Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Εξομολόγηση

Ένας ποιμένας προσευχόταν πολλούς μήνες για την αφύπνιση της Εκκλησίας του. 

Όμως ή αδιαφορία των μελών συνεχιζόταν παρά τις προσπάθειας του, τις προσευχές και τις επισκέψεις του. 

Ένα βράδυ ο Θεός του έβαλε στην καρδιά να προσκαλέσει όλα τα μέλη της Εκκλησίας και να τους έκθεση την κατάσταση. Προς μεγάλη του χαρά βρήκε την Εκκλησιά γεμάτη και μίλησε ανοικτά. 


Παρακάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν μαζί του και να ζητήσουν από το Θεό να τους αποκαλύψει ποιο ήταν το εμπόδιο για την αναζωπύρωση.

Αφού έψαλλαν ένα ύμνο, κάλεσε τους πιστούς να μιλήσουν ελεύθερα. Μια νεκρική σιγή βασίλευε στη συνάθροιση. 

Ένας πρεσβύτερος, σηκώθηκε πλησίασε στον ποιμένα και του είπε: Πιστεύω ότι ο Θεός δεν θα δώσει την αφύπνιση όσο ο Γιώργος κι εγώ θα βρισκόμαστε σε διάσταση!

Και κατευθυνόμενος προς την θέση οπού καθόταν ο Γιώργος του είπε: Ξέρεις ότι είναι τώρα πέντε χρόνια πού δεν μιλιόμαστε. Σε παρακαλώ συγχώρησε με. Του έδωσε το χέρι, αγκαλιάστηκαν και έκλαψαν για λίγο!

Μετά, γύρισε στη θέση του εν μέσω γενικής συγκίνησης.

Έπειτα σηκώθηκε ένας άλλος, πλησίασε τον ποιμένα και είπε: Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει αφύπνιση όσο μιλάω εναντίον σου, πίσω από την πλάτη σου, ενώ όταν είσαι μπροστά μου σου χαμογελώ. Σου ζητώ συγνώμη, συγχώρησε με.

Και έπειτα, κατά τρόπο ανεξήγητο, παρατηρήθηκε ένας αισθητός θόρυβος μέσα στην συνάθροιση. Από όλες τις μεριές σηκώθηκαν άνδρες και γυναίκες και ζητούσαν άλλους για να εξομολογηθούν τα πταίσματα τους και να ζητήσουν συγχώρεση.

Μέσα σε δάκρυα και εκδηλώσεις ειλικρινούς μετανοίας, αλληλοσυγχωρέθηκαν και εξαφανιστήκαν παλιά πάθη και μνησικακίες.

Το αποτέλεσμα της συγκινητικής αυτής σκηνής ήταν ότι ο Κύριος άνοιξε τους καταρράκτες του ουρανού και έπεσε άφθονη βροχή ευλογιών επάνω στο κατάξηρο πνευματικό έδαφος της εκκλησίας.

Έτσι άρχισε μέσα στην εκκλησία εκείνη μια μεγάλη αφύπνιση. Από τα χείλη όλων έβγαιναν ζωντανές μαρτυρίες της επίσκεψης του Αγίου Πνεύματος. Και όλοι δόξασαν το Θεό για την μεγάλη Του σωτηρία και τη θαυμαστή Του συγχώρηση.

Ιακ.ε:16 Εξομολογείσθε εις αλλήλους τα πταίσματά σας και εύχεσθε υπέρ αλλήλων, διά να ιατρευθήτε· πολύ ισχύει η δέησις του δικαίου ενθέρμως γενομένη.

Κολ.γ:13 υποφέροντες αλλήλους και συγχωρούντες εις αλλήλους, εάν τις έχη παράπονον κατά τινος· καθώς και ο Χριστός συνεχώρησεν εις εσάς, ούτω και σείς·