Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

από χρεωμένος και αλκοολικός, πλούσιος..


Ψαλ. 24:1  Του Κυρίου είναι η γη και το πλήρωμα αυτής· η οικουμένη και οι κατοικούντες εν αυτή.

Πριν από μερικούς μήνες, ήταν βυθισμένος στα χρέη, άστεγος, αλκοολικός και κοιμόταν στο δρόμο. Η "τύχη", όμως, του χαμογέλασε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο...

Η ιστορία του είναι σαν βγαλμένη από κινηματογραφικό σενάριο: o Λάζλο Άντρασεκ, βρισκόταν σε σιδηροδρομικό σταθμό με σκοπό να πάρει το τρένο για τη Βουδαπέστη, όπου θα παρακολουθούσε ένα workshop για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλκοολισμούΜε τα λιγοστά κέρματα που του είχαν απομείνει, μετά την αγορά του εισιτηρίου, αποφάσισε να αγοράσει ένα λαχείο χωρίς να το πολυσκεφτεί.

Εντέλει, ο χτυπημένος από τη μοίρα Άντρασεκ κέρδισε 630 Forint Ουγγαρίας, τα οποία αντιστοιχούν σε 1.7 εκατομμύρια ευρώ!

Η ιστορία του παρέμενε άγνωστη όλους αυτούς τους μήνες, έως ότου μία μεγαλειώδης χειρονομία του τον έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας:

Αφού πρώτα ξεπλήρωσε τα χρέη του, διασφαλίζοντας το παρόν της γυναίκας του και των δύο παιδιών του, ο 55χρονος Άντρασεκ αποφάσισε να δωρίσει ένα μεγάλο μέρος των κερδών του για τη δημιουργία ενός κέντρου φροντίδας για τους άστεγους, τους αλκοολικούς και τις γυναίκες που έχουν υποστεί συζυγική κακοποίηση.

Και αυτό σε μία δύσκολη συγκυρία για την ήδη διασαλευμένη ουγγρική κοινωνία, η οποία είδε προσφάτως το κοινοβούλιό της να περνάει νόμο που απαγορεύει τη διαβίωση στο δημόσιο αστικό χώρο, προκαλώντας κατ' αυτό το τρόπο έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.