Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Τι πρέπει να κάνει ένας Χριστιανός;


Δεδομένου ότι τα περισσότερα απ’ αυτά που δείχνει η τηλεόραση εξυψώνουν την δύναμη, τα χρήματα, την φήμη, την διαστροφή και το σεξ, αναρωτιέται κανείς ποιες είναι πλέον οι αξίες των ανθρώπων ….

Η τηλεόραση πάντα πιέζει τα όρια, τα άκρα.

Επηρεάζει έντονα τον πολιτισμό μας, αλλά δεν τον αντιπροσωπεύει απαραίτητα.


Τι πρέπει να κάνει ένας Χριστιανός; Πώς αντιμετωπίζουμε την τηλεόραση που τόσο συχνά τιμά τις χειρότερες πτυχές της ανθρώπινης ζωής;

Η Γραφή λέει «σεις όμως είσθε γένος εκλεκτόν... λαός τον οποίον απέκτησεν ο Θεός... σας παρακαλώ ως ξένους και παρεπιδήμους, να απέχητε από των σαρκικών επιθυμιών... να έχητε καλήν την διαγωγήν σας μεταξύ των εθνών, ίνα ενώ σας καταλαλούσιν ως κακοποιούς, εκ των καλών έργων, όταν ίδωσιν αυτά, δοξάσωσι τον Θεό...» (Α’ Πέτρ.β:9-12).

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τους άλλους από το να αμαρτάνουν, μόνο ο Ιησούς μπορεί. Αλλά μπορούμε να σταματήσουμε να αμαρτάνουμε εμείς.

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον πολιτισμό μας, μόνο ο Ιησούς μπορεί. Αλλά μπορούμε να αφήσουμε το φως του Χριστού να λάμψει μέσα από εμάς (Ματθ.ε:16).