Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Σας αρέσουν τα μωρά;


Τι ερώτηση; Θα μου πείτε… Και σε ποιον δεν αρέσουν; Σωστό. Τα γεννητούρια είναι πηγή χαράς, ελπίδας, ζωντάνιας. Ακόμα και οι παππούδες ξαναζωντανεύουν με τα μωράκια στα γόνατά τους.
Πάμε όμως σε μια άλλη περιοχή, πάλι με μωρά και γεννητούρια. Οι νέοι πιστοί του Χριστού. Νέες ομολογίες πίστης, νέες ομολογίες μετάνοιας, επιστροφής, νέες "αναγεννήσεις". Θα 'πρεπε να 'ναι πηγή χαράς, ξαναζωντάνεμα της εκκλησίας. Νέοι πιστοί στην οικογένεια του Ιησού Χριστού. Δεν είναι έτσι ακριβώς στις μέρες μας. Η μεγάλη έλλειψη στις μέρες μας είναι η ταπείνωση. Σπάνιο είδος εν εκλείψει!
Νέοι πιστοί με εγωισμό. Έφυγαν από την αμαρτία με εγωισμό και έρχονται στο Χριστό με εγωισμό. Δεν ταπεινώθηκαν ριζικά, ουσιαστικά, βαθιά μέσα τους.
Έχουν εγωισμό γιατί δεν κατάλαβαν τι είναι η αμαρτία, η αμαρτία τους, μπροστά στον Κύριο.
Έχουν εγωισμό γιατί δεν κατάλαβαν τι είναι ο σταυρός του Ιησού Χριστού. Δεν ένιωσαν το σταυρό δικό τους, δεν "ανέβηκαν" οι ίδιοι στο σταυρό να πεθάνει ο παλιός άνθρωπος του εγωισμού και της φιλαυτίας.
Οι άνθρωποι αυτοί δηλώνουν πιστοί, δηλώνουν αναγεννημένοι, όμως είναι ολόκληροι ένα πρόβλημα, ζουν ένα πρόβλημα, δημιουργούν προβλήματα γύρω τους! Δεν πέρασαν σωστά από το σωστό Ιησού Χριστό που έχει σταυρό, ανάσταση και άγια ζωή υπακοής και πίστης.
Γι' αυτό προτείνει ο Κύριος  σε όσους θέλουν να Τον ακολουθήσουν, να απαρνηθούν τον εαυτό τους και να σηκώσουν το σταυρό τους (Ματθ.ις:24). Μόνον έτσι καταδικάζεται ο εγωισμός, νεκρώνεται και κρατιέται νεκρωμένος. Μόνον έτσι η ζωή μας γίνεται καινούρια ζωή, λυτρωμένη και ευλογημένη.
Ο σταυρός στήθηκε για τον εγωισμό μας και ο εγωισμός μας νικιέται στο σταυρό. Όποιος το κατάλαβε και το πίστεψε, είναι ευτυχισμένος και ζει καινούρια ζωή.