Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πίστη και τεχνολογία

Υπάρχουν κάποιοι νόμοι στα τεχνολογικά θέματα, όπου για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν μπορούμε να τους υπερβούμε.
Είμαι σίγουρος ότι ο Θεός τους έχει θέσει, έτσι ώστε και μέσα από αυτούς τους νόμους να μπορέσουν κάποιοι να Τον γνωρίσουν.
Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι γνωρίζουν τον ηλεκτρισμό. Πόσοι όμως γνωρίζουν τι είναι ο ηλεκτρισμός; Ο ηλεκτρισμός είναι η κίνηση των ηλεκτρονίων προς μία κατεύθυνση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του ηλεκτρικού ρεύματος. Τα αποτελέσματα του, καλά και κακά, τα γνωρίζουν όλοι λίγο πολύ.
Που μπορεί να υπάρχει κίνηση ηλεκτρονίων; Πολύ απλά μέσα στα καλώδια της ΔΕΗ και σε όποια συσκευή λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό που χρειάζεται, είναι ένας καλός αγωγός. Καλός αγωγός είναι όποιο υλικό έχει την λιγότερη αντίσταση για να μπορεί να άγει ο ηλεκτρισμός. Ο χαλκός έχει λιγότερη αντίσταση από τον άνθρακα, γι’ αυτό και τα καλώδια είναι από χαλκό.
Ένα παρόμοιο γεγονός, αλλά με πνευματική υπόσταση, μπορώ να θεωρήσω την ημέρα της Πεντηκοστής. Η Γραφή μας λέει «ήσαν άπαντες ομοθυμαδόν εν τω αυτό τόπο» (Πράξ.β:1). Δηλαδή είχαν μαζευτεί άνθρωποι, όπου είχαν την ίδια πίστη, για έναν σκοπό. Όλοι προσευχόντουσαν στον Ιησού, είχαν την ίδια καρδιά, ήταν ανοιχτοί στο Πνεύμα του Θεού και περίμεναν Αυτόν.
Αυτή η κατάσταση, για το Θεό, είναι μία στιγμή με τη λιγότερο σαρκική αντίσταση απέναντι Του. Άρα ένας καλός αγωγός για το Άγιο Πνεύμα.
Το αποτέλεσμα ήταν να γευθούν το Θεό, να τους βαπτίσει με το Πνεύμα Του και ν’ αρχίσουν να δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό.
Στράφηκαν προς μία κατεύθυνση όλοι μαζί με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η πρώτη εκκλησία.
Ένα καλώδιο από μόνο του δεν μπορεί να παράγει έργο για τον ηλεκτρισμό. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι μία πηγή ηλεκτρικού ρεύματος όπου θα διοχετεύονται τα ηλεκτρόνια από τον ένα πόλο της πηγής στον άλλο. Άρα για να γίνει το έργο του ηλεκτρισμού, η πηγή στέλνει ηλεκτρόνια από τον ένα πόλο και επιστρέφουν στον άλλο, αφού έχει γίνει το έργο.
Και η Γραφή μας λεει «Διότι καθώς καταβαίνει η βροχή και η χιών εκ του ουρανού και δεν επιστρέφει εκεί, αλλά ποτίζει την γην και κάμνει αυτήν να εκφύει και να βλαστάνη, δια να δώση σπόρον είς τον σπείροντα και άρτον είς τον εσθίοντα, ούτω θέλει είσθαι ο λόγος μου ο εξερχόμενος εκ του στόματος μου` δεν θέλει επιστρέψει είς εμέ κενός, αλλά θέλει εκτελέσει το θέλημά μου και θέλει ευοδωθή είς ό,τι αυτόν αποστέλλω. » (Ησαΐας νε’ 10 – 11).
Ο Θεός είναι Αυτός που στέλνει το λόγο Του. Ο Θεός είναι η πηγή της ζωής, ο Οποίος μέσα από τους αγωγούς Του στέλνει ενέργεια για να ζήσουν όλοι αυτοί που θα Τον δεχθούν. Ακόμα, ο Θεός είναι Αυτός στον Οποίο θα επιστρέψουν τα πάντα. Ο λαός Του πρέπει ν’ αρχίσει να κατευθύνεται προς μία κατεύθυνση για να μπορέσει να φανεί ο ίδιος ο Θεός και οι ενέργειες του Πνεύματος Του.
Στη φυσική, όπου υπάρχουν οι νόμοι του Θεού, τα πάντα είναι υποταγμένα κάτω από αυτούς. Άβουλα πράγματα υποτάσσονται χωρίς να περιμένουν να κερδίσουν κάτι από το δημιουργό τους. Εμείς με βούληση και νου, όπου μας περιμένει και μία λαμπρή κληρονομιά πότε άραγε θα μπορέσουμε υποταχθούμε και να κατευθυνθούμε προς τη δόξα του Θεού;