Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιο ζυγό;



Το Α’ Ιωάν.ε:3 είναι σαφές και περιεκτικό:

Διότι αύτη είναι η αγάπη του Θεού, το να φυλάττωμεν τας εντολάς αυτού· και αι εντολαί αυτού βαρείαι δεν είναι.

Στο Ματθ.ια:28-30, ο Χριστός επαναλαμβάνει το μήνυμα, καλώντας μας να πάρουμε το ζυγό Του και να μάθουμε απ’ Αυτόν, «διότι ο ζυγός του είναι καλός και το φορτίον του ελαφρόν»


Ο κόσμος θέλει να πιστεύουμε ότι είναι πιο εύκολο να ταιριάξουμε μαζί του, να ανεχόμαστε την αμαρτία, να είμαστε δημοφιλείς, πλούσιοι και άνετοι. Ο Σατανάς εργάζεται επιμελώς για να μας κάνει να σκεφτούμε ότι η αγάπη του Θεού, η γλυκύτητα, η σοφία, οι εντολές Του που αλλάζουν τη ζωή, είναι βαριές, ακόμη και «μισητές».

Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή στην πνευματική ιστορία, και συνεχώς πρέπει να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας ότι δεν μπορούμε να αγαπάμε τον Χριστό χωρίς υπακούμε τις εντολές Του, ούτε θα βρούμε πραγματική ανάπαυση εκτός και αν πάρουμε το ζυγό Του πάνω μας.

Εάν αισθάνεσαι να παραπαίεις, θυμήσου ότι ο ζυγός του κόσμου μπορεί να ακούγεται ελαφρύς, αλλά οδηγεί σε αμαρτία και δουλεία. Ο ζυγός του Χριστού μπορεί να ακούγεται βαρύς, αλλά απομακρύνει από σφάλματα και οδηγεί σε αιώνια χαρά.