Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ψεύτικες "αλήθειες"

«Είμαι βέβαιος ότι η πρώτη σκέψη που θα σας απασχολήσει διαβάζοντας παρακάτω είναι εάν όσα σας διηγούμαι είναι αληθινά. Θα σας λύσω αυτή την απορία, για να μη σας απασχολεί καθώς διαβάζετε. Ναι, είναι πέρα για πέρα αληθινά και συνέβησαν και συμβαίνουν και μπορεί να συμβούν στον καθένα. Και το σπουδαιότερο, είναι βεβαιωμένα και σύμφωνα με την Αγία Γραφή, που είναι ο αλάνθαστος και αδιάψευστος λόγος του μοναδικού και αληθινού Θεού. Νομίζω ότι σας απάντησα». 


Σ’ ένα "χριστιανικό" περιοδικό ήταν γραμμένα τα παραπάνω λόγια και ύστερα από μια τέτοια διαβεβαίωση, περιμέναμε πως όσα θα επακολουθούσαν μάλλον θα έπρεπε να είναι ΑΛΗΘΙΝΑ. Πόση όμως απογοήτευση νιώσαμε όταν διαπιστώσαμε πως ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από εκείνα που ακολουθούσαν ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΕΜΑΤΑ!

Με επίτιτλο: «Εσείς ξέρετε τι είναι η κόλαση;», παρατίθεται ένα κείμενο 8 σελίδων γεμάτο από ΦΡΙΧΤΑ ΒΛΑΣΦΗΜΑ ΨΕΜΑΤΑ που μόνο δυσφημούν το Θεό της Αγίας Γραφής.

Αλλά ας δούμε πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα στο φως του λόγου του Θεού:

Όσα πρέπει να ξέρουμε

Είναι ενδιαφέρον ότι ο εκδότης του κειμένου που ελέγχουμε, κάνει μόνος του μια βαρυσήμαντη και αληθινή δήλωση που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη:

«Γύρω από το θέμα της κόλασης (...) Η αλήθεια είναι, και αυτό πρέπει να το πούμε πρώτο, ότι μέσα στην Αγία γραφή έχουμε πληροφόρηση γύρω από το θέμα αυτό, στο βαθμό βέβαια και στην έκταση που μας χρειάζεται. Αυτά που έκρινε ο Κύριος ότι πρέπει να ξέρουμε».

Τα παραπάνω είναι σωστά, επειδή αναγνωρίζουν ότι ο Θεός αφενός μας έδωσε πληροφόρηση γύρω από το θέμα αυτό, «στο βαθμό βέβαια και στην έκταση που μας χρειάζεται», και ότι αυτά που μας έδωσε ήταν αυτά που έκρινε ο Κύριος «ότι πρέπει να ξέρουμε».

Όμως αυτή η ίδια παραδοχή αποδεικνύει αμέσως την ανακρίβεια όσων ακολουθούν στη συνέχεια, διότι, αν είναι αλήθεια τα παραπάνω τότε κάθε τι έξω από την Γραφή που παρουσιάζεται ως ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ δεν μας χρειάζεται και συνεπώς δεν πρέπει να το ξέρουμε.

Δεν υπάρχουν προσθήκες

Όμως ο εκδότης του "χριστιανικού" περιοδικού λίγο πιο πέρα γκρεμίζει ο ίδιος την αρχή που έθεσε, για να εισηγηθεί την καταραμένη σατανική ιδέα ότι:

«Κάποιες φορές, ο Ίδιος ο Κύριος επιτρέπει μία ξεχωριστή, μία ιδιαίτερη αποκάλυψη, κάτι σαν εμπειρία, σε κάποιους επιλεγμένους δικούς Του πιστούς, που θα τους χρησιμοποιήσει αργότερα σαν μάρτυρές Του ανάμεσα στους ανθρώπους, για να μιλήσουν πειστικά και με στοιχεία.

Και υπήρξαν και άλλοι πιστοί του Χριστού που είχαν τέτοια παρόμοια "ταξίδια" και ανάλογες εμπειρίες που ο ίδιος ο Κύριος επέτρεψε στη ζωή τους για να υπηρετήσουν τα δικά Του δοξασμένα σχέδια σύμφωνα με την οδηγία Του.»

Αυτή η άποψη όχι μόνο είναι ΨΕΥΔΗΣ, αλλά επίσης είναι και το έδαφος πάνω στο οποίο ο Σατανάς έχει χτίσει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ του.

