Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

πρόστιμο σε εφημερίδα για άρθρο υπέρ της εθνοκάθαρσης


Το συμβούλιο ουγγρικών μέσων ενημέρωσης (mediatanacs) επέβαλε συμβολικό πρόστιμο για πρώτη φορά σε εφημερίδα..και την υποχρέωσε να δημοσιεύσει κείμενο με το οποίο ανακαλούσε τα όσα γράφτηκαν στις σελίδες της.

Πρόκειται για την "Mayar Hirlap" που δημοσίευσε άρθρο ρατσιστικού περιεχομένου έπειτα από την απόπειρα δολοφονίας ενός ούγγρου αθλητή, η οποία αποδόθηκε στους Ρομά. To άρθρο με τον κραυγαλέο τίτλο «Αυτοί που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν», είναι του Μπάγερ ενός εκ των ιδρυτών του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος γνωστού για τις αντισημιτικές του απόψεις, και μεταξύ των άλλων γράφει:

«Η πλειονότητα των τσιγγάνων δεν είναι ικανοί να συμβιώσουν με άλλους. Δεν είναι φτιαγμένοι να ζουν μεταξύ ανθρώπων. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι κτήνη και συμπεριφέρονται σαν κτήνη», και ότι "αυτή η κοινότητα πρέπει να «εξαλειφθεί".

Λίγες ημέρες αργότερα (σύμφωνα με την συνηθισμένη τακτική των φυλετιστών) ο Μπάγερ υπαναχώρησε:

«Δεν θέλω να εξαλείψω τους Ρομά, ούτε ένα τμήμα των Ρομά, ούτε έναν από τους Ρομά. Επιθυμία μου είναι οι Ρομά που είναι έντιμοι, εργατικοί, να κατορθώσουν να επιτύχουν στην Ουγγαρία κι εκείνοι που είναι ανίκανοι να συμβιώνουν και να συγκατοικούν με άλλους επιθυμώ να αποκλείονται από την κοινωνία», "εξήγησε".