήρωμα και οι πιλότοι τους παρακαλούσαν να φύγουν από τον διάδρομο και να καθίσουν στις θέσεις τους για να απογειωθεί το αεροπλάνο, που είχε πάρει ήδη σειρά από τον Πύργο Ελέγχου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών στο αεροπλάνο επικρατούσε χάος, με τους Χαρεντίμ να ζητούν να αλλάξουν θέσεις με άλλους επιβάτες ώστε να αποφύγουν τις θέσεις που καθόταν γυναίκες. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να προσφέρουν και χρήματα για να εξασφαλίσουν θέσεις δίπλα σε άντρες με τις αεροσυνοδούς να βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας.

Μετά από πολύωρη ταλαιπωρία – γίνεται λόγος για 11 ώρες – οι Χαρεντίμ κάθισαν στις θέσεις τους και το αεροπλάνο απογειώθηκε.

Οι Χαρεντίμ είναι αυτοί με τα χαρακτηριστικά μαύρα κοστούμια και τα μεγάλα μαύρα πλατύγυρα καπέλα και με βάση την θρησκευτική τους παράδοση στην οποία είναι φανατικά προσηλωμένοι, πιστεύουν πως οι γυναίκες δεν πρέπει να κάθονται δίπλα στους άνδρες, εξ ου και έγινε ό,τι έγινε στο αεροπλάνο.

Από τη στιγμή που το περιστατικό έγινε γνωστό, πήρε θέση και η El Al, της οποίας εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρία κάνει ό,τι μπορεί για να παρέχει στους πελάτες της την καλύτερη εξυπηρέτηση όλο το χρόνο.


topontiki.gr