Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Διάλογοι


Καλησπέρα παιδί μου, χαίρομαι που σε βλέπω!

Δεν είμαι παιδί σου.


Θες να πεις ότι ανήκεις στον «'Αλλο» ε;

Ανήκω στον Ιησού.


Οπωσδήποτε! Πολλοί έχουν αυτή την ψευδαίσθηση, αλλά στην πραγματικότητα είναι δικοί μου.
Ακόμα κι «αυτός» είπε ότι «Πολλοί θέλουσιν ειπεί προς εμέ εν εκείνη τη ημέρα, Κύριε, Κύριε, δεν προεφητεύσαμεν εν τω ονόματί σου, και εν τω ονόματί σου εξεβάλομεν δαιμόνια, και εν τω ονόματί σου εκάμομεν θαύματα πολλά; Και τότε θέλω ομολογήσει προς αυτούς ότι ποτέ δεν σας εγνώρισα φεύγετε απ' εμού οι εργαζόμενοι την ανομίαν»Λοιπόν εγώ τους ξέρω πολύ καλά.

Αν έχω τόσους πολλούς που κάνουν θαύματα, μπορείς να φανταστείς πόσους έχω που δεν κάνουν θαύματα;

Ε, εγώ δεν είμαι απ' αυτούς!


Το ίδιο νόμιζαν κι αυτοί. Εγώ μπορώ να δω μέσα στην καρδιά σου ότι είσαι δικός μου

Ξέρω ότι είσαι ο πατέρας του ψεύδους που πλανάς όλη την οικουμένη. Ξέρω ακόμα ότι δεν πρέπει να πιστέψω τίποτα απ' ότι μου λες.


Λέω ψέματα όταν με βολεύει και λέω την αλήθεια πάλι όταν με βολεύει. Τουλάχιστον σ' αυτό είμαι τίμιος. Εσείς οι άνθρωποι προσπαθείτε να δώσετε εξηγήσεις και ζητάτε συγνώμη όταν λέτε ψέματα.

Φαίνεσαι διαφορετικός απ' ότι σε περίμενα, στην πραγματικότητα είσαι εμφανίσιμος.


Για ποιο λόγο με φοβούνται οι άνθρωποι; Μπορεί να είμαι κακός, αλλά μη ξεχνάς ότι ήμουν το ικανότερο πλάσμα στον παράδεισο. Η μεταμφίεση είναι ένα μεγάλο εργαλείο.
Σκοτώνω πάνω από 10 φορές περισσότερους ανθρώπους κάθε χρόνο με το τσιγάρο παρά τα περίστροφα όπλα και όλες μαζί οι καραμπίνες.Οι άνθρωποι φοβούνται όλα αυτά τα όπλα αλλά κανένας δεν φοβάται έναν απ' τους μεγαλύτερους δολοφόνους μου, τη μεγάλη μου δύναμη να πλανώ και να εξαπατώ.

Έναν απ' τους μεγαλύτερους φονιάδες σου, καλά πόσους έχεις;


Περισσότερους απ' ότι μπορείς να φανταστείς. Έχω δολοφόνους για το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.
Ξέρεις πόσους γάμους διαλύω; Και οι ανόητοι, ούτε καταλαβαίνουν ότι το κάνω εγώ.
 


Πως το κάνεις αυτό;


Απλά, κάνω τον καθένα να νομίζει ότι αξίζει περισσότερο από τον άλλο. Ξέρεις, η υπερηφάνεια και ο εγωκεντρισμός είναι από τα καλλίτερα εργαλεία μου.

Δεν το ξέρεις ότι είσαι νικημένος, ότι δεν μπορείς να νικήσεις;

Και λοιπόν;  Βρίσκομαι εδώ χιλιάδες χρόνια κι ακόμα σύμφωνα με το «βιβλίο» σου έχω κερδίσει πολύ περισσότερους.
Πολλοί που ζουν σύμφωνα με τους δικούς μου νόμους, ξέρουν ότι θα περάσουν την αιωνιότητα στην κόλαση.
Αν εσείς οι άνθρωποι είστε πρόθυμοι να θυσιάσετε την αιωνιότητα για μερικές δεκάδες χρόνια διασκέδασης στη γη, μπορείς να φανταστείς πως αισθάνομαι εγώ για μερικές χιλιάδες χρόνια;
Φυσικά, αυτή η «διασκέδαση» είναι η μεγαλύτερή μου ψευδαίσθηση και απάτη. Τους υπόσχομαι υπέρτατη ευτυχία με σεξ, ναρκωτικά, αλκοόλ, ατιμία και πολλές άλλες ικανοποιήσεις  της σάρκας.
Διαρκεί κατά μέσο όρο περίπου 26 μήνες πριν η ματαιότητα και η μιζέρια αρχίσουν να εμφανίζονται.

