Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΙΣΤΟΡΙΑ - Μια άλλη άποψη

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Τα έθνη προετοιμάζονται για ένα μεγάλο πόλεμο. Πολυάριθμοι στρατοί εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται, έτοιμοι για μάχη. Τα εργοστάσια δουλεύουν πυρετωδώς, φτιάχνοντας όπλα, φυσίγγια, τανκ, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, μάσκες αερίων, ρούχα και κάθε είδους πολεμικές προμήθειες. Τα κράτη μετράνε τα αποθέματα λαδιού, βενζίνης και άλλων ζωτικών αναγκαίων. Καινούρια θανατηφόρα όπλα επινοούνται για ξηρά, θάλασσα και αέρα. Τα έθνη είναι γεμάτα μίσος και φόβο. Κανείς δεν ξέρει πού θα πέσει το επόμενο δυνατό ράπισμα.

Η κρίση έρχεται πάνω στα έθνη με τη μορφή του πιο αιματοβαμμένου παγκόσμιου πολέμου. Ο προφήτης Ιωήλ μιλάει για μια τρομακτική σφαγή που γρήγορα θα έρθει πάνω σ’ όλο τον πλανεμένο κόσμο (Ιωήλ γ:1-14). 


Τα έθνη θα υποφέρουν για τα κακά που έκαναν στους Εβραίους, στο λαό του Θεού, στους φτωχούς και τους ανίκανους. Η σοδειά της κακίας είναι έτοιμη κι η μέρα της συγκομιδής έχει φτάσει. Ο Θεός καλεί πλήθη στην κοιλάδα της δίκης.

Δαν.ιβ:1-4 Εδώ μιλάει για μια περίοδο μεγάλης θλίψης κατά την οποία ελευθερώνεται και διασώζεται ο λαός του Θεού. Στους καιρούς του τέλους, πολλοί θα τρέχουν εδώ κι εκεί και η γνώση θ’ αυξηθεί. Αυτό άνετα εκπληρώνεται στις μέρες μας.

Ναούμ β:3,4 Μιλάει εδώ για άμαξες που θα κινούνται με λαμπρό σίδηρο και θα συγκρούονται μεταξύ τους στους δρόμους και τις πλατείες «εν τη ημέρα της ετοιμασίας αυτού». Η προφητεία αυτή του Ναούμ είναι μια ωραία εικόνα των γρήγορων αυτοκινήτων που κάνουν τόσο θόρυβο σήμερα στους αυτοκινητόδρομους.

Ο Ιησούς προειδοποίησε τους μαθητές Του με απλή γλώσσα για τη θλίψη που πρόκειται να έρθει πάνω στον κόσμο (Ματθ.κδ:28-31). Ο Ησαΐας (κς:20,21) προείπε για την οργή που έρχεται πάνω σ’ αυτό τον ασεβή κόσμο, αλλά υπάρχει τόπος για να κρυφτεί ο λαός του Θεού. Ο Ιερεμίας είπε ότι οι πεφονευμένοι του Κυρίου θα είναι απ’ τη μια μέχρι την άλλη άκρη της γης (Ιερ.κε:31-33).

Τώρα ας γυρίσουμε στον Ησ.ξα:1-3. Όταν ο Ιησούς σηκώθηκε στη συναγωγή της Ναζαρέτ για να διαβάσει αυτή την όμορφη προφητεία, τέλειωσε με τα λόγια, «...δια να κηρύξω ευπρόσδεκτον Κυρίου ενιαυτόν» (Λουκ.δ:16-21). Δεν έχει έρθει ακόμα ο καιρός για «την ημέρα της εκδικήσεως του Θεού ημών». Αυτή η μέρα της εκδίκησης θα έρθει σύντομα.

Ιακ.ε:1-8 Μιλάει εδώ για τους πλούσιους και τους δυνατούς που έχουν καταπιέσει κι εκφοβίσει τους φτωχούς. Οι κραυγές αυτών που τους κακομεταχειρίστηκαν «εισήλθον εις τα ώτα Κυρίου Σαβαώθ». Ο ερχομός του Υιού του Θεού απ’ τον ουρανό είναι πλησίον (Α’ Θεσ.α:10).

Στον Ιεζ.λη & λθ έχουμε προφητείες για μια μεγάλη μάχη που θα γίνει ενάντια στο Ισραήλ από χώρες του Βορά.

Στο Ζαχ.ιδ:1-5 μιλάει για τα έθνη που πολιορκούν την Ιερουσαλήμ και πώς ο Θεός με τους αγίους Του θα έρθει απ’ τον ουρανό για να προστατέψει τους Εβραίους. Διάβασε ακόμα Αποκ.ιθ:11-21.

Ευχαριστούμε το Θεό, γιατί έχει υποσχεθεί οδό διαφυγής για το λαό Του. Καμία κραυγή όπως «Ειρήνη και ασφάλεια» δεν θα μας νανουρίσει για να μας πάρει ο ύπνος. Α’ Θεσ.ε:1-6. Είμαστε τέκνα της ημέρας κι όχι της νύχτας! Ας είμαστε έτοιμοι όταν επιστρέψει ο Ιησούς! Ματθ.κδ:42-51.