Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Διαχείριση άγχους



Ένας ψυχολόγος έκοβε βόλτες μέσα σ’ ένα δωμάτιο, καθώς δίδασκε τη διαχείριση άγχους σ’ ένα ακροατήριο. Όταν σήκωσε ένα ποτήρι νερό, όλοι περίμεναν να τεθεί για άλλη μια φορά το ερώτημα «είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο».


Αντ’ αυτού, με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του, αυτός ρώτησε: «πόσο βαρύ είναι αυτό το ποτήρι νερό»; 

Οι απαντήσεις κυμάνθηκαν από 250 έως 500 γραμ. 

Τότε αυτός είπε ότι «το απόλυτο βάρος δεν έχει σημασία. Εξαρτάται από πόση ώρα το κρατώ. Αν το κρατήσω για ένα λεπτό, δεν υπάρχει  πρόβλημα. Αν το κρατήσω για μια ώρα, θα έχω ένα πόνο στο χέρι μου. Αν το κρατήσω για μια μέρα, θα νιώσω το χέρι μου μουδιασμένο, σαν παράλυτο. Σε κάθε περίπτωση, το βάρος του ποτηριού δεν αλλάζει, αλλά όσο πιο πολλή ώρα το κρατώ, τόσο πιο βαρύ γίνεται».

Και συνέχισε, "το στρες και οι μέριμνες της ζωής είναι όπως αυτό το ποτήρι νερό. Αν ασχοληθείς μαζί τους για μια στιγμή, δεν συμβαίνει τίποτα. Αν το κάνεις λίγο περισσότερο, θ’ αρχίσουν να σε πληγώνουν. Αν τα σκέφτεσαι όλη τη μέρα, θα νιώσεις παράλυτος, ανίκανος να κάνεις οτιδήποτε». 

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει ν’ αφήνουμε το άγχος μας να φεύγει. Όσο πιο νωρίς μπορείς, το απόγευμα, άφησε όλα τα βάρη σου. Μην τα κουβαλάς όλο το απόγευμα και το βράδυ. Θυμήσου να αφήσεις το ποτήρι!