Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Άφθονη Ζωή



Στον Ιωάννη ι:10, ο Ιησούς λέει για τα πρόβατά Του, «..εγώ ήλθα για να έχουν ζωή, και να την έχουν με αφθονία». Το να ακολουθούμε τον Κύριο Ιησού με απλή υπακοή στο λόγο Του θα μας κάνει χαρούμενους, υγιείς, ευλογημένους και όμορφους σ’ αυτή τη ζωή. Αυτό επίσης θα μας δώσει αιώνια ζωή στον ερχόμενο κόσμο.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι ο δίκαιος δεν θα έχει ποτέ προβλήματα; Όχι, τα προβλήματα της ζωής είναι σίγουρα, αλλά ο Θεός μας βοηθάει. Στον Ψαλμό λδ:19 διαβάζουμε: «Πολλές οι θλίψεις του δικαίου, αλλά απ’ όλες αυτές ο Κύριος θα τον ελευθερώσει».


Μέσα στις δυσκολίες της ζωής, ο Κύριος είναι σε ετοιμότητα να αποκαταστήσει τις ψυχές μας σε καιρούς  αναποδιάς. Αυτός ακόμη στρώνει τραπέζι μπροστά μας στην παρουσία των ίδιων των εχθρών μας (Ψαλμ.κγ:5). Αυτός κάνει το ποτήρι μας να ξεχειλίζει, με την πληρότητα της χαράς Του.