Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤ/ΑΠΑΝΤ - Ο φίλος μου δεν είναι χριστιανός



ΕΡΩΤΗΣΗ:

Ο φίλος μου είναι τσιμπημένος μαζί μου και θέλει να με παντρευτεί. Αν και δεν είναι Χριστιανός, αγαπάει πραγματικά τον Κύριο και έρχεται συχνά στην εκκλησία. Του έχω πει ότι δεν μπορώ να παντρευτώ κάποιον που δεν έχει βαπτιστεί στο όνομα του Ιησού και δεν έχει λάβει το 'Αγιο Πνεύμα. Νομίζω όμως ότι δεν είναι δίκαιο, γιατί είναι καλός ορθόδοξος χριστιανός και ζει μια πιο ευσεβή ζωή απ' ότι κάποιοι Χριστιανοί. Τον αγαπώ και με αγαπάει, πράγμα που σημαίνει ότι ο Θεός μας θέλει τον ένα για τον άλλο. Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να είναι τόσο στενόμυαλοι και ιδιότροποι;
  
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Δεν μου αναφέρεις ποιος σου είπε να μην παντρευτείς αυτό το νέο που λες ότι είσαι ερωτευμένη, αλλά προφανώς πρέπει να είναι ο ποιμένας σου. Μπορώ να σου πω χωρίς περιστροφές, δεσποινίς μου, ότι δεν έχω άλλη εκλογή από το να συμφωνήσω μέσα απ' όλη μου την καρδιά. Για το καλό σου, και για το καλό του, κόψε αυτή τη σχέση αμέσως. Δεν πρέπει να τον αφήνεις ούτε να σε φλερτάρει. Απόφυγε κάθε συζήτηση για ένα γάμο που ο Θεός απερίφραστα καταδικάζει μέσα στο λόγο Του.

Πριν δούμε τη Γραφική διδασκαλία πάνω στο θέμα, επίτρεψέ μου να προσθέσω κάτι: Αν παντρευτείς αυτό το νέο, το πιο πιθανό είναι να ζήσεις μια δυστυχισμένη ζωή, παραλείποντας να παντρευτείς αυτόν που ο Θεός έχει για σένα και ο οποίος θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη.

Η Γραφή απαγορεύει να ομοζυγούμε με τους απίστους (Β' Κορ.ς:14). Συνήθως, η αντίδραση σ' αυτό το εδάφιο είναι: Μα δεν είναι άπιστος, έχει μετανοήσει...... κτλ.

Όμως στο Μάρκ.ις:17 βλέπουμε ποια είναι τα σημεία που ακολουθούν αυτούς που είναι πιστοί κι ένα απ' αυτά είναι ότι θα μιλάνε με νέες γλώσσες.

Στις Πράξ.ε:32 διαβάζουμε ότι το άγιο Πνεύμα δίδεται σ' αυτούς που πειθαρχούν. Μέχρι λοιπόν να βαπτιστεί κάποιος με το 'Αγιο Πνεύμα, είναι προφανές ότι δεν έχει φτάσει στην πλήρη υπακοή και πειθαρχία. Ούτε η πίστη του είναι αρκετή. Αυτό που εμποδίζει κάποιον να βαπτιστεί με 'Αγιο Πνεύμα, είναι η αιτία που δεν μπορεί να ζήσει ειρηνικά με ένα αναγεννημένο Χριστιανό.

Σαν Χριστιανοί πιστεύουμε ότι κάποιος δεν είναι αναγεννημένος αν δεν έχει βαπτιστεί στο νερό στο όνομα του Ιησού και δεν έχει λάβει το 'Αγιο Πνεύμα. Είναι σίγουρα λάθος ένα αναγεννημένο άτομο να παντρευτεί ένα μη αναγεννημένο.

Σίγουρα υπάρχει έλλειψη νέων στις εκκλησίες μας. Οι κοπέλες πανικοβάλλονται στη σκέψη ότι μπορεί να μείνουν γεροντοκόρες. Όμως, υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο από το να μείνει μια κοπέλα γεροντοκόρη κι αυτό είναι να παντρευτεί ένα άπιστο.

Επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια στις νέες κοπέλες. Κάποιες, μπορεί να χρειαστεί να αφιερωθούν να ζήσουν ανύπαντρες. Μεγάλοι άνδρες και γυναίκες του Θεού, άφησαν αυτό το πρόβλημα στα πόδια του Κυρίου, αποφασίζοντας όπως ο Παύλος να βάλουν πρώτα το Θεό στη ζωή τους, έστω κι αν αυτό τους κοστίζει να μείνουν ανύπαντροι. Έχουν όμως προσφέρει πολλά στην υπόθεση του Θεού. Ωστόσο, ο Παύλος συμπέρανε ότι δεν έχουν όλοι αυτό το χάρισμα. Με τον τρόπο που σήμερα ζητάμε τα χαρίσματα, φαίνεται ότι αυτό το χάρισμα έχει πολύ λίγους πελάτες....

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το θέλημα του Θεού είναι να παντρεύονται, αλλά όσο βέβαιο είναι αυτό, άλλο τόσο βέβαιο είναι ότι ο Θεός έχει κάποιον για σένα κι αυτός θα είναι το πνευματικό σου ταίρι.

Ας δούμε όμως τώρα την περίπτωσή σου. Όλα τα επιχειρήματα που μπορεί να επικαλεστείς, δεν μπορούν ν' αλλάξουν στο παραμικρό το λόγο του Θεού. Εσύ έχεις αναγεννηθεί αφού βαπτίστηκες στο όνομα του Ιησού και έχεις λάβει το 'Αγιο Πνεύμα με το σημείο της γλωσσολαλιάς σύμφωνα με το Ιωάν.γ:3-5 και Πράξ.β:38, ενώ ο φίλος σου δεν έχει αναγεννηθεί. Σύμφωνα με το λόγο του Θεού, εσύ είσαι πιστή, ενώ αυτός δεν είναι. Ένας τέτοιος γάμος προκαλεί την αποδοκιμασία του Θεού. Μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να χάσεις την ψυχή σου αλλά να χαθεί και κάθε ευκαιρία σωτηρίας του φίλου σου.

Γιατί δεν του λες απλά ότι δεν μπορείς να παρακούσεις τον Κύριο, ότι δεν μπορείς να τον παντρευτείς; Λες ότι θα τον χάσεις, αλλά αν είναι πραγματικά για σένα, αυτά τα λόγια θα τον κάνουν να ζητήσει τον Κύριο πιο σοβαρά και να υπακούσει στο λόγο Του. Μόνο όταν μετανοήσει, βαπτιστεί στο νερό στο όνομα του Ιησού, λάβει το 'Αγιο πνεύμα, θα είναι κατάλληλος για σύζυγος.

Αν αρνηθεί να λάβει σοβαρά υπόψη του το λόγο του Θεού, υπακούοντας στο σχέδιο της σωτηρίας, κι εσύ κόψεις αυτή τη σχέση μαζί του (κάτι που πρέπει να κάνεις), μπορείς να είσαι σίγουρη ότι δεν είναι και τόσο τσιμπημένος μαζί σου γιατί είναι πολύ ιδιότροπος. Διάλεξε τον φαρδύ δρόμο που οδηγεί στην κόλαση, ενώ εσύ διάλεξες το στενό δρόμο που οδηγεί στον ουρανό