Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΑ - Μια άλλη άποψη

Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ (1915-    )

Όταν ο Ιησούς ήταν με τους μαθητές Του, τους είπε ότι είχε πολλά να τους πει, που όμως δεν ήταν ακόμα έτοιμοι να σηκώσουν Ιωαν.ις:12.  Τους υποσχέθηκε ότι το Πνεύμα θα τους οδηγήσει σ’ όλη την αλήθεια (Ιωαν.ις:13). Πριν αναληφθεί ο Ιησούς, διέταξε τους μαθητές Του να βαπτίζουν στο όνομα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος Ματθ.κη:19. Τους είπε ακόμα ότι θα κηρυχτεί μετάνοια και άφεσις στο όνομά Του (Λουκ.κδ:47).

Την ημέρα της Πεντηκοστής, όταν ο Πέτρος κήρυξε με το χρίσμα του Αγίου Πνεύματος, είπε στους Ιουδαίους να βαπτιστούν στο όνομα του Ιησού Χριστού Πραξ.β:38. Οι Σαμαρείτες βαπτίστηκαν στο όνομα του Κυρίου Ιησού Πραξ.η:16. Ο Κορνήλιος και οι οικιακοί του βαπτίστηκαν στο όνομα του Κυρίου Πραξ.ι:48, λίγο μετά που ο Πέτρος τους κήρυξε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Κύριος πάντων κι ότι η άφεση των αμαρτιών δίνεται στο όνομά Του Πραξ.ι:36,43. Οι μαθητές του Ιωάννη στην Έφεσο βαπτίστηκαν στο όνομα του Κυρίου Ιησού Πραξ.ιθ:5.


Δεν υπάρχει ούτε ένα εδάφιο μέσα στη Γραφή που να φανερώνει ότι κάποιος βαπτίστηκε στον κυριολεκτικό τύπο, στο όνομα του Πατέρα του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Το βάπτισμα γινόταν πάντοτε στο όνομα του Κυρίου, του Κυρίου Ιησού ή του Ιησού Χριστού. Μελετώντας προσεκτικά όλα αυτά τα εδάφια, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το όνομα που πρέπει να χρησιμοποιείται στο βάπτισμα στο νερό είναι το όνομα Ιησούς.

Στην Κολ.γ:17 λέει ότι ό,τι κάνουμε ή λέμε να γίνεται στο όνομα του Ιησού. Στην Εφεσ.γ:14,15 λέει ότι όλη η οικογένεια στον ουρανό έχει το όνομα του Πατέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Μετά, στην Φιλιπ.β:5-11 λέει ότι ο Θεός έδωσε στον Ιησού ένα όνομα που είναι πάνω απ’ όλα τα ονόματα. Κάθε γόνατο θα κλείνει στο όνομα του Ιησού και κάθε γλώσσα θα ομολογήσει ότι ο Ιησούς είναι Κύριος μέσα στη δόξα του Πατέρα. Στο Ματθ.ιβ:21 διαβάζουμε ότι τα έθνη θα ελπίσουν στο όνομά Του.

Ο Ιησούς προείπε ότι οι δικοί Του θα διωχθούν και θα μισηθούν περισσότερο από κάθε άλλο άνθρωπο, εξαιτίας του ονόματός Του Ματθ.κδ:9  Μαρκ.ιγ:13  Λουκ.κα:17. Ας δώσουμε τη δόξα στο όνομα του ευλογημένου Υιού του Θεού που είναι το όνομα του Πατέρα και του Αγίου Πνεύματος Ματθ.α:20-25  Λουκ.ιγ:34,35  Ιωαν.ε:43  ιδ:26. Υπάρχει μόνο ένα όνομα που είναι πάνω απ’ όλα τ’ άλλα κι αυτό είναι το όνομα του Ιησού. Είναι προνόμιο και τιμή να είσαι βαπτισμένος στο όνομα του Ιησού.

Τον πρώτο καιρό της Πεντηκοστιανής αναζωπύρωσης, λίγοι πιστοί πήραν το φως της βάπτισης στο όνομα του Ιησού Χριστού. Σχεδόν όλοι οι άλλοι ήταν ικανοποιημένοι με τον τριαδικό τύπο, στο όνομα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. 

Καθώς προχωρούσε ο καιρός, αυτούς που υπερασπιζόταν το βάπτισμα στο όνομα του Ιησού, οι αδελφοί τους τους έβλεπαν με καχυποψία και δυσαρέσκεια. Τελικά, το 1915, κάποιοι απ’ αυτούς, αρνήθηκαν να παραιτηθούν απ’ την πίστη τους στο όνομα του Ιησού κι άρχισαν να συναθροίζονται μόνοι τους απολαμβάνοντας την πνευματική τους ελευθερία Γαλ.ε:1. Το 1939 ήταν ήδη χιλιάδες.

Το βάπτισμα στο νερό στο όνομα του Ιησού Χριστού είναι αλήθεια. Όσοι αναζητούν ανυποχώρητα την αλήθεια, θα πρέπει να κάνουν αυτή την ερώτηση στον εαυτό τους με πολύ προσευχή και προσεκτική μελέτη της Βίβλου. Το όνομα του Ιησού θ’ αποδειχτεί μεγάλη βοήθεια για μας στο να αντισταθούμε στις επιθέσεις του Σατανά, καθώς η Μεγάλη Θλίψη πλησιάζει.

Υπάρχει μόνο ένας Θεός, κι αυτός ο ένας Θεός είναι Πνεύμα. Ιωαν.δ:24  Εφεσ.δ:4-6  Β’ Κορ.γ:17. Ο Θεός είναι αόρατος Α’ Ιωαν.δ:12. Επειδή όμως μας αγαπάει θέλησε να μας φανερώσει τον Εαυτό Του. Ο μόνος τρόπος που μπορούσε να το κάνει ήταν δια μέσου του υιού Του, του Ιησού, που γεννήθηκε στη Βηθλεέμ και υπέφερε πάνω στο σταυρό για να μπορέσουμε εμείς να ελευθερωθούμε απ’ την αμαρτία και το θάνατο Λουκ.β:4-21  κγ:33-38  Ρωμ.ε:8-11  Α’ Κορ.β:2  Β’ Κορ.ε:17-21  Γαλ.ς:14.

Ας πλησιάσουμε τον Ιησού πιστεύοντας ότι κοντά Του είμαστε πλήρως ασφαλείς Ματθ.ια:25-27.