26 μήνες; Που το βρήκες αυτό;

Πίστεψέ με, είναι πείρα χιλιάδων χρόνων, ξέρω τι σου λέω.
Επιπλέον, μπορεί τελικά να νικηθώ, αλλά ακόμα θα έχω περισσότερες ψυχές από τον «άλλο», πολύ περισσότερες. Ακόμα και το βιβλίο σου το λέει αυτό. Ποιος είναι λοιπόν πραγματικά ο νικητής;


Όμως, γιατί σου αρέσει να κάνεις τον κόσμο δυστυχισμένο και να είσαι η αιτία τόσου πόνου και καταστροφής;

Μερικές φορές μου δίνετε περισσότερη τιμή απ' ότι μου αξίζει. Μερικοί από σας είστε το ίδιο μοχθηροί και επιβλαβείς όπως εγώ. Δεν τα κάνω όλα εγώ.Πολλά απ΄ αυτά έχουν την πηγή τους στην ανθρώπινη σαρκικότητα και το ανθρώπινο πνεύμα.
Δες πόσοι αδελφοί και αδελφές είναι τσακωμένοι.  Δεν μιλιούνται, τα παιδιά μισούν τους γονείς που κι αυτοί μισούν ο ένας τον άλλο. Εγώ είμαι καλός στο να δημιουργώ χάος, αλλά πρέπει να αναγνωρίσω ότι κι η ανθρώπινη φύση μπορεί να κάνει πολλά χωρίς τη βοήθειά μου.

Όμως, εσύ κάποτε ήσουν άγγελος, πως έγινε αυτή η μεγάλη αλλαγή;


Αυτό είναι μεγάλη ιστορία, που δύσκολα θα την καταλάβεις, γι’ αυτό ας πούμε ότι κουράστηκα να μου λένε συνέχεια τι πρέπει να κάνω, βαρέθηκα να είμαι συνέχεια κάτω από την εξουσία κάποιου, ήθελα να κάνω το δικό μου, να είμαι αφεντικό βρε παιδί μου!
Πιστεύω ότι το καταλαβαίνεις αυτό! Δεν έχεις ποτέ σου αισθανθεί το ίδιο;
Έλα, πες μου, δεν έχεις αισθανθεί πολλές φορές το ίδιο;


Δεν ρωτάς εσύ εμένα, αλλά εγώ ρωτάω εσένα!

Αχά, νευράκια, σου πάτησα τον κάλο; Λοιπόν, αυτό το επουσιώδες να μη θέλω να μου δίνουν διαταγές αλλά να ρυθμίζω εγώ τη ζωή μου, ήταν το πρώτο βήμα απομάκρυνσης από «τον άλλο».Από τότε, προσπαθώ να μεταδίδω το ίδιο πνεύμα στους ανθρώπους για να τους απομακρύνω και αυτούς.
Παίρνω λίγο από τον εαυτό μου και τους το ενσταλάζω.
Έχω βάλει σε όλους από λίγο. Μόνο οι βλάκες το αρνούνται.


Λοιπόν, τι έχεις σκοπό να κάνεις, τι σχεδιάζεις;

Στην πραγματικότητα σχεδιάζω μια μεγάλη αναστάτωση.  Μαγειρεύονται διάφορα πραγματικά δυσάρεστα πράγματα και σκέφτομαι ότι θα μπορέσω να προκαλέσω μια μεγάλη παγκόσμια καταστροφή.


Ωχ, εννοείς την πάλη και την αναταραχή που συμβαίνει σ’ όλο τον κόσμο; 

Όχι, μιλάω για καταστροφή, είμαι πολύ καλός στις καταστροφές.
Σίγουρα είμαι η αιτία μερικών μεγάλων παγκόσμιων προβλημάτων, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό που επηρεάζει τους περισσότερους ανθρώπους. 

Αυτά που βλέπουν στις ειδήσεις, όπως η συνεχόμενη αύξηση των τιμών, δεν είναι αυτά που πραγματικά ενοχλούν τον κόσμο τους.
Αυτά που εγώ μηχανεύομαι δεν αναστατώνουν τον κόσμο, αλλά «τον κόσμο τους».
Οι ανόητοι στεναχωριούνται για τα διάφορα έθνη που δεν προοδεύουν και δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, κι εγώ τους κάνω να μην μπορούν να τα βρουν με τους άλλους ανθρώπους μέσα στο γραφείο που εργάζονται!
Τους έχω σε πόλεμο με ανθρώπους που βλέπουν κάθε μέρα, με αυτούς που βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη, ακόμη και μ’ αυτόν που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι!
Παρεμπιπτόντως, έχεις δει πόσο έχω επηρεάσει στις μέρες μας αυτούς που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι; Είμαι πραγματικά υπερήφανος για αυτό.
Βλέπουν τις Ειδήσεις και ουσιαστικά αποπροσανατολίζονται.
Το «Βιβλίο» σου λέει, «αγάπα τον πλησίον σου» δεν λέει «αγάπα τα άλλα έθνη», εγώ τους έχω κάνει να μισούν ο ένας τον άλλο, αλλά να μισούνται και σαν εθνικότητες!
Φίλε μου, είμαι καλός σ’ αυτά!


Αλλά γιατί προκαλείς όλη αυτή την καταστροφή;

Έχεις ζουλίξει ποτέ σου ένα έντομο; Δεν μιλάω για ένα κουνούπι που μπορεί να σε τσίμπησε, αλλά για ένα έντομο που δεν μπορούσε να σου κάνει κανένα κακό, αλλά εσύ το έκανες έτσι, από συνήθεια, για δική σου ικανοποίηση.
Τελικά, πες μου, το έχεις κάνει;


Υποθέτω ναι

Λοιπόν, πολλαπλασίασε αυτή την ικανοποίηση επί ένα εκατομμύριο φορές και θα δεις πόσο μου αρέσει να συνθλίβω
• ζωές
• ελπίδες
• όνειρα
• χαρά
• ειρήνη
• ζωή
• υγεία
• ευημερία
• και  αρμονία
Απλά το απολαμβάνω!
Σας βλέπω σαν έντομα, αβοήθητα έντομα που μου αρέσει να τα συνθλίβω!


Θα με αφήσεις να φύγω από εδώ, για να πω στους ανθρώπους τα σχέδιά σου; Γιατί εάν σε εκθέσω, οι άνθρωποι θα σε πάρουν πιο σοβαρά και θα σε προσέχουν.

Δεν έχω σκοπό να σε σταματήσω. Δεν μπορείς να με βλάψεις ούτε εμένα ούτε τα σχέδιά μου. Έχω εκτεθεί στους ανθρώπους από την αρχή - αρχή, το λέει και το Βιβλίο σου. Επιπλέον εάν διαβάζεις το Βιβλίο σου και εάν στ’ αλήθεια δεν είσαι δικός μου, τότε θα ξέρεις ότι δεν μπορώ να σε σταματήσω. Έχω εξουσία επάνω στους δικούς μου, αλλά όχι στους δικούς Του. Εγώ δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένας διαβολέας. Από εκεί βγαίνει και το όνομά μου. Ο διάβολος, αυτό είμαι. Οι άνθρωποι πάντα γνώριζαν τη φύση μου.

142.314.762 διέπραξαν μοιχεία φέτος. Όλοι εκτός από τρεις ήξεραν ότι είναι λάθος. Λοιπόν ξεκίνα. Πήγαινε πες τους τα και δες τι καλό θα βγει. Ήδη το ξέρουν μέσα στις καρδιές τους τι είναι κακό και τι καλό.

Ο «Άλλος» έγραψε τις εντολές Του στις καρδιές τους. Εγώ απλώς έβαλα και λίγο από τον εαυτό μου μέσα. Σας κρατάω στο χέρι μου εσάς τους ανθρώπους και δεν σας αφήνω εύκολα. Αλλά από την άλλη, οι περισσότεροι από σας δεν θέλουν οι ίδιοι να με αφήσουν. Στο είπα είμαι πολύ καλός σε αυτό που κάνω.

Και τι γίνεται με τον Ιησού; Αυτόν δεν Τον φοβάσαι;

Γιατί να Τον φοβάμαι; Κοίτα το σκορ. Ακόμη και Κείνος το είπε: «επειδή, πλατιά είναι η πύλη, και ευρύχωρος ο δρόμος που φέρνει στην απώλεια (η απώλεια, είμαι εγώ) και πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα απ’ αυτή. Επειδή, στενή είναι η πύλη, και θλιμμένος ο δρόμος που φέρνει στη ζωή (η ζωή, είναι Εκείνος), και λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν».

Πρόσεξε ότι λέει πως πολλοί θα μπουν στο δικό μου δρόμο, αλλά μόνο λίγοι θα βρουν το δικό Του. Και να σου πω κάτι; Μη νομίσεις ότι όλοι όσοι βρίσκουν το δρόμο Του  μπαίνουν σ’ αυτόν ή μένουν. Έχω πολλούς από αυτούς να στέκονται στην πόρτα. Γνωρίζοντας το σωστό δρόμο, αλλά ακόμα αναποφάσιστοι και παγιδευμένοι και χωρίς να θέλουν να εγκαταλείψουν τις απάτες μου. Ναι, κρατάω αρκετούς σε αυτή την κατάσταση.

Βλέπεις, άλλο να τον βρεις το δρόμο και άλλο να τον πάρεις. Και όταν υπολογίσεις το σκορ, έχεις: Έναν ευρύχωρο δρόμο που οδηγεί σε μένα. Αυτό είναι το ισοδύναμο ενός αυτοκινητόδρομου οχτώ λωρίδων κυκλοφορίας σε ώρα αιχμής. Και έναν στενό και θλιμμένο δρόμο που οδηγεί σε Κείνον. Αυτό είναι το ισοδύναμο ενός μικρού μονοπατιού πάνω σε ένα βουνό, που το παίρνει κάποιος ταξιδιώτης καμιά  φορά. Άρα γιατί να Τον φοβάμαι;
Ναι, αλλά στο τέλος θα καταστραφείς.
Και λοιπόν; Θα έχω βασιλέψει για χιλιάδες χρόνια και θα πάρω τους περισσότερους από σας μαζί μου.


Δεν έχεις καθόλου έλεος;

Το έλεος δεν είναι αντικείμενό μου. Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι. Είναι δικό Του γνώρισμα μόνο. Το αντικείμενο το δικό μου είναι η πλάνη, το ψέμα ότι θα λύσω τα προβλήματά σας και θα σας φέρω την ευτυχία. Αυτή η απάτη αποδίδει εδώ και χιλιάδες χρόνια και η επιτυχία της δε μειώνεται. Δελεάζω εσάς τους μικρούς και αδύναμους ανθρώπους με όλα τα υλικά πράγματα  αυτού του κόσμου. Υλικά που σαπίζουν και εξαφανίζονται. Και εσείς οι ανόητοι συνεχίζετε να τα αγαπάτε.

Θα σε εκθέσω σε χιλιάδες ανθρώπους! Θα τους εξηγήσω ποιος είσαι στ’ αλήθεια! Θα τους κάνω να καταλάβουν!

Θα το διηγηθείς αυτό σε χιλιάδες, ίσως και σε εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά θα σου πω εγώ τι θα γίνει. Θα το ευχαριστηθούν. Κάποιοι θα πουν «Αμήν», κάποιοι θα το πουν και σε άλλους, αλλά δεν θα αλλάξουν. Για κάθε 3422 δικούς μου που θ’ ακούσουν αυτά που είπαμε σήμερα, μόνο ΕΝΑΣ θ’ αλλάξει. Μόνο ΕΝΑΣ. Ανόητε! Μόνο ο ένας θ’ αλλάξει. Τους άλλους θα τους κρατήσω εγώ. Και επίσης από την εμπειρία μου ξέρω, ότι και σας έχω και σας κρατάω, τους περισσότερους από σας. ΕΝΑΣ στους 3422! Εγώ θα κρατήσω τους 3421! Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

Ο Ιησούς Χριστός σου έχει ήδη δώσει την απάντηση:
«Σας λέω ότι έτσι θα είναι χαρά στον ουρανό για έναν αμαρτωλό που μετανοεί, περισσότερο παρά για 99 δίκαιους, που δεν έχουν ανάγκη μετάνοιας.» (Λουκάς ιε:7)