Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Αναζητώντας την αλήθεια - 022


Α. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ.
Η Σκηνή του Μαρτυρίου στην Π.Δ. είναι ένας τέλειος τύπος της εμπειρίας της αναγέννησης. Καθώς θα παρατηρήσατε, η επίπλωση στη σκηνή του μαρτυρίου ήταν στο σχήμα ενός σταυρού. Ο Ιησούς Χριστός ολοκληρωτικά εκπλήρωσε αυτό το σχέδιο στη ζωή και στο θάνατό Του. (Χρησιμοποίησε τον δείκτη σου για να δείξεις την σύγκριση μεταξύ του σταυρού στα αριστερά και κάθε επίπλου στα δεξιά).

Αυτός ήταν το ολοκαύτωμα, η προσφορά περί αμαρτίας, βαπτίστηκε, ήταν το φως του κόσμου, ο άρτος της ζωής, προσευχήθηκε στον κήπο της Γεθσημανής πριν το θάνατό Του στο σταυρό και μετά σχίστηκε το καταπέτασμα στα δύο, ώστε εμείς να μπορούμε τώρα να έρθουμε σωματικά μέσα στην παρουσία του Θεού. Την ίδια στιγμή που ο Ιησούς πέθανε πάνω στον σταυρό, το καταπέτασμα του ναού στην Ιερουσαλήμ σχίστηκε ολοκληρωτικά ή κόπηκε από την κορυφή ως το πάτωμα από μια αόρατη λεπίδα. Αυτό έφερε το τέλος της Λευιτικής ιεροσύνης, γιατί τώρα κάθε ιερέας που έμπαινε μέσα στη Σκηνή του Μαρτυρίου μπορούσε να δει πέρα από το καταπέτασμα. Από την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, ο καθένας που θα διαβάσει το βιβλίο των Πράξεων και θα οδηγηθεί από αυτό, μπορεί να δει πέρα από την ανθρώπινη φύση του Ιησού (το καταπέτασμα) και να γνωρίσει ότι Αυτός είναι ο Λόγος που έγινε σάρκα, ο μεσίτης μας και η ελπίδα της ανάστασής μας.

Ακόμη, καθώς ο Ιησούς Χριστός εκπλήρωσε κάθε λεπτομέρεια της σκηνής του Μαρτυρίου, ακριβώς έτσι καθένας που θέλει να φτάσει στην Αρπαγή πρέπει να έχει εκτελέσει κάθε λεπτομέρεια από τη Σκηνή του Μαρτυρίου, γιατί αυτό είναι ένας τύπος των επουρανίων. Σ’ αυτό τον κόσμο και στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι γνωρίζουμε την σωστή πορεία φυγής.
Τι είναι η πορεία φυγής; Ας την διανύσουμε για άλλη μια φορά. Καθώς θυμάστε η πύλη της Σκηνής του Μαρτυρίου αντιπροσωπεύει τα τέσσερα Ευαγγέλια. Στα Ευαγγέλια μπορείτε να βρείτε το σχέδιο της σωτηρίας. Η περίοδος της Εκκλησίας, ή η οικονομία της χάρης δεν ξεκινά πριν από το βιβλίο των Πράξεων. Σε κανένα άλλο βιβλίο δεν μπορείτε να βρείτε αυτό το σχέδιο. Πρώτα απ’ όλα, κάθε αμαρτωλός πρέπει να μετανοήσει. Αν μετανοήσουμε με μια ειλικρινή και ανοιχτή καρδιά, οι αμαρτίες μας θα συγχωρεθούν από τη θυσία μας, τον Ιησού Χριστό.

Μετά, θα πρέπει να βαπτιστούμε στο όνομα του Ιησού Χριστού και οι αμαρτίες μας θα καθαριστούν, (ή συγχωρεθούν). Αν είναι να είμαστε στην νύμφη του Χριστού θα πρέπει να έχουμε το όνομα του νυμφίου επάνω μας, γιατί ποιος άνδρας θα διάλεγε μια σύζυγο που δεν θα έπαιρνε το όνομα του επάνω της;

Αρκετός από τον εκκλησιαστικό κόσμο έχει σταματήσει σ’ αυτές τις δύο ενέργειες. Μετανοούν ως ένα βαθμό, βαπτίζονται με κάποιο τρόπο, αλλά δεν έχουν μπει στη συγκεκριμένη εμπειρία του Αγίου Πνεύματος. Δεν παρασύρεσαι απλά μέσα στο Άγιο Πνεύμα μετά το βάπτισμα στο νερό. Το Άγιο Πνεύμα είναι μια συγκεκριμένη εμπειρία, καθώς ακριβώς είναι η μετάνοια και το βάπτισμα.

Θυμάστε που είχαμε πει ότι αφού ο Αρχιερέας είχε προσφέρει τη θυσία για την εξιλέωση των αμαρτιών του Ισραήλ και είχε ακολουθήσει όλα τα βήματα μέσα στη Σκηνή Του Μαρτυρίου προς τα Άγια των Αγίων, εάν ο Θεός είχε δεχτεί την θυσία τους, υπήρχε ένα ξεκάθαρο σημάδι της αποδοχής Του. Η θυσία στο χάλκινο θυσιαστήριο καταναλωνόταν από τη φωτιά του Θεού εκεί μπροστά στα μάτια τους.
Δεν υπήρχε λόγος να αναρωτιόνται εάν ο Θεός τους είχε δεχτεί για αυτή τη χρονιά. Μπορούσαν όλοι να δουν από μόνοι τους.

Δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι ή να ελπίζεις ότι έχετε σωθεί: μπορείς να το ξέρεις ξεκάθαρα από τη σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος. Ο Νώε είχε μια σφραγίδα της διαθήκης Του, το ουράνιο τόξο, που ήταν ένα ξεκάθαρο ορατό σημάδι.

Ο Αβραάμ είχε ένα καθαρό σφράγισμα της Διαθήκης του με το Θεό, που ήταν η περιτομή. Ο Ιακώβ είχε ένα καθαρό σφράγισμα των πρωτοτοκιών του - τις ευλογίες του πατέρα του-. Φίλε μου, το Άγιο Πνεύμα είναι μια ξεκάθαρη χειροπιαστή εμπειρία.

Πώς το ξέρεις όταν το έχεις; Οδηγείσαι μόνο από συναισθήματα ή έχεις την απόλυτη σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος; Θυμήσου, αυτό είναι η πορεία φυγής του Θεού από την κρίση την επερχόμενη στο τέλος αυτής της οικονομίας.