Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Μισή αλήθεια, είναι μόνο ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!


Μισή αλήθεια #18: Η αγάπη του Θεού είναι άνευ όρων.


Ο Σατανάς χαίρεται όταν παραπλανά τους ανθρώπους. Χωρίς αμφιβολία, οι λέξεις «άνευ όρων» έχουν γίνει η πιο δημοφιλής περιγραφή της αγάπης του Θεού, ακόμη και αν δεν βρίσκεται στην Αγία Γραφή και είναι υπεύθυνες για πολλές παρεξηγήσεις. Η αγάπη του Θεού είναι αιώνια, απίστευτη, σπλαχνική, θαυμαστή, τέλεια, δεν την αξίζαμε, και υπό όρους. Η περιγραφή της αγάπης του Θεού σαν «άνευ όρων» μειώνει την ομορφιά και την τελειότητα της αγάπης Του.



Μισή αλήθεια #19: Ο Θεός κυριολεκτικά ξεχνά τις αμαρτίες μου όταν τις συγχωράει.

Με τη νομική έννοια, ο Θεός «ξεχνά» τις αμαρτίες μας (δηλαδή δεν τις μετράει πλέον εναντίον μας). Αλλά δεν τις ξεχνάει με την κυριολεκτική έννοια. Πρέπει να σταματήσουμε να συγχέουμε τη μεταφορική, ποιητική γλώσσα με την κυριολεκτική αλήθεια. Αν δεν πιστεύεις σε μια επίπεδη γη, τότε δεν πρέπει να πιστεύεις ότι ο Θεός ξεχνάει κυριολεκτικά τις αμαρτίες σου. Και δεν θα πρέπει καν να ελπίζεις ότι ο Θεός θα ξεχάσει τις αμαρτίες σου κυριολεκτικά. Αυτό θα Τον έκανε λιγότερο ικανό να σε βοηθήσει και δεν θα ήταν πλέον Παντογνώστης.




Μισή αλήθεια #20: Δεν πρέπει να μιλάμε για την κόλαση με άπιστους.


Ας μιμηθούμε τον Ιησού και σ’ αυτό το θέμα



Μισή αλήθεια #21: Η αυτοεκτίμηση είναι απαραίτητη για την ευημερία μας.


Η Γραφή λέει ότι πρέπει να πεθάνει ο εαυτός μας, για το καλό μας. Η φιλοσοφία της αυτοεκτίμησης λέει ότι αυτή η συμπεριφορά είναι απαραίτητη για την ευημερία μας. Ποιον θα πιστέψουμε;