Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

6 Πράγματα που πρέπει να ξέρει κάθε χριστιανή γυναίκα σχετικά με τη σεμνότητα



1. Σίγουρα, ο Θεός βλέπει την καρδιά, αλλά όλοι οι άλλοι βλέπουν το εξωτερικό. Αν ο Θεός κατοικεί μέσα σου, αυτό πρέπει να φαίνεται από την εμφάνισή σου. Είναι τόσο δυνατός, τόσο μεγάλος που είναι αδύνατον να κρυφτεί σε κάποια αόρατη γωνιά της καρδιάς σου. Μπορώ να πω πολλά για την αξία ενός ανθρώπου, απ’ τα ρούχα που φοράει. Δεν θα έπρεπε όταν σε κοιτάζουν να ξέρουν ποιος κατευθύνει τη ζωή σου;

2. Η σεμνότητα δεν έχει να κάνει τόσο με την κάλυψη του σώματος, όσο με την αποκάλυψη της αξιοπρέπειας. Σίγουρα σέβεσαι τον εαυτό σου, και δεν αμφιβάλω ότι μπορείς να ταιριάζεις πολύ καλά τα ρούχα επάνω σου. Όμως, όταν ντύνεσαι, θα πρέπει να το κάνεις για να τιμήσεις το Θεό, επειδή είσαι πεπεισμένη ποια είσαι και ποιες αξίες υπηρετείς. Έχεις ένα υγιές επίπεδο αυτοεκτίμησης, δεν χρειάζεται να καταφύγεις σε έκθεση του σώματός σου για να τραβήξεις την προσοχή.

3. Δεν σέβεσαι τους άντρες, όταν ντύνεσαι απρόσεκτα ή όταν ξέρεις ότι με αυτά που φοράς μπορεί να αποσπάσεις την προσοχή τους ή να τους φέρεις σε δύσκολη θέση με ακάθαρτες σκέψεις. Σίγουρα, οι άνδρες είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους. Αλλά αν κάποιος σου πετάξει 100.000 € στο πρόσωπο, δεν θα σου περνούσε, έστω μια φευγαλέα σκέψη, να τα πάρεις ή τι μπορείς να κάνεις με τόσα πολλά χρήματα; Πώς μπορείς να κατηγορήσεις τους άντρες ότι σκέπτονται διάφορα, όταν αυτό συμβαίνει φυσιολογικά; Μη συμπεριφέρεσαι εγωιστικά, να ξέρεις ότι ο Θεός δεν παραβλέπει την εκ προθέσεως πρόκληση σε αμαρτία.

4. Η σεμνότητα έχει να κάνει και με τη στάση και τη συμπεριφορά, εκτός από τα ρούχα. Όταν οι άνθρωποι στο διπλανό τραπέζι του εστιατορίου δεν μπορούν ν’ ακούσουν ο ένας τον άλλο από τα γέλια σου... Όταν τα φανταχτερά αξεσουάρ σου «κουδουνίζουν» πιο δυνατά από τα τύμπανα της ορχήστρας... Όταν όλες οι κοινωνικές σου υποχρεώσεις σχεδιάζονται με μοναδικό σκοπό την επίδειξη της απόλυτης ομορφιάς σου... Δεν είσαι σεμνή.

5. Με το να είσαι σεμνή, εκπληρώνεις τις σπουδαιότερες εντολές: να αγαπάς τον Κύριο το Θεό σου με όλη σου την καρδιά, όλη σου την ψυχή και όλη σου τη διάνοια, καθώς και τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου.
Ξέρεις ότι αν αγαπάς το Θεό, θα συμπεριφέρεσαι σύμφωνα με το λόγο Του. Αν αγαπάς αυτούς που είναι γύρω σου, θα ντυθείς με τρόπο που θα δείχνει σεβασμό, θα προωθεί την ενότητα, και θα ενθαρρύνει υγιείς συμπεριφορές. Φορώντας το σωστό φόρεμα για κάθε περίσταση, είναι απλά θέμα καλών τρόπων

6. Είναι σημαντικό να επενδύεις τόσο χρόνο στην εσωτερική ομορφιά σου όσο σπαταλάς για την εξωτερική σου εμφάνιση.
Ο στολισμός σου ας ήναι ουχί ο εξωτερικός, ο του πλέγματος των τριχών και της περιθέσεως των χρυσίων ή της ενδύσεως των ιματίων, αλλ' ο κρυπτός άνθρωπος της καρδίας, κεκοσμημένος με την αφθαρσίαν του πράου και ησυχίου πνεύματος, το οποίον ενώπιον του Θεού είναι πολύτιμον.. (Α ' Πετρ.γ:3-4)
Να ξέρεις ότι η εξωτερική ομορφιά είναι εφήμερη. Η εσωτερική ομορφιά δεν εξασθενίζει ποτέ.