Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Η ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ



«Είσαι ώραία, αγαπητή μου, ως Θερσά, εύχαρις ως η Ιερουσαλήμ, τρομερά ως στράτευμα με σημαίας» (Άσμ. Ασμ.ς:4).

Πως η εκκλησία είναι «τρομερά»;

Η εκκλησία του Ευαγγελίου είναι η «Άνω Ιερουσαλήμ»

«η δε άνω Ιερουσαλήμ είναι ελευθέρα, ήτις είναι μήτηρ πάντων ημών» (Γαλ.δ:26).

Η επουράνια Ιερουσαλήμ «αλλά προσήλθετε εις όρος Σιών και εις πόλιν Θεού ζώντος, την επουράνιον Ιερουσαλήμ, και εις μυριάδας αγγέλων» (Εβρ.ιβ:22).

Είναι ο τόπος κατοίκησης του Άγιου Θεού. Είναι ο αιώνιος τόπος ανάπαυσης του Θεού.


Έτσι, είναι ισχυρά σαν στράτευμα!

Β΄Κορ.ι:4 «διότι τα όπλα του πολέμου ημών δεν είναι σαρκικά, αλλά δυνατά συν Θεώ προς καθαίρεσιν οχυρωμάτων». Καθαιρεί λογισμούς!

Α΄Κορ.ιδ:24,25 «Αλλ' εάν πάντες προφητεύωσιν, εισέλθη δε τις άπιστος η ιδιώτης, ελέγχεται υπό πάντων, ανακρίνεται υπό πάντων, και ούτω τα κρυπτά της καρδίας αυτού γίνονται φανερά· και ούτω πεσών κατά πρόσωπον θέλει προσκυνήσει τον Θεόν, κηρύττων ότι ο Θεός είναι τωόντι εν μέσω υμών». Ελέγχει τον κόσμο!

Α΄Ιωάν.ε:4 «Διότι παν ό,τι εγεννήθη εκ του Θεού νικά τον κόσμον· και αύτη είναι η νίκη η νικήσασα τον κόσμον, η πίστις ημών». Νικά τον κόσμο!

Γέν.λβ:28 «Και εκείνος είπε, Δεν θέλει καλεσθή πλέον το όνομά σου Ιακώβ, αλλά Ισραήλ· διότι ενίσχυσας μετά Θεού, και μετά ανθρώπων θέλεις είσθαι δυνατός». Ισχύει μετά του Θεού (Ιακώβ – Ισραήλ).

Ματθ.ις:18 «Και εγώ δε σοι λέγω ότι συ είσαι Πέτρος, και επί ταύτης της πέτρας θέλω οικοδομήσει την εκκλησίαν μου, και πύλαι άδου δεν θέλουσιν ισχύσει κατ' αυτής».

Τίποτα δεν μπορεί ν’ αντισταθεί στην προορισμένη νίκη της εκκλησίας του Ιησού Χριστού (εγώ, πρέπει να φροντίζω ν’ ανήκω σ’ αυτήν).

Η εκκλησία θα θριαμβεύσει πάνω στις δυνάμεις του κακού ΑΜΑΡΤΙΑ – ΘΑΝΑΤΟΣ.
Πριν ακόμα γίνει ο κόσμος, ο Θεός σχεδίασε να έχει ένα δικό Του λαό.

Εφες.α:4 «καθώς εξέλεξεν ημάς δι' αυτού προ καταβολής κόσμου, διά να ήμεθα άγιοι και άμωμοι ενώπιον αυτού διά της αγάπης».

Βλέπουμε το Θεό να έχει κοινωνία με τον Αδάμ και την Εύα, αργότερα να κάνει παζάρια με τον Αβραάμ, και μετά μ’ ένα ολόκληρο έθνος. Το ίδιο θέλει να κάνει και σήμερα.

Θέλει ένα λαό ξεχωρισμένο από την αμαρτία και την ειδωλολατρία.

Ο Θεός πλήρωσε το ύστατο τίμημα (τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο) για να εξαγοράσει την εκκλησία Του.

Γαλ.γ:13 «Ο Χριστός εξηγόρασεν ημάς εκ της κατάρας του νόμου, γενόμενος κατάρα υπέρ ημών· διότι είναι γεγραμμένον· Επικατάρατος πας ο κρεμάμενος επί ξύλου».

Ο Ιησούς αγάπησε την εκκλησία και παρέδωσε τον εαυτό Του γι’ αυτήν με τη θυσία Του στο Γολγοθά.

Εφες.ε:2,25 «και περιπατείτε εν αγάπη, καθώς και ο Χριστός ηγάπησεν ημάς και παρέδωκεν εαυτόν υπέρ ημών προσφοράν και θυσίαν εις τον Θεόν εις οσμήν ευωδίας. ……Οι άνδρες, αγαπάτε τας γυναίκάς σας, καθώς και ο Χριστός ηγάπησε την εκκλησίαν και παρέδωκεν εαυτόν υπέρ αυτής».

Εβρ.ζ:26,27 «Διότι τοιούτος αρχιερεύς έπρεπεν εις ημάς, όσιος, άκακος, αμίαντος, κεχωρισμένος από των αμαρτωλών και υψηλότερος των ουρανών γενόμενος, όστις δεν έχει καθ' ημέραν ανάγκην, ως οι αρχιερείς να προσφέρη πρότερον θυσίας υπέρ των ιδίων αυτού αμαρτιών, έπειτα υπέρ των του λαού· διότι άπαξ έκαμε τούτο, ότε προσέφερεν εαυτόν».

Ο χρόνος απέδειξε την αποτελεσματικότητα του θανάτου του Χριστού πάνω στο σταυρό.

Τα διάφορα συστήματα καπηλεύτηκαν και καπηλεύονται το Χριστό.

Αλλά ο θάνατός Του έκανε δυνατή την απολύτρωση των ψυχών μας.

ΘΑΝΑΤΟΣ – ΤΑΦΗ – ΑΝΑΣΤΑΣΗ = αιώνια ζωή, ελευθερία από πνευματική σκλαβιά.
·         
     Αμαρτωλοί προσπάθησαν ν’ αποπλανήσουν την εκκλησία, αλλά η καθαρισμένη με το αίμα του Ιησού Χριστού εκκλησία δεν μπορεί να καταστραφεί από τη δύναμη του κακού.
·       
           Μερικοί προσπάθησαν να την αποσπάσουν από το σκοπό και το στόχο της.
·         
      Άλλοι προσπάθησαν να την αποθαρρύνουν με δόλο.

Οι καιροί έχουν αλλάξει, οι μέθοδοι έχουν αλλάξει, αλλά η εκκλησία παραμένει κτισμένη πάνω στο θεμέλιο των αποστόλων και των προφητών, με τον Ιησού Χριστό κεφαλή γωνίας (Εφες.β:20).