Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Επί 10 ημέρες κρατούν δεμένο αυτιστικό παιδί στο νοσοκομείο Ρίου !

Πάτρα: Ιατρική κακοποίηση σε αυτιστικό παιδί σύμφωνα με το patrastimes.gr


Oπως καταγγέλλουν οι οικείοι 16χρονου αγοριού, το παιδί τους παραμένει δεμένο στο κρεβάτι όλο σχεδόν το εικοσιτετράωρο για δέκα ημέρες, με ιμάντες ακινητοποίησης, παρά τη φαρμακευτική αγωγή,  και αρνούνται να τους αφαιρέσουν για λίγο, ακόμη και κατά το σύντομο επισκεπτήριο των γονιών και της αδελφής του.

Μετά από επίσκεψη μέλους του συλλόγου σωματείου "ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης του παιδιού – εφήβου με αυτισμό",την Δευτέρας 10 Ιουνίου, διαπιστώθηκε η ορθότητα των ισχυρισμών.

Ολα αυτά που συμβαίνουν σε κλινική πανεπιστημιακού νοσοκομείου - στη διάρκεια ενός πνευματικού μεσαίωνα που διαδίδονται "επιχειρήματα" περί εξόντωσης των ψυχικά ανάπηρων - είναι η απεικόνιση της απάνθρωπης πραγματικότητας, που οι συνθήκες "νοσηλείας" θυμίζουν παλιές εποχές ασυλοποίησης και βάναυσης κακοποίησης των ψυχικά πασχόντων.