Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΕΡΠΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΕΡΟ




Ματθ.ιδ:22-36   Μάρκ.ς:45-56    Ιωάν.ς:15-21

1.  Τα γεγονότα

Ο Ιησούς είχε στείλει τους μαθητές Του απέναντι στην θάλασσα της Γαλιλαίας το βραδάκι, ενώ Αυτός έμεινε πίσω για να προσευχηθεί. Ήταν νύκτα, κι ενώ αυτοί έπλεαν, μια τρομερή τρικυμία σηκώθηκε. Την στιγμή αυτή ο Ιησούς δεν ήταν μαζί τους να ησυχάσει τον άνεμο και τα κύματα. Έπρεπε αυτοί να παλέψουν με το δυνατό άνεμο, αλλά παρ’ όλη τη σκληρή κωπηλασία τους δεν κατάφεραν πολλά πράγματα.
 
Ο Ιησούς πέρασε την νύχτα με προσευχή, ξέροντας τις δυσκολίες που οι μαθητές Του περνούσαν. Ενώ αυτοί αγωνιζόταν με τα κύματα, Αυτός αγωνιζόταν στην προσευχή. Τελικά στην τέταρτη φυλακή ανάμεσα στις 03.00 & 06.00 το πρωί ο Ιησούς πήγε προς αυτούς περπατώντας πάνω στη θάλασσα.

2.  Η ανάγκη.

Οι μαθητές ήταν εξαντλημένοι από τη μάχη με τα κύματα και χρειαζόταν κουράγιο.

3.  Πώς έγινε το θαύμα.

Ο Ιησούς πήγε προς βοήθεια των μαθητών Του την ώρα της απελπιστικής τους ανάγκης. Ήλθε κοντά τους γεμάτος ειρήνη και τους καθησύχασε. Τους είπε: «Θαρσείτε εγώ είμαι, μη φοβείσθε».

Πολύ πιθανόν θέλοντας να είναι ο πρώτος που θα φθάσει τον Ιησού, ο Πέτρος φώναξε: «Κύριε, εάν είσαι συ, πρόσταξόν με να έλθω προς σε επί τα ύδατα». Ο Ιησούς απλά είπε: «Έλα». Ο Πέτρος αμέσως άρχισε να περπατά πάνω στο νερό. Όση ώρα κρατούσε τα μάτια του στον Ιησού, μπορούσε να περπατά πάνω στο νερό. Όταν πήρε τα μάτια του απ’ Αυτόν κι άρχισε να κοιτάζει τα κύματα, άρχισε να βυθίζεται. Όταν φώναξε για βοήθεια, ο Ιησούς τον κράτησε και τον τράβηξε πάνω. Την ίδια στιγμή ο Ιησούς τον επέπληξε για την ολιγοπιστία του.

4.  Αποτελέσματα και τι διδάσκουν.

Μερικές φορές ο Ιησούς μας αφήνει να αγωνιζόμαστε εναντίον φοβερών καταστάσεων μέχρι το σημείο που δεν πάει άλλο, και τότε έρχεται! Αυτό δυναμώνει και αυξάνει την πίστη μας. Ο Ιησούς ποτέ δεν αποτυγχάνει, και πάντοτε Αυτός έρχεται πριν εμείς καταρρεύσουμε.  Πολλές φορές ο Ιησούς εμφανίζεται με κάποιο θαυμαστό τρόπο.

Το γεγονός ότι ο Ιησούς μπορούσε να περπατήσει πάνω στο νερό, είναι μια άλλη απόδειξη ότι είναι ο Δημιουργός!