Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Νέος ουρανός και νέα γη

Η μελλοντική ομορφιά για το λαό του Θεού, απλώνεται θαυμαστά μπροστά στα μάτια μας. Ένας νέος ουρανός, μια νέα γη κι ένας θαυμαστός Κύριος μας περιμένουν. Οφείλουμε λοιπόν ν’ αγωνιστούμε ένθερμα προκειμένου να διατηρήσουμε τη σωτηρία μας.

Δεν έχουμε τις λέξεις που θα μπορέσουν να περιγράψουν επαρκώς την ένδοξη ομορφιά του νέου ουρανού και της νέας γης.


Ωστόσο, αυτά που ο Θεός μας έχει αποκαλύψει είναι εκπληκτικά και μας αφήνουν άφωνους. Ουσιαστικά ξέρουμε πολύ λίγα πράγματα για την αιωνιότητα. Ο Θεός δεν σχεδίασε ν’ αποκαλύψει πάρα πολλά στον άνθρωπο σχετικά με την αιωνιότητα του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Η Βίβλος είναι πρωταρχικά η αποκάλυψη του Θεού προς τον άνθρωπο σε μια περίοδο 7 χιλιάδων χρόνων. Ο Θεός ξεκίνησε αυτή την αποκάλυψη με τα λόγια: «Εν αρχή…» (Γέν.α:1). Εδώ σταματάει η αιωνιότητα του παρελθόντος και ξεκινάει ο χρόνος. Η αιωνιότητα του μέλλοντος ξεκινάει με το πρώτο εδάφιο της Αποκ.κα. Η φανέρωση του νέου ουρανού και της νέας γης σηματοδοτεί την αρχή της αιωνιότητας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η γνώση μας για την αιωνιότητα είναι ατελής.

«Διότι τώρα βλέπομεν διά κατόπτρου αινιγματωδώς, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον· τώρα γνωρίζω κατά μέρος, τότε δε θέλω γνωρίσει καθώς και εγνωρίσθην» (Α΄Κορ.ιγ:12).

Θα πρέπει ν’ αφήσουμε τις κατάλληλες αρχές να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε το ένδοξο μέλλον των λυτρωμένων:

  1. Δεν πρέπει να κάνουμε υποθέσεις και να πιθανολογούμε, αλλά να κρατάμε τα γεγονότα. Η πίστη δεν οικοδομείται πάνω στη φαντασία μας, αλλά στις αβίαστες δηλώσεις του λόγου του Θεού.
  
  2. Θα πρέπει να ερμηνεύουμε τις Γραφές κατά γράμμα μέσα στην απλότητά τους. Η Γραφή εννοεί ακριβώς αυτό που λέει. Είναι επικίνδυνο να προσθέτουμε. Μια απλή δήλωση αλήθειας είναι πολύ καλύτερη από εξεζητημένους συλλογισμούς, προϊόντα της ανθρώπινης λογικής.

Χρειάζεται να είμαστε ξεκάθαροι και κατηγορηματικοί όταν περιγράφουμε τη δόξα του νέου ουρανού και της νέας γης, μένοντας στην απλότητα του λόγου του Θεού.