Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Η αξία της πόρνης σαν μια απλή ψυχή (Ιεριχώ, Ραχάβ).



Μια εντελώς κακή πόλη, στα πρόθυρα της καταστροφής... Μια γυναίκα που πουλά το σώμα της για χρήματα... μια περίπτωση χωρίς καμία ελπίδα (Ι. Ναυή β & ς).

Έχετε ποτέ σκεφτεί το γεγονός, ότι τα πάντα ήταν εναντίον της Ραάβ της πόρνης;

Αλλά ο Θεός δεν αφήνει κανέναν χωρίς αποδείξεις της ύπαρξής Του.


Όπως όλοι στην Ιεριχώ, η Ραάβ γεννήθηκε με μια αίσθηση του σωστού και του λάθους στην καρδιά της (Ρωμ.β:14, 15) και τη μαρτυρία του Θεού στη φύση (Ρωμ.α:20). Ήξερε ακόμα τα θαύματα που είχε κάνει ο Θεός στο παρελθόν (Ι. Ναυή β:9-11).

Αλλά σε αντίθεση με όλους τους άλλους στην Ιεριχώ, η Ραάβ ανταποκρίθηκε.

Έτσι, ο Θεός οδήγησε δύο κατασκόπους στην πόρτα της. Ίσως, νόμιζαν ότι πήγαιναν σε μια διερευνητική αποστολή. Αλλά στην πραγματικότητα ήταν σε μια αποστολή εξεύρεσης μιας ψυχής.

Ο Θεός δεν ήθελε να καταστρέψει την πόλη χωρίς να σώσει αυτήν την πόρνη, και άλλαξε τον ρου της ιστορίας για να το κάνει.

Μήπως προσεύχεσαι για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο που δεν έχει ακόμα σωθεί και φαίνεται σαν να μην έχει καμία ελπίδα; Να θυμάσαι την ιστορία της Ραάβ και συνέχισε να προσεύχεσαι!