Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

H εκκλησία της Κίνας

Η αληθινή Εκκλησία του Ιησού είναι η χριστιανική εκκλησία της Κίνας, μέρος του παγκόσμιου σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού. Η σημερινή οργάνωση ξεκίνησε στο Πεκίνο το 1917.

Η Εκκλησία διέδωσε το ευαγγέλιο στην Ταϊβάν, Νοτιοανατολική Ασία, Ιαπωνία και Κορέα.Υπάρχουν περίπου 1,5 εκατομμύρια πιστοί σε όλο τον κόσμο. Τα 5 ουσιαστικά δόγματα της Αληθινής Εκκλησίας του Ιησού είναι:
Το βάπτισμα στο  Αγιο Πνεύμα, που αποδεικνύεται απο την γλωσσολαλιά.
Το βάπτισμα ύδατος πραγματοποιείται σε φυσικό ύδωρ, όπως είναι τα ποτάμια, η θάλασσα ή κάποια πηγή. Ο βαπτιστής, ο οποίος έχει ήδη λάβει βάπτισμα ύδατος και αγίου πνεύματος, διευθύνει το βάπτισμα στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Το πρόσωπο που βαπτίζεται πρέπει να βυθιστεί εντελώς στο νερό .
Το  πλύσιμο των  ποδιών επιτρέπει σε κάποιον να μετέχει του Κυρίου Ιησού. Χρησιμεύει  ως σταθερή υπενθύμιση ότι πρέπει να έχει κανείς την αγάπη, την ταπεινότητα, την συγχώρεση και την υπηρεσία.
Το δείπνο του Κυρίου στη μνήμη του θανάτου του Κυρίου Ιησού Χριστού. Επιτρέπει στον πιστό να συμμετέχει του σώματος και του αίματος του Κυρίου προκειμένου να αποκτήσει ζωή αιώνια και να αναστηθεί την έσχατη ημέρα. Χρησιμοποιείται οίνος και μόνο άζυμος άρτος.
Επίσης τηρούν την ημέρα του Σαββάτου .
Ο Ιησούς Χριστός, ο λόγος που έγινε σάρκα, πέθανε στο σταυρό για την εξαγορά των αμαρτωλών,και την τρίτη ημέρα αναστήθηκε και ανήλθε στον ουρανό. Είναι ο μόνος λυτρωτής της ανθρωπότητας, ο δημιουργός του ουρανού και της γης, και ο μόνος αληθινός Θεός, ο Πατέρας.
Πιστεύουν στην θεοπνευστία της Βίβλου, Παλαιάς και Καινής διαθήκης,και απορρίπτουν τις ανθρώπινες παραδόσεις .  
Η σωτηρία δίνεται από την χάρη του Θεού μέσω της πίστης. Οι πιστοί  πρέπει να πληρούνται πνεύματος Αγίου και να κρατούν τις αρχές της αγιότητας.
Η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου θα πραγματοποιηθεί την έσχατη ημέρα, όταν κατέλθει από τον ουρανό για να κρίνει ζώντες και νεκρούς: οι δίκαιοι θα λάβουν ζωή αιώνια, ενώ οι άδικοι αιώνια καταδίκοι.
Η εκκλησία του Ιησού που καθιερώθηκε από τον Κύριο Ιησού Χριστό, μέσω του αγίου πνεύματος κατά τη διάρκεια του χρόνου της "όψιμης βροχής", είναι η αποκατεστημένη αληθινή εκκλησία των αποστολικών χρόνων.