Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

προς Ελλάδα των στρατοπέδων

Τρία στρατόπεδα μετατρέπονται σε φυλακές για οικονομικά εγκλήματα


Γιάννενα, Μαλακάσα και Ασπρόπυργος είναι οι τρεις περιοχές με εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα όπου το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει να δημιουργήσει χώρους κράτησης για καταδίκους με μικρής ποινικής αξίας εγκλήματα, κυρίως οικονομικά.

Οπως αναφέρει και η Καθημερινή οι ραγδαίες αλλαγές που προωθούνται αμέσως μετά το πάσχα μεταβάλλουν άρδην το τοπίο της επιβολής των ποινών.

Στο εξής οι ποινές φυλάκισης που θα επιβάλλουν τα ποινικά δικαστήρια δεν θα εξαγοράζονται αλλά θα εκτελούνται έστω κι αν είναι ακόμα και δέκα ημερών.

Το σύστημα της μετατροπής των ποινών φυλάκισης έως πέντε χρόνια σε χρηματικές κρίνεται "αναποτελεσματικό" και αντίθετο με την έννοια της ποινικής τιμωρίας, καθώς, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι του καθεστώτος απαξιώνει την επιβολή της ποινής..

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για την παραχώρηση άδειων, ανεκμετάλλευτων στρατοπέδων για τις ανάγκες κράτησης !