Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Προσοχή!



Είναι τιμή και ανεκτίμητο προνόμιό μας, να έχουμε σήμερα ανάμεσά μας ανθρώπους που με κόπο πολύ, διθυραμβικούς λόγους και ακαταμάχητα επιχειρήματα προσπαθούν να μας βγάλουν από τα λάθη αιώνων.

Φυσικά, μιλάω για τα λάθη της πρώτης εκκλησίας και των αποστόλων του Ιησού Χριστού. Αυτοί οι άνθρωποι, από έλλειψη πίστης, οραματισμού, γνώσης του λόγου του Θεού,  ήταν φτωχοί, αρρώσταιναν, περνούσαν κακουχίες…

Ενώ τώρα, τίποτα!


Το μόνο που χρειάζεσαι, είναι αυτό το «προϊόν» που το πουλάνε με το όνομα «πίστη»! Δεν μιλάμε για την πίστη των αποστόλων και συγγραφέων του λόγου του Θεού, γιατί αυτή δοκιμάστηκε και δεν είχε αποτελέσματα.

Μπορεί να έλεγε ο Ιησούς «Πνεύμα Κυρίου είναι επ' εμέ, διά τούτο με έχρισε· με απέστειλε διά να ευαγγελίζωμαι προς τους πτωχούς», αλλά κανείς δεν καταλάβαινε την πραγματική έννοια αυτών των λόγων! Αυτοί νόμιζαν ότι αναφέρεται σ’ αυτούς που λόγω έλλειψης περιουσιακών στοιχείων, δεν είχαν καμία αξία στα μάτια των άλλων, αλλά για τον Ιησού είχαν, σ’ αυτούς που για διάφορους λόγους έχουν συντετριμμένη καρδιά, σ’ αυτούς που ήταν αιχμάλωτοι σε ψευδοδιδασκαλίες και πάθη,  σ’ αυτούς που δεν μπορούσαν να δουν την αλήθεια γιατί ο διάβολος είχε τυφλώσει τα μάτια τους, κτλ.

Δεν κατάλαβαν ότι τα καλά νέα που είχε ο Ιησούς γι’ αυτούς ήταν ότι τώρα πλέον δεν θα είναι φτωχοί, αλλά θα γίνουν οικονομικά πλούσιοι! Και γι’ αυτό παρέμεναν φτωχοί.

Μπορεί ο απόστολος Παύλος να έγραφε για τον Ιησού ότι «πλούσιος ων επτώχευσε διά σας, διά να πλουτήσητε σεις με την πτωχείαν εκείνου», αλλά το τοποθετούσε σε πνευματικά πράγματα!! Δεν είχε αυτή την καθαρότητα του νου ώστε να εννοήσει ότι δεν έπρεπε πλέον να είναι φτωχός, αλλά να έχει οικονομική άνεση, αφού το λέει τόσο καθαρά: «διά να πλουτήσητε σεις».

Αυτός ο νεαρός ποιμένας στην Έφεσο, ο Τιμόθεος, είχε το στομάχι του, αρρώσταινε συχνά, (προφανώς δεν ήταν ευλογημένος με τόσο συχνές ασθένειες), αλλά ούτε αυτός είδε, ούτε κανείς άλλος δεν τον δίδαξε τα εδάφια της «πίστης» που αναφέρει ο λόγος του Θεού, ώστε να γίνει αμέσως καλά και να μην χρειάζεται να του συστήνουν γιατροσόφια, όπως να πίνει λίγο κρασί….