Η αλήθεια είναι πως ο Κύριός μας, όσα είχε να πει στους πιστούς σχετικά με το "υπερπέραν" τα έχει αναπτύξει μέσα στη Βίβλο. Καμία "εμπειρία" όπως αυτές που αναφέρονται στο κρινόμενο κείμενο δεν έχει προέλευση από το Θεό και όποιος υποστηρίζει ότι ο Κύριος έδωσε σ' εκείνον ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, έμμεσα λέει ότι ο Θεός θυμήθηκε ξαφνικά κάτι που "ξέχασε" να συμπεριλάβει στη Γραφή και άρα ο λόγος του Θεού που έχουμε στα χέρια μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ... Πόσο μεγάλη βλασφημία!!!

Και μόνο ο ισχυρισμός ότι ο Θεός δεν φρόντισε να περιγράψει την “κόλαση” μέσα στην Αγία Γραφή, αλλά δήθεν διάλεξε να το κάνει ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 2000 ΕΤΩΝ μέσω ενός ανώνυμου και ανισόρροπου ανθρώπου που σαν σύγχρονος ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ γράφει ανοησίες, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη πως ΟΛΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ “ΟΡΑΜΑ” ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΣ!

Ιδιαίτερες αποκαλύψεις στους αποστόλους

Ο εκδότης του περιοδικού προσπαθεί στη συνέχεια να στηρίξει την παραπάνω διαβολική θέση επάνω στη Βίβλο, και επιχειρηματολογεί με τα εξής λόγια:

«Ο απ. Παύλος είχε μία τέτοια ιδιαίτερη αποκάλυψη για τον Ουρανό. Τον κάλεσε ο Κύριος να δει και να "γευθεί" στοιχεία του Ουρανού με μοναδικό τρόπο, άγνωστα και ασύλληπτα για μας τους υπόλοιπους».

Πάντα ο Διάβολος προσπαθεί να περάσει τα ψέματά του ξεκινώντας από κάποια βιβλική αλήθεια. Ασφαλώς και ο Θεός χάρισε στον απόστολο Παύλο –όπως και στον Πέτρο και στον Ιωάννη και ίσως σε άλλους Αποστόλους– διάφορες εμπειρίες, όμως είτε αυτές ήταν τέτοιας φύσης που «δεν συγχωρείται εις άνθρωπον να λαλήση» (Β’ Κορ.ιβ:4), όπως στην περίπτωση του Παύλου και γι' αυτό ο δούλος του Θεού δεν τόλμησε να τα περιγράψει, είτε ήταν "μεταδόσιμα", όπως στην περίπτωση του Πέτρου (Πράξ.ι:10) και γι' αυτό ο Πέτρος χωρίς δισταγμό τα μετέδωσε αμέσως στους άλλους αδελφούς και συμπεριλήφθηκαν στη Βίβλο.

Αποκαλύψεις σε άλλους

Και τελειώνει την εισαγωγή του ο εκδότης του περιοδικού, γράφοντας:

«Μια παρόμοια εμπειρία στη ζωή ενός πιστού ανθρώπου, με αντικείμενο αυτή τη φορά την Κόλαση. Ναι, ο Κύριος τον πήγε στην Κόλαση και επέτρεψε να ζήσει για λίγο και να θυμάται, για να μεταφέρει σε εμάς, αλήθειες και πραγματικότητες φρικτές γύρω από το τι είναι και τι βιώνεται στην Κόλαση».

Όπως προείπαμε, όλα όσα είχε και ήθελε να πει ο Θεός στους Χριστιανούς, τα έχει καταθέσει ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ και πουθενά αλλού.

Οτιδήποτε άλλο, είναι γέννημα φαντασίας ή δαιμονικής επιρροής και τέτοιες δήθεν "αποκαλύψεις" στάθηκαν πηγή των χειρότερων αιρέσεων όπως π.χ. ο Μορμονισμός, που στηρίζεται σε δήθεν "νεότερες αποκαλύψεις του Χριστού" προς τον ψευδοπροφήτη Joseph Smith και τις οποίες έγραψε στο βιβλίο του Μορμόνου, ή στο "νεότερο φως" που επικαλούνται κατά καιρούς οι Μάρτυρες της «Σκοπιάς» και κάθε τόσο ξεφουρνίζουν διαφορετικές "ερμηνείες" και διδασκαλίες, ξένες με το λόγο του Θεού, και ούτω καθ' εξής.  
Η φρικτή αυτή παραποίηση της αλήθειας προφανώς δεν έγινε επίτηδες. Είναι αποτέλεσμα ΠΛΑΝΗΣ που οφείλεται στην ευκολία με την οποία οι άνθρωποι δέχονται ως δεδομένα και χωρίς τον έλεγχο των Γραφών στοιχεία που έχουν εισχωρήσει στην χριστιανική παράδοση από ειδωλολατρικές λατρείες και τη μυθολογία των αρχαίων λαών (Βαβυλωνίων, Αιγυπτίων, Ελλήνων κ.λπ.), και στην ΛΑΘΟΣ εντύπωση ότι ίσως οι άπιστοι θα πιστέψουν στον Θεό αν τους ΤΡΟΜΑΞΟΥΜΕ ή επειδή μερικοί νομίζουν ότι είναι "περισσότερο πνευματικοί" αν καρυκεύσουν την πίστη τους με δήθεν μεταφυσικές "εμπειρίες".

Όταν ο ΧΡΙΣΤΟΣ και η ΑΛΗΘΕΙΑ Του δεν ικανοποιούν τα "γούστα" μας, ο Πονηρός σπεύδει πρόθυμος να καλύψει με ΠΛΑΝΕΣ κάθε ανθρώπινη επιθυμία.

Άνθρωπος ανισόρροπος

Εξετάζοντας το κείμενο που ελέγχουμε, εύκολα γίνεται φανερό ότι ο άνθρωπος που το έγραψε χωρίς αμφιβολία είναι ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ, αφού δεν είναι συνεπής ούτε καν με όσα διηγείται ο ίδιος.

Για παράδειγμα σε ένα σημείο γράφει: «Σε λίγο όλα βυθίστηκαν σε ένα πυκνό, τρομακτικό σκοτάδι». Πώς είναι δυνατόν, μέσα στο σκοτάδι που τον εμποδίζει να βλέπει, να διακρίνει ότι τα "όντα" αυτά «ήταν φρικτά στην όψη και στη διάπλασή τους». Ένα από τα δύο είναι ψέματα.

Δυστυχώς, ο εκδότης του περιοδικού πήρε στα σοβαρά το κείμενο ενός ψυχικά διαταραγμένου –αν όχι δαιμονισμένου– ανθρώπου, το πίστεψε και θέλησε να το διαδώσει στους αναγνώστες του. Εδώ ακριβώς συνίσταται και η ευθύνη του.

Ανάλογα, κυκλοφορούν κασέτες με «αποκαλύψεις» για την κόλαση και άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει και τόσο η αλήθεια όσο ντόρος να γίνεται γύρω από το όνομά τους, τις μεταδίδουν σαν «νέες αποκαλύψεις» εισχωρούντες εις τας οικίας και αιχμαλωτίζοντες τα γυναικάρια τα πεφορτισμένα αμαρτίας, συρόμενα υπό διαφόρων επιθυμιών.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΨΕΥΔΟΥΣ & ΠΛΑΝΗΣ

Αφού είπαμε πως το κείμενο είναι γεμάτο από πολλά ΨΕΜΑΤΑ, ας δούμε ενδεικτικά κάποια από αυτά που διδάσκονται στο εν λόγω κατάπτυστο δήθεν "αποκαλυπτικό" και δήθεν "θεόδοτο" κείμενο: 

  • Είναι ψέμα ότι υπάρχει γεωγραφικός τόπος ή χώρος, που να ονομάζεται "κόλαση". Πουθενά στις Άγιες Γραφές δεν υποστηρίζεται κάτι τέτοιο. Η λέξη "κόλαση" (από το ρήμα κολάζω) σημαίνει τιμωρία και αναφέρεται μόνο σε μία κατάσταση και τίποτε άλλο. Τα "κελιά" και οι "φωτιές" που επανειλημμένα αναφέρονται στο ψεύτικο αυτό κείμενο, δεν υπάρχουν πουθενά. 


  • Είναι ψέμα όσα λέει για τον θόρυβο. Διαβάζουμε: «Ο θόρυβος στην Κόλαση είναι αβάσταχτος. Είναι τόσο διαπεραστικές οι στριγκλιές, οι φωνές και οι άγριοι ήχοι, που ακόμα και τα αυτιά σου να κλείσεις και να σφραγίσεις με τα χέρια σου, πάλι φτάνουν μέσα στο κρανίο σου, το οποίο αισθάνεσαι ότι το διαπερνούν». 


  • Αντίθετα πρέπει να πούμε ότι στον άδη βασιλεύει ΣΙΩΠΗ. Ο Δαβίδ προσεύχεται: «Ας καταισχυνθώσιν οι ασεβείς, ας σιωπήσωσιν εν τω άδη» (Ψαλμ.λα:17). «Εάν ο Κύριος δεν με εβοήθει, παρ' ολίγον ήθελε κατοικήσει η ψυχή μου εν τη σιωπή» (Ψαλμ.94:17). «Οι νεκροί δεν θέλουσιν αινέσει τον Κύριον, ουδέ πάντες οι καταβαίνοντες εις τον τόπον της σιωπής» (Ψαλμ.ριε:17). Κανένας εκεί δεν "φωνάζει" ούτε "ουρλιάζει" ούτε "βρίζει"
 
  • Είναι ψέμα όσα λέει για τη γύμνια. Διαβάζουμε: «Ένα άλλο ακόμα φρικτό χαρακτηριστικό ήταν η γύμνια. Ήταν όλοι γυμνοί εκεί». Πουθενά στις Γραφές δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Εντελώς αντίθετα, οι άνθρωποι ΗΤΑΝ ΓΥΜΝΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ! Στη Γένεση διαβάζουμε, «Ήσαν δε και οι δύο γυμνοί, ο Αδάμ και η γυνή αυτού, και δεν ησχύνοντο» (β:25) και αυτό βέβαια δεν αποτελούσε πρόβλημα, επειδή οι άνθρωποι χωρίς την αμαρτία δεν ήταν πονηροί.
 
  • Είναι ψέμα όσα λέει σχετικά με τη νοημοσύνη των "όντων" που δήθεν υπάρχουν στην "κόλαση". Διαβάζουμε: «Την Κόλαση την κυβερνούν ηλίθια όντα, αποκρουστικά στην όψη». Ο Θεός δεν έπλασε "ηλίθια όντα" ούτε υπάρχει τόπος μέσα στο σύμπαν που να τον κυβερνούν "ηλίθια όντα". Αντίθετα ο Διάβολος περιγράφεται ΕΞΥΠΝΟΤΑΤΟΣ και οι Χριστιανοί προτρέπονται να προσέχουν «τας μεθοδείας του διαβόλου» (Εφεσ.ς:11) και στην προσευχή τους να ζητούν: «Πάτερ ημών... μη φέρης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ελευθέρωσον ημάς από του πονηρού» (Ματθ.ς:13).
 
  • Είναι ψέμα όσα λέει ότι στην κόλαση θα υπάρχουν "όντα" που θα «βλασφημούν το Πρόσωπο του Θεού». Διαβάζουμε πως τα "όντα" που δήθεν "κυβερνούν την Κόλαση" «το μόνο που κάνουν είναι να μισούν και να βλασφημούν το Πρόσωπο του Θεού και να βασανίζουν φρικτά τους ανθρώπους».
Πρώτα απ' όλα "το πυρ το αιώνιον [είναι] ητοιμασμένον διά τον διάβολον και τους αγγέλους αυτού» και όχι για να κυβερνούν εκεί (Ματθ.κε:41).

Δεύτερο, αν ο Θεός προσωρινά «υπέφερε μετά πολλής μακροθυμίας σκεύη οργής κατεσκευασμένα εις απώλειαν» (Ρωμ.θ:22), σκοπός Του ήταν ΝΑ ΣΩΣΕΙ και όχι να αφήσει να συνεχίσουν να Τον βλασφημούν αδιάκοπα. 

Φαντάζεστε ένα Σύμπαν που θα βασιλεύει ο Χριστός και οι άγιοί Του, και μέσα σ' αυτό να υπάρχει ένας "χώρος" όπου κάποια "όντα" ΘΑ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ τον Θεό αδιάκοπα; Πού λοιπόν είναι η νίκη του Χριστού πάνω στον Διάβολο, αν δεν κατάφερε να απαλλάξει τον κόσμο από την πονηριά και την βλασφημία του;

Μια τέτοια υπόθεση δεν ταιριάζει διόλου με την διαβεβαίωση της Βίβλου, ότι «Διά τούτο εφανερώθη ο Υιός του Θεού, διά να καταστρέψη τα έργα του διαβόλου» (Α’ Ιωάν.γ:8). Δεν βλασφημούν το Θεό, λοιπόν, τα παράξενα δήθεν "όντα" που γεννούν τα αρρωστημένα μυαλά, αλλά βλάσφημες είναι οι ανόητες και αντίθετες με το λόγο του Θεού φαντασιώσεις τέτοιων συγγραφέων. 

  • Είναι ψέμα ότι τα εδάφια που το περιοδικό παραθέτει στο τέλος του κρινόμενου κειμένου είναι «παραπομπές επιβεβαίωσης». Τα περισσότερα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΑ με το θέμα και αναφέρονται όχι στο επέκεινα αλλά σε γεγονότα και καταστάσεις ΑΥΤΗΣ ΕΔΩ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, και είναι τούτο ένα ακόμη παράδειγμα πώς ο Διάβολος δε διστάζει να χρησιμοποιεί τα εδάφια της Βίβλου για δικούς του σκοπούς, όπως έκανε και στους πειρασμούς του Χριστού στην έρημο (Ματθ.δ:1-10).
Πολλά άλλα μπορούσαν να γραφτούν για το κατάπτυστο και αντιβιβλικό αυτό κείμενο, όμως αρκούμαστε σ' αυτά.

Όποιος θέλει να μάθει την αλήθεια για τα μετά θάνατον ας στραφεί ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ και πουθενά αλλού, επειδή ο λόγος του Θεού είναι το μόνο ασφαλές έδαφος και εφόδιο τόσο για τούτη όσο και για την επόμενη ζωή μας